muğla kuşlarını unutmayalım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan feyzikaya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

feyzikaya

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Feyzi KAYA
Meslek
elektrik teknikeri
İlgi Alanı
bence ii kuşlar ama değerini bilen yok.

Ekli dosyalar

• isli.jpg
    isli.jpg
    183.8 KB · Görüntüleme: 3,187
Feyzi bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz.Sizi bu yeni sitemizde de görmek mutlu etti beni.bu yayımladığınız kuşlar muğla yöresinin bir ırkımı? Bu kuşların oyun tarzı nasıl acaba.bu ırkı bize tanıtırmısınız.

sevgili kardeşim resimde gördüğün kuşlar isli diye muğla yöresinde bildiğimiz kuşlardır. bu kuşların en çok beğenilen tarafı muğlada ses ve renkleridir. ama selanik gibi dönenleride var. dönerken kayamayım yere çakılanını gördüm yani. daha muğla yöresine ait bir çok kuş var mesela bunlar. muğla arabı,isli,akalı=(mavi ve kırmızı),beyaz. gibi

bunlarda arap,

Ekli dosyalar

• 1 takım arap.jpg
    1 takım arap.jpg
    187.9 KB · Görüntüleme: 3,128
muğla arapları..

Ekli dosyalar

• muğla arapları2.JPG
    muğla arapları2.JPG
    123.7 KB · Görüntüleme: 2,957
akalı muğla kuşu. nazar boncuğu gibi kuş.

Ekli dosyalar

• AKALI  ERKEK.jpg
    AKALI ERKEK.jpg
    27.7 KB · Görüntüleme: 2,985
akalı

Ekli dosyalar

• AKALI DİŞİ.jpg
    AKALI DİŞİ.jpg
    52.2 KB · Görüntüleme: 2,979
muğla kuşlarını besleyen fazla kuşçumuz kalmadı bu kuşlar artık yok denecek kadar az ve soyu kırılmış. seçme kümeslerde bile özelliğini kaybetmiş kuşlar var. eski olan daha yaşlı kuşçular mutlaka bilirler damarı dönüşü yönünden selanik beslenmezmiş.ama şimdi muğla kuşçularının hepsinin kümesinde neredeyse selanik var. çevrenizde muğla da kuş besleyen varsa sorun bi muğla arabını islisini tabi biraz yaşlılara yeniler pek bilmiyorlar hatta dalga bile geçiyorlar. bunların özelliği ses ve dönüşüdür. ancak akalı cinsinde dönme yoktur ve hatta uçmaz bile ama ötüşü çekkini iyidir. arap , isli olsun dönen kuşlardır. öyleki uçuşuda mükemmeldir. sesleri de kebdilerine hastır.

Vermiş olduğunuz bilgiler için öncelikle çok teşekkürler fevzi bey.Görünüş itibariyle gerçekten çok güzeller.Malasef ülkemize dışarıdan genleriyle oynanmış bir çok ırk girdi.Ve bunlar neticesindede kendi değerlerimize olan ilgi ve alaka azaldı.Muğla kuşlarınında bu çalkalantılardan payını aldığı ortada.Aynı durum bugün ''ÇAKAL ROLLER'' de de geçerli.Ve bunun gibi daha nice ırklar.Umarım ve dilerim ki yetiştiricilerimiz bu tür hassas konulara önem verip kendi değerlerimizin tükenip kaybolmasına seyirci kalmazlar.

alaha razı olsun. site yapımında emeği geçen herkeze selamlar. daha çok paylaşımlara.

sende olmasan bu kuşları kim yaşatacak bilmiyorum feyzi.çok teşekkürler.

ömer daha yasatan çok bu kuşları eskilerde var. yapıyorlar.

muğla kuşu videoları için çok uğraştım ama kusura bakmayın çekemedim çok korkuyolar. öterken biraz yaklaşınça çekmeyi bırakıyolar. olmuyo yani.

feyzi bey bilir bizi, eski muğla kuşcularından kaç kişi kaldı:(

nerde eski kuşlar nerde eski kuşçular. eski bi muğlalı sözü vardır. arapla akalı beslemek hoştur,alacalı beslayen ya i.tir ya pu..tur.diye :D

ortak ne kuşlar vardı zamanında çalmaslar belki halendaha muğla kuşları olacaktı elimizde ama napalım sans

kuscu48' Alıntı:
ortak ne kuşlar vardı zamanında çalmasalar belki halendaha muğla kuşları olacaktı elimizde ama napalım sans
evet senin bütün kümesi hatta yemi bile çaldılardı.. insanlıktan nasibini almayan kişiler.

merhaba fevzi bey.bu muğla kuşlarını görme şansımız yokmu.almak istesek fiyatları nekadar.[GVideo][/GVideo]

özgür48' Alıntı:
merhaba fevzi bey.bu muğla kuşlarını görme şansımız yokmu.almak istesek fiyatları nekadar.[GVideo][/GVideo]
ben muğla kuşlarının hepsini verdim ama isterseniz görme imkanınız var satar mı satmaz mı alan vatandaş bilmem ? :tamam:

merhabalar siteye yeni üye oldum bende muğlalıyım..bi ara akalı beslemiştim muğla arabıda arkadaşım beslemişti hala elinizde mevcut mu acaba fevzi abi

hayır şu anda mevcut değil hepsini verdim. :(

canın sağolsun ya muğla merkezdemisin sende hangi türler var

evet . muğla merkezdeyim. şu anda sadece demkeş var. 4 tane. onlarda bi abi den hediye . okadar başka yok.

bu kuşlardan bende 4 tane war ben muğlada üniversite okuyorum güvercin hastalığımdan dolayı bu kuşlar çok hosuma gittiği için besliyorum görünüşü çok güzeller aynı çakal türü gibi dönmeleride çok güzel

Geri