Monk Papağanım Cereyanda Kaldı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yakuptr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 646

yakuptr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yakup Bey
Meslek
Yok
İlgi Alanı
Kuşlar
Merhaba Monk papağanım çok hareketli ve evcil bir kuşumdu fakat 2 gün önce cereyanda kaldı yani soğuk çarptı, o günün sabahı çok halsizdi ve tüyleri kabarıyordu dışkısı ishal ve beyaz renkte, dün veterinere götürdük sebebini cereyandan kaldığını söyledi 5 şırınga antibiyotik verip suya damlatılması gerektiğini söyledi ve vitamin verdi bugün biraz daha iyi ama yinede halsizdi ishali var ve beyaz dışkısı var suyu çok fazla içiyor yem yemiyor bazen suyu fazla içtiğinde kusuyor ne yapmam lazım ölmesini istemiyorum lütfen yardım edin

Yakup bey öncelikle çok geçmiş olsun. Veterinerin verdiği önerilere uymaya devam etmelisiniz. Ayrıca kuşunuza destek amaçlı çok sevdiği yem veya yiyecekler varsa onunla destek olmaya çalışınız.

Hocam kuşu sıcak tutuyoruz ve kafesine ampül koyduk 24 saat boyunca açık bırakıyoruz buarada birisinin tavsiyesiyle pirinç unu ve mısır unu ekleyip çok az bir bal ekleyip mama yaptım ve kuşa şırıngayla yedirmeye çalıştım ilk başta zorla yedirdim fakat sonradan kendisi yemek istedi sanırım bu mamayı çok sevdi fakat bazen kusuyor iyileşme ihtimali var mıdır acaba ?

Ampülü geceleri kapatmanızı öneririm, hayvanın uyku düzenini bozmayınız. Sonuçta insan gibi düşünün soğuktan dolayı hasta olduğumuzda en önemli iyileşme yöntemimiz dinlenmek ve düzgün beslenmek. Hayvanlarımız içinde bunu yapmak zorundayız.

Hocam, buarada kuşun göz tarafındaki tüyler dökülmüş neden acaba

Papağanım eski sağlığına kavuştu tavsiyeleriniz için teşekkür ederim konu kilitlenebilir.

Çok geçmiş olsun, iyileştiğine çok sevindim.

Geri