Monodoks Nasıl Kullanılır???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan esra kesici
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Esra Kesici
Meslek
Memur
İlgi Alanı
5 yaşındaki erkek muhabbet kuşumda 6 aydan fazla zamandır sağ göz kapağında başlayıp sonra sol göz kapağında da olan bir kızarıklık var. çeşitli hayvanlar için olan toz antibiyotikler kullandım işe yaramadı. baytril ağzıan 5 gün damlattım düzeldi ilacı bıraktıktan 10-15 gün sonra gene aynı oldu. bu şekilde baytrilde 3-4 sefer kullanmışımdır.

Yani kuşun göz kapakları kızarıyor, halsizleşiyor, hafif titriyor, neşesiz oluyor ve uçmak istemiyor. dışkısı ishal gibi değil. ama dışkı yaparken hayvan sanki ıkınıyor gibi yapıyor. ayrıca yem ve su içmesi çok şükür iyi ama epey zayıfladı. tüy dökümüne de girmedi. tüyleri böyle mat gibi.

Bu Monodoks adlı ilaç iyi geliyor diye araştırdım Ben bu ilacı aldım ama dozunu nasıl ayarlamalıyım lütfen yardım edin bana?

Canım kardeşim dün yazmıştım ama herhalde gözünüzden kaçtı paketi açtıktan sonra filmi tableti göreceksin herhalde sarı kahve rengi işter bir tanesini yap ister yarısını 1 adeti 3 litre suyu idare eder sen hergün taze yapmak istersen o film tabletler ortadan ikiye ayrılır göz kararı yarısını bir büyük su bardağına yapabilirsin ister bir meyve suyu pipetiyle küçük şırınganın uçuna takıp gagayı kırmadan pipeti gursağın yan tarafından yavaşça gursağa doğru sok şırınganın içindeki sıvı ilaçı gursağa boşalt gerisini de su kabına koy kendi içsin geçmiş olsun selamlar.

kanatlılarda klamidiyozis de kullanılır..doz ise kilo başına 25 mg.ağır seyreden enfeksiyonlarda ise 50 mg kadar çıkabilinir .günde 2 kez ...toksitesi oldu için 3 gün kullanılmalı...sana tavsiyem..günde iki kez oral olarak tek damla nystatin oral 3 gün boyunca..vede çok az sulandırarak gözlerede damla olarak kullanman

3 gündür monodoks veriyorum kuş sürekli titriyo göz kapakları kırmızı halen sanırım ilaç iyi gelmedi. şimdi sizin dediğiniz ilaca geçersem kuş çok yıpranmaz mı ağır gelmez mi ilaçtan ilaca geçmek.?

Geri