Mor kafa Çakmaklı Çift-Resim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yunus81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K

yunus81

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yunus Turan
Meslek
kuş besleyicisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba;

Ben renk kuşlarından hiç hazzetmem. Bu kuşlar özel bir nedenden dolayı elime geçmişti.
Sizlerle paylaşmak istedim.

Selamlar.

Şenol

Ekli dosyalar

• IMG_0569.webp
    IMG_0569.webp
    176.8 KB · Görüntüleme: 6,839
  • IMG_0567.webp
    IMG_0567.webp
    229 KB · Görüntüleme: 5,545
  • IMG_0566.webp
    IMG_0566.webp
    767.1 KB · Görüntüleme: 6,344
yunus81' Alıntı:
Merhaba;

Ben renk kuşlarından hiç hazzetmem. Bu kuşlar özel bir nedenden dolayı elime geçmişti.

Selamlar.

Şenol

ben her kuşun iyisinden haz ederim. güzel kuşlar.

Maşallah ,Altın gibi kuşlar.

Değişik güzel kuşlar, sadece renk olarak değil fizikleride düzgün , uçurun belkide oynun da yapar bunlar .. selamlarŞEREF

BEN BU KUŞLARI BIRININ KUMESTE GÖRDÜM AMA DUR ESASLARINI BULACAM KOYAYCAM BUNLARDAN DAHA IYILERI VAR AZ SABREDIN

barakuda' Alıntı:
BEN BU KUŞLARI BIRININ KUMESTE GÖRDÜM AMA DUR ESASLARINI BULACAM KOYAYCAM BUNLARDAN DAHA IYILERI VAR AZ SABREDIN

kacabilicek halimiz yok bekliyoruz. paylaşırsan resimleri sevinirim.

senol hocam bende bu kusların aynılarının gumuş kapa olanı ar prifil olarak aynı ama sadece bas ve boyun kısmı gümüş bende eynı kstümü hoşuma gittiği için besliyorum.

..........

yunus81' Alıntı:
Merhaba;

Selamlar.

Şenol

Selamlar Şenol Bey, Yukardaki samimi yorumunuzdan cesaret alıp sizi kırmayacağımı düşünerek bende beğenmediğimi belirtmek isterim. Aman uçurduğunuz mavi dişinin çakmaklı babasıyla eşleyip o oyun kuşlarınızı bozmayın derim. O çakmaklınızı yapı özellikleri itibariyle çok beğeniyorum. Bu çakmaklıların yapısıyla da arasında dağlar kadar fark var. Yine uçurup denersiniz tabi ama sadece renk güzelliklerine aldanmamak lazım.

orjinal sarı kafa kaplamalardan üretme:) renk olarak güzel olmuşş. çakmalı sınıfına girer girmezmi orası tartışılır.bu sarı kafa sevdası çoğu cinsi yok etme aşamasına getirdi. ilk olarak mermeriler. orjineli yok denecek kadar azaldı. piyasada ya sabuni kırıkları yada doğal olarak miski kırığı mermeri kaynıyoo. silik şeritli yada sinekli mermeriler. kafalardaki sarılığı koyulaştırmak için denenmedik uğraşlara girerek yeni kırık cinsler piyasa cıkıo. formül tuttuysa kuşu elinde üretiyo tutmadıysa piyasaya salınıoo etraff kırık kaynıooo. sonrada yeni üretilen renk kuşlarınada emeğine sağlık deniyoo:)) hiç emek verilipte kuşlar kırılmasa süper olucakta. ama işgünümüz ekonomisiyle doğal olarak ticarete döndüüü. yaşam şartları mecburen... saygılarrrrr:))

ERDEKLİ' Alıntı:
Selam doktor bey bende bu tarz kuşlardan pek hoşlanmam ama inanın bu morkafa karaçakmaklı kırması çok iyi bir kuş izledim bir arkadaşta ve kuş gerçekten iyi oynuyor sonu ne olur bilmem ama şuan gerçekten iyi bir kuş biz biraz fazla ön yargılıyız galiba bu tarz kuşlarda uçan kuş hata yapmazsa sizinle paylaşırım

A.S Aras Bey;

Ben de bu şekilde kuşlarla kırılmış olan oyun kuşlarının yavrularının çok iyi oynadığını duymuştum. Bunu söyleyen 2 farklı kişi olmuştu. Ve her ikisinde de kaçak bir şekilde eşleşen kuşların çıkan yavrusu uçurulmuş ve çok beğenilmişti. Siz bunu söyleyen 3. kişi oldunuz.
Ama ben orjinal oyun kuşlarımızla uğraşmaktan yanayım, bilmiyorum.
Bahsettiğiniz kuş oyun bozmayabilir. Ama ben bozmazsa dahi sadece seyirlik bir kuş olabileceğini düşünüyorum, damızlık olabileceğini düşünmem. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum?
Sizin söylediğiniz bir şey vardı, "elimizdekilerin değerini bilmiyoruz" gibi bir şeydi.
Belki bu kuşları elimden çıkarmak bu anlamda yapabileceğim en iyi şeydi, ben de ilk isteyen arkadaşıma verdim bu kuşları.
Zamanımızı orjinal olanlara harcarsak daha iyi sonuçlar elde edeceğiz inşallah.
Selamlar.

Şenol

..........

morkafa budur olması gereken özelliklerdeki mor kafa

Ekli dosyalar

• DSC00172.webp
    DSC00172.webp
    958.3 KB · Görüntüleme: 3,366
kanat karalığı paça boy kasa renk tonajı herşeyiyle olması gereken özellikleri taşır

Ekli dosyalar

• DSC00167.webp
    DSC00167.webp
    866.6 KB · Görüntüleme: 3,439
Merhaba Özgür Bey;

Hakkaten sizin kuşlarınız, benimkilerden çok çok güzel. Paylaşımınız için teşekkür ederim.
Mor kafa çakmaklı benim işim değil, bunu kabul ediyorum. Burada fotoları bulunan kuşları da zaten elimden çıkardım. Ama siz bu işi iyi yapıyorsunuz. Tebrikler.
Selamlar.

Şenol

yok ya ben üstünlük yapmak için yollamadım paylaşalım diye sizin takımda oldukça güzel bende bunların üzerinde çok durmuyorum daha çok miro risasi üretiyorum

KUŞLAR GÜZEL EMEĞİNE SALIK

arapmardin' Alıntı:
yok ya ben üstünlük yapmak için yollamadım paylaşalım diye sizin takımda oldukça güzel bende bunların üzerinde çok durmuyorum daha çok miro risasi üretiyorum

Özgür bey merhaba, kuşlarınıza devamlı rastlıyorum ve beğenerek bakıyorum gerçekten bu işi yapıyorsunuz, merak ettiğim konu acaba kendinizmi çalışıyorsunuz yoksa belli kuşları alıp ordanmı üretiyorsunuz? Biyerdeki tartışmanıza rastladımda, orada sizinde bu kuşları başka biyerden aldığınızı idda etmişler, ilk ağızdan duymak daha doğru.

slm ya ben mor kafa çakmaklı üreten birini tanıyorum kendi damarı oyunlu kuş olduklarını söylüyor hani renk kuşu diyorsunuz ya bu kuşlar oyunluysa para edermi ne kadar eder ondan almayı düşünüyorum teşekkürler

ilk kez gördüm bu renk güzele benziyorlar maşallah.

Geri