MUĞLA KUŞLARI (ARAP)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan feyzikaya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

feyzikaya

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Feyzi KAYA
Meslek
elektrik teknikeri
İlgi Alanı
MUĞLA ARAPLARI" :oley:

Ekli dosyalar

• muğla arapları.JPG
    muğla arapları.JPG
    38 KB · Görüntüleme: 3,140
  • muğla arapları2.JPG
    muğla arapları2.JPG
    86.9 KB · Görüntüleme: 3,238
İkinci resimdeki erkek başlamış çekmeye susmaz artık. Maşallah nazar değmesin renkler cam gibi..

Allah bol yavru almayı nasip etsin.

Araplar harika feyzi,Alalh nazardan korusun.

FEVZİ KARDEŞİM MAŞALLAH RENKLER CAM GİBİ BAHAR GELDİ TÜM KUŞLARIN KIZGINLIK ZAMANLARI İNŞALLAH BOL VE SIHATLİ YAVRULAR ALIRSIN MUĞLAYA GELDİĞİMDE GÖRMEK İSTERİM SENİ VE KUŞLARINI GÖRÜŞMEK İSTERSEN CEVAPLA LÜTFEN BEN ÖZEL MESAJ KISMINI HENÜZ ÖĞRENEMEDİM VE ÇEVİRİM İÇİ OLAN ÜYELERE BİLE YAZAMIYORUM MSN DEN :tamam: SELAM VE SEVGİLER

lord' Alıntı:
bu arapların cinsi nedir?
bu araplar muğla araplarıdır. ötüçü ve dönüçü dürler. selenik gibi dönenleri vardır.

kuzeyli' Alıntı:
FEVZİ KARDEŞİM MAŞALLAH RENKLER CAM GİBİ BAHAR GELDİ TÜM KUŞLARIN KIZGINLIK ZAMANLARI İNŞALLAH BOL VE SIHATLİ YAVRULAR ALIRSIN MUĞLAYA GELDİĞİMDE GÖRMEK İSTERİM SENİ VE KUŞLARINI GÖRÜŞMEK İSTERSEN CEVAPLA LÜTFEN BEN ÖZEL MESAJ KISMINI HENÜZ ÖĞRENEMEDİM VE ÇEVİRİM İÇİ OLAN ÜYELERE BİLE YAZAMIYORUM MSN DEN :tamam: SELAM VE SEVGİLER
ellbette beklerim abi yolun düşerse hiç çekinme.

varmı muğla araplarını döndüren kardeşim feyzi ben daha göremedim

Muğla arapları az olduğu için millet üretme amacına gidiyor. Sizinde bildiğiniz üzere Muğla arapları dönücü ırk güvercinlerdir. Ben çok önceleri siyah akbaş döneklerime kafa tutanlarını görmüştüm. Ama şimdileri muğlada yetiştiricisi az olduğu için sayılarıda dolayısıyla az ve bu sebebten dolayı uçuranlar yok.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

gerçekten ben bu ırkı yani gördüm

hayır kuşlarımı kafeste beslemiyorum fakat resm etmek için kafese aldım. ayrıca muğla kuşunu döndürmeyi bırak şimdiler damızlık olarak dışarı çıkarmayacak wallah. ama dönüşünü bilenler mutlaka besler 1 çift kümesinde.

evet muğla kuşlarını dosdoğru kimse bilmez sorsan birine muğla kuşları şöyle desen aaa muğlaya has bir kuş türümü var derler ama muğlanın nersene gitsen daha insan yüzü görmeyen kuşlar ve kuşçular var. örneğin MUĞLA ortaköydeki bankacı hüseyin talat kardeşim bana zamanında şahit olduğu birolayı anlatmıştı;bankacı hüseyinin yavru araplarından biri yuvayı bulamayıp ağaca konuyor ve başka birine gitmesin ırkım karışmasın diye çekip vuruyor sarsılmazla.yani açıkçası biz muğlalı kuşçular heves uğruna kendi ırklarımızı unuttuk.muğla akalıları muğla arapları muğla kara islilileri ve muğla beyazları ben bu kuşların hepsini gördüm fakat beslemek nasip olmadı.muğlalı arkadaşlara diyeceğim bir heves uğruna dünyamızı karartmayalım değilmi el ele verelim muğlalı kuşçular ırkımızı her yere duyuralım...

inşallah kazım kardeş duyuracağız ve döndüreceğiz. bakalım yavru almaya başlayalım bi.

inşallah kazım kardeş duyuracağız ve döndüreceğiz. bakalım yavru almaya başlayalım bi.

ben bütün kuşlarımı verdim muğla kuşu kalmadı bende artık çünkü olmuyo muğla kuşu iyi kuş ama insanı biraz nankör bende muğlalıyım ama bilmiyorum .

khemall' Alıntı:
araplar çok güzel.Nazar değmesin.
saol en iyisinin sizde olması dileğiyle teşekkür ederim.

maşallah güzel kuslar gerçekten gözlerimiz kamastı paylaşim için cok tesekkur edrız

adıyamanhasan' Alıntı:
maşallah güzel kuslar gerçekten gözlerimiz kamastı paylaşim için cok tesekkur edrız
değerli yorumlarınız için ben teşekkür ederim. saolun. :heyo:

kuşalar güzel miş gözleri rengi gercekten nizami çekişi nasıl naralı mı

arap akdidaklarınız kostüm olarak güzeller allah nazardan saklasın

kuscu48' Alıntı:
kuşalar güzel miş gözleri rengi gercekten nizami çekişi nasıl naralı mı
kuşlar şu an bende değil ben muğla kuşlarının hepsini verdim.

sarıkır4141' Alıntı:
slm renkleri güsel kuşların ama oyun yok galiba paçasıslar
evet paçasız. bu kuşlar yöresel bir kuştur . takla makara gibi oyun yapmazlar. ötüşleri için beslenir genelde naralı öterler. uçuşlarıda güzel kuşlardır aşağı doğru dönerek gelirler. :tamam:

Geri