ispinoz_08
Üye
- Ad Soyad
- Aydın Esen
- Meslek
- serbest
- İlgi Alanı
Slmlar,belki burası yeri değil ama benim beslediğim kuş türü 2 çift muhabbet ve aylardır süren bir solunum sorunu yaşıyorum.Veterinere de gösterdim kuşu değişik ilaçlar kullandık.Bunlar neo terramiycn,aviastım ve ayrıca antibiotik.Hiç biri tam olarak iyileşme sağlıyamadı.Kuşlardan birinde gözde yaşarma özelliklede tek gözde,hırıltılı nefes,hızlı soluma ,halsizlik,keyifsizlik ve de öksürük gibi bir takım belirtiler mevcut.Her şey kafese yeni kuş almamla başladı ,normalde bu kuşta bu sorunlar yoktu,büyük olasılıkla diğer kuştan bulaştığını düşünüyorum.Diğer kuş ilk geldiğinde çok kötüydü biraz toparladı.İkisinin de durumu da şu an çok ağır değil şükür ki.Fakat gene de normal değiller.Hasta olduklarını biliyorum.Sorum şu olacak ben bu kuşlarda güvercinlerde ornithosis denilen hastalığın bir benzerinin olduğunu düşünüyorum.Ve bildiğim kadarıyla tedavide Tetrasiklin , Doksisiklin türü antibiyotiklerle oluyor.
Monodoks,tetra da bunlardan bazıları.Monodoks'u veya tetra 'yı muhabbet kuşlarında kullanabilirmiyiz yada kullanırsak dozu nasıl olmalı?Aynı soruyu veterinerede sordum ama tatmin edici bir cevap alamadım.Sizin bu konuda önerebiliceğiniz bir şey varmı?
Monodoks,tetra da bunlardan bazıları.Monodoks'u veya tetra 'yı muhabbet kuşlarında kullanabilirmiyiz yada kullanırsak dozu nasıl olmalı?Aynı soruyu veterinerede sordum ama tatmin edici bir cevap alamadım.Sizin bu konuda önerebiliceğiniz bir şey varmı?