Muğla'da Güvercin Beslemeye Yeni Başlayacağım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sibo.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Sibo.

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim polat
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Diğer
Merhaba , abilerim kardeşlerim ben geçen günlerde facebook'da seyrettiğim bir video sonucu güvercin belemeye niyetlendim.(allah izin verirse)

Güvercin ile ilgili hiç bir bilgim yok yardım edebilirmisin.
Mesela kaç çift güvercin alayım. Ne tür alayım.
Kümes için mükemmel bir damım var. Bodrum'da oturuyorum ortamımda sıcak, ayrıca güvercinlerin bulunacağı mekan tamamen güneş görücek güneş doğduğundan batana kadar güneşi kesilmiyecek bir yerde olacak...
Güvercin fiyatları ne kadar şimdilik ucuz yollu bir şey almak istiyorum. Fiyattada bir fikir söylerseniz sevirim.

TEŞEKKÜRLER.

Re: Yardım lütfen.

bak kardeşim ilk önce kuşculuga fındık(bango) ile başlamanı tavsiye ederim ben hem kolay alışır hemde zevkli bir ırk oldugu için daha iyi olur senin için fındıklar hemen hemen her yere uyum sağlarlar.kuşlara ısıgın dogrudan vurması sakıncalıdır.kümes ogleden sonrakı ısıgı dogrudan almamalı yazın bu nedenden dolayı hastalıklarla bogusursun. sabah gunesını aldımmı yeter o bıle fazla hattaa gunde 1-2 saat gunes görmesı yeterli olur. kümesinin boyuda 1.5mkarelık bir alan olmalı buyuklukde boyuna göre yapmalısın. ama şimdi sana burda anlatmaya kalksak kuşların nasıl bakıldıgını falan fılan gıbıı burada yüzlerce sayfa yazılır sen okumaya bıkarsın biz yazmaya bıkarızz güvercinler okadar geniştirlerkii 2-3 sene sonra güvercini anlamaya başlarsın. sen en iyisi güvercin besliyen bir akrabana komsuna arkadasıan git ondan yardım iste. ve sitelerdeki makalelerı ırklar hakkındakı bılgıelrı okuu arastırr hastalıkların belirtilerını falan arastırr. çok faydalı olucak bu arastırmalarr.

iyi beslemelerr..

teşekkürler kusbaz

Sibo.' Alıntı:
teşekkürler kusbaz

hatta bilgi kaynagı san çok uzak değil sitede kümes yapımları ile ilgili bilgiler yer alıyo kumes yapımları ıcın olan yere gır forumdan oku kumes yapımıyla ılgılı seyler ogrenırsın kumesin iyi ve kötü olması güvercine cok etki eder.

İbrahim bi güvercinsever olarak sana ilk tavsiyem güvercin beslemeden önce kümesini ve ekipmanlarını tam olarak ayarlaman gerektigidir.

Örnegin kümes zemini ızgara ile kaplamalısın. piyasada bu iş için hazır plastik ızgaralar satılıyor. İlerleyen zamanda şayet hastalıklarla, ölümlerle karşılaşmak istemıyorsan bu 1. kural.

Hangi kuşu besleyecegıne sen zevkıne gore karar vermelisin. Taklacı, uçan, performans segileyen kuşlar istiyorsa taklacı iyidir ancak seni yarabilir. Kimi zaman çatılarda kuş kovalamak durumunda kalabilirsin. taklacı beslemek zordur.

Benim için kuşun görselliği, güzel görünmesi önemli diyorsan şebab tavsiye ederim. Şebablar ucurulmaz. Tamamen göze hitap eden mükemmel kuşlardır.

Karar senin. Güvercin beslemek konusunda çok şey yazılabilir ancak merak ettigin bir çok sorunun cevabı zaten forumlarda mevcu. Yıne de soracagın bırseyler olursa burdan yanıtlarız.

aramıza hoşgeldin. kuşçuluk çok zevkli bir hobidir,hangi ırkı beslerseniz besleyin çok zevk alacaksınız. sizde başlayınca anlarsınız. fiatlara gelince 5 tlden tut 500-1000 tlye kadar güvercin var. sizin bütçenize kalmış. damızlık mı yapacaksınız, uçurmalık mı, yarış güvercini mi yoksa göz zevki mi? her zevke göre kuş var. siteyi incelediğinizde farklı ırkları göreceksiniz. başarılar.

Kardes önce taklacıyla basla bence :) taklalarını izlerken daha haz alır kusculuga olan bakısın bagımlılıga döner..Ayrısa Soylenenlerı dıkkate al öncelıkle yerını ayarla kumesını eksıksız kur sonra kus alımına basla..Hayırlı olsun İnsallah

Geri