monodoks kullanımı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ispinoz_08
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 24K

ispinoz_08

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Aydın Esen
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Slmlar,belki burası yeri değil ama benim beslediğim kuş türü 2 çift muhabbet ve aylardır süren bir solunum sorunu yaşıyorum.Veterinere de gösterdim kuşu değişik ilaçlar kullandık.Bunlar neo terramiycn,aviastım ve ayrıca antibiotik.Hiç biri tam olarak iyileşme sağlıyamadı.Kuşlardan birinde gözde yaşarma özelliklede tek gözde,hırıltılı nefes,hızlı soluma ,halsizlik,keyifsizlik ve de öksürük gibi bir takım belirtiler mevcut.Her şey kafese yeni kuş almamla başladı ,normalde bu kuşta bu sorunlar yoktu,büyük olasılıkla diğer kuştan bulaştığını düşünüyorum.Diğer kuş ilk geldiğinde çok kötüydü biraz toparladı.İkisinin de durumu da şu an çok ağır değil şükür ki.Fakat gene de normal değiller.Hasta olduklarını biliyorum.Sorum şu olacak ben bu kuşlarda güvercinlerde ornithosis denilen hastalığın bir benzerinin olduğunu düşünüyorum.Ve bildiğim kadarıyla tedavide Tetrasiklin , Doksisiklin türü antibiyotiklerle oluyor.
Monodoks,tetra da bunlardan bazıları.Monodoks'u veya tetra 'yı muhabbet kuşlarında kullanabilirmiyiz yada kullanırsak dozu nasıl olmalı?Aynı soruyu veterinerede sordum ama tatmin edici bir cevap alamadım.Sizin bu konuda önerebiliceğiniz bir şey varmı?

ben bir tablet monodoks'u 10 ml.'lik şırınga dolusu suda çözüyorum her gün 2 ml'sini hayvanın ağzına döküyorum.Oran'ın muhabbet kuşu için nasıl değişeceği hakkında fikrim yok ve sorumluluk almak istemem.Siz güvercinle muhabbet kuşunun ağırığını vs oranlayıp doğru dozajı bulabilirsiniz.Selametle :)

Ben güvercine 1 kapsül ağızdan veriyorum ama muhabbet kuşuna ağır gelebilir o kadarı.. Bence tahmini bir miktar verim 1 kapsülün yarısı falan...

.............SİNAN ÖZTEKİN............

TABİ SİZİN SUYUNA KARIŞTIRMANIZ LAZIM. MUHABBET KUŞUNA AĞIZDAN YUTTURAMAZSINIZ..

............SİNAN ÖZTEKİN..............

iyi günler monodoks doksisiklin içerikli geniş spektrumlu ama çok ağır bir antibiyotiktir. doz ayarlaması çok önemlidir. 1 tablet monodoks eşit olrak 3 güvercine verilmelidir. siz tek seferde 4/1 ini kullansanız kafidir. göz sulanması için antibiyokli gentagut göz damlasını kullanın. ama size tavsiyem ornitab ve gentagut kullanımı. yarım tablet ornitab günde 1 kez. 3-4 gün devam edilir. günde 3 sefer 2 şer damla(alt göz kapağı içine,damlattıktan sonra bir müddet elinizde bekletin) 3-4 gün devam edin. bunlar şahsi görüşlerim. mesuliyet sizindir. geçmiş olsun

Cevaplar için teşekkürler,buralarda muhabbet kuşlarında tetra kullanan bir pet shop var.Ona dozajını sorup tetra' yı denemeyi düşünüyorum.İşe yaramazsa monodoks'u denerim,sizlerinde söylediği gibi ilacın 4/1 yada 5/1 ini suya karıştırıp kullansam bir sorun olmaz sanırım.Kuşlarda normal bir soğuk algınlığı olmadığı çok açık,tüm belirtiler bunu gösteriyor.Ayrıca bu kuşların bünyesine göre çok kuvvetli antibiyotikler kullandık.Öyle olsaydı tedaviye cevap verirlerdi. Ayrıca ilk mesajımda belirttiğim belirtilere ek olarak normalden çok fazla kaşınma durumu mevcut,dışkıda ishal olmasada bazen fazla yeşil ve biraz da büyük.Şimdilik bir kaç gün sadece vitamin tedavisiyle bünyelerini güçlendirip sonra bir hafta antibiyotiği düşünüyorum.Çünkü yakın zamanda antibiyotik tedavisinden çıktılar.Normalde bu şekilde belki ölmezler ama sürünürler.Ayrıca hastalığın ilerleme riski de var.Tekrardan teşekkürler.

kuşlarınızda solunun yolu ve gözlerde yaşarma veya poblem varsa sulukları 2 lıtre suyla doldurun ve 500 lük 3 adet tetra ve 1 veya hastalığın durumuna göre 2 tane monodox atın güzelçe karıştırın bu olayı özellikle yaz aylarında 7 gün boyunca uygulayın sonuçu görüceksiniz. 3yıldır kullanıorum çok memnumun. kış aylırında özellikle gıklama solunum poblemi olurr. 2 litre suya 3 adet 500 lük tera 7 gün boyunca uygulayın hem koruma hemde tedavi edicidir. ben çok memnunum. ben gözlerde poblem olmasa bile 2 ilacı karıştırıpta 40 günde bir 7 gün uyguluyorum. ilaç olayı bittikter sonrada sularına 1 bardak ayran veya elma sirkesi 3-4 gün uygayın farkı görünn..

özkann' Alıntı:
kuşlarınızda solunun yolu ve gözlerde yaşarma veya poblem varsa sulukları 2 lıtre suyla doldurun ve 500 lük 3 adet tetra ve 1 veya hastalığın durumuna göre 2 tane monodox atın güzelçe karıştırın bu olayı özellikle yaz aylarında 7 gün boyunca uygulayın sonuçu görüceksiniz. 3yıldır kullanıorum çok memnumun. kış aylırında özellikle gıklama solunum poblemi olurr. 2 litre suya 3 adet 500 lük tera 7 gün boyunca uygulayın hem koruma hemde tedavi edicidir. ben çok memnunum. ben gözlerde poblem olmasa bile 2 ilacı karıştırıpta 40 günde bir 7 gün uyguluyorum. ilaç olayı bittikter sonrada sularına 1 bardak ayran veya elma sirkesi 3-4 gün uygayın farkı görünn..
Bu söyledikleriniz güvercinlerde olumlu etki verir belki de muhabbetlerde bünye kaldırırmı aklımdaki soru işareti o.Yine de yarın monodoks'u 5/1 yada 6/1 şeklinde suluğuna karıştırıp kullanıcam.

güvercinlerde etkisi cok güzel. muhabbet kuşlarındada etki var benim tavsiyemle kullanan arkadaşlar var.. kanatlıların bagırsak sistemi büyük bölümünde kısadır. diger hayvanlara verilen ilaca antibiyotik hariçç vitavin veya tedavi edici ilaçlarına erken tepki verirler iyi veya kötü olarak ama kanatllar biraz daha geç tepki verir,bunun icin ilaçı dozu az olursa 7 günlük tedavi işe yaramamış gibi gösterir. aslında işe yaramaya başlamıştır ama tedavi süresini kesince hastalıkta tekrarlamlar olur. onun için siz 500 lük tetra değilde 250 lik tetra kullanın.güvenemiyorsanız. daha önceden devasiklin diye bi ilaç vardı solunum yolu ve göz içindi şimdi bu ilac piyasadan kalktı. devasiklinin formülasyonuda tetra vemonodoxsu karıştırarak elde ediliyorr. bence kontrollu ilaç dozu artırarak tedavi edebilirsinizz. en iyi tedavi sizin hayvan üzenirdeki gözleminiz olucak. ilacın ne şekilde işe yarayıp yaramadınızı kullanım şekillerine göre gözlemliyceksiniz.saygılar

bunlara ek olarak kanatlılarda ilaç kullanımı en az 4 gün kullanmanız gerekioo sonuç alabilmeniz için. normalıı 7-9 gün arası.

özkann' Alıntı:
güvercinlerde etkisi cok güzel. muhabbet kuşlarındada etki var benim tavsiyemle kullanan arkadaşlar var.. kanatlıların bagırsak sistemi büyük bölümünde kısadır. diger hayvanlara verilen ilaca antibiyotik hariçç vitavin veya tedavi edici ilaçlarına erken tepki verirler iyi veya kötü olarak ama kanatllar biraz daha geç tepki verir,bunun icin ilaçı dozu az olursa 7 günlük tedavi işe yaramamış gibi gösterir. aslında işe yaramaya başlamıştır ama tedavi süresini kesince hastalıkta tekrarlamlar olur. onun için siz 500 lük tetra değilde 250 lik tetra kullanın.güvenemiyorsanız. daha önceden devasiklin diye bi ilaç vardı solunum yolu ve göz içindi şimdi bu ilac piyasadan kalktı. devasiklinin formülasyonuda tetra vemonodoxsu karıştırarak elde ediliyorr. bence kontrollu ilaç dozu artırarak tedavi edebilirsinizz. en iyi tedavi sizin hayvan üzenirdeki gözleminiz olucak. ilacın ne şekilde işe yarayıp yaramadınızı kullanım şekillerine göre gözlemliyceksiniz.saygılar
Monodoks' a başladım 1 gün oldu.Suyuna göz kararı yaklaşık 4/1 katıyorum, suyu da çok az koyuyorum.Bakalım şu anda olumlu yada olumsuz bir şey yok.Kuşların verdiği tepkiye göre en az 5 gün yada daha fazla devam edeceğim.Teşekkürler.

Bugün itibariyle 8 gün oldu ve kesiyorum ilacı.İlacın sonradan aldığım diğer kuş'a etkisi çok bariz olumlu oldu.Solunumu nispeten normal hıza döndü.Burnunda arada akıntı olurdu o da kesildi.Fakat asıl sorunlu olan kuş'un durumunda bir düzelme yok.Sanki ağır bir zatüree geçiriyor.Astım falan olacağını sanmıyorum.Allah 'tan iştahı falan yerinde.Bakalım bir süre daha bekleyip başka bir çözüm arıyacağım.Monodoks'u ben diğer ilaçlar fayda etmediği için kullandım.Muhabbet kuşlarında
kendi kafanıza göre kullanmanızı tavsiye etmem,gerçektende dozajı önemli bir ilaç.Yorum yazan herkese teşekkürler.

Monodoks ile tetra 250 farklı bileşimi bulunan ilaçlardır.Fakat ikiside crd denilen solunum yolu problemlerinde etkilidir.Güvercinlerde rastlanan tek gözün yaşarması ve daha sonra göz kapağının iltihaplanıp şişmesi, kapanması körlüğe kadar gidebilir.Ayrıca bu kuşlarda hızlı nefes alma tabiri caizse kıcından soluma , yeşil ıshal ,tüy kabartma, ateş, yeme isteksizlik yapar.Bu belirtiler haricinde iç organlara yerleşen mikrob bizim gözümüzden kaçar.Yakın zamanda havalardan dolayı kumesin havalandırmasını kapatmıştım aynı sorun benim başımada geldi.Kuşların tek gözünde yaşarma ve göz kapaklarında ur gibi şişme vardı.Araştırmalarım sonucu bu hastalığın (ORNİTHOSİS) olduğuna karar verdim.Doksisiklin etken maddeli ilaçların bu hastalığa iyi geldiğini öğrendim.Monodoks bu işi cözdü.

Dediğim gibi kuşlardan birine ilacın etkisi çok olumlu oldu.Aynı tedaviyi uyguladığım diğer kuş ise hiç etkilenmedi.Belki tetrayla beraber yada sadece tetra yı denemeliyim diğerinde.Yada başka bir şey var.Ama sanmıyorum,parazit falan da düşünmüştüm ama öyle olsa kafese sonradan aldığım kuş bu şekilde düzelmezdi.Ayrıca iç parazit için levamin de kullanmıştım.Yinede diğer kuş un bu denli düzelmesi monodoks'u boşuna kulllanmadığımızı gösteriyor.Ornithosis muhabbet kuşlarında papağan ateşi diye de geçiyor.Belki tedavi eksik kaldı yetmedi.Bana veteriner şu an yapabileceğimiz bir şey yok demişti.Bende Kuşu bu şekilde kaderine terk edemezdim,bir şey yapmalıydım ve monodoks'u denedim.Monodoks u kendi kafanıza göre muhabbet kuşlarınızda denemeyin dememde ki maksat yan etkisi daha az olan ilaçlarda genelde muhabbetlerde olumlu etki yapıyor.Ve genelde hafif ilaçlar öneriliyor.Tabi benim kuşların durumu farklıydı.Ben ornithosis yada papağan ateşi olacağını düşündüm ve ona da bu ilaçlar gerekiyordu.İyileşmeyen kuş için Duruma göre bir süre ilacı kesip farklı bir tedavi deneyebilirim,Saygılarımla.

Geri