muhabbet kuşları nasıl konuşurlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oksay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

oksay

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ismail oksay
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
Kemirgenler
yeni muhabbet aldım yavrudan yeni çıkmış nasıl kouşturabilirim

bol bol konuşman lazım kuşla. ş'li kelimeleri daha rahat konuşuyor lar.Örneğin; koş koş kelimesini rahat söyler muhabbet kuşları.bunun gibi kelimelerle başlayabileceğini düşünüyorum.

kuşu ilk başta kendine alıştırman lazım daha sonra aşkım aşkım gibi babacık babacık gibi kısa kısa kelimelerle daha rahat konuşur daha sonra cümle bile kurar yalnız muhabbet kuşuna fazla çok alışma allah korusun kuş ölürse çok üzülürsen aynısı bende olmuştu 2sene önce yemin ediorum ağlamıştım

Önce kendine alıştır,sana alışsın..sonra ufak ufak salmaya başla kuşu..İlk başlarda: "-s,-ş,-c" li kelimeler le konuşturmaya başlarsan daha kolay konuşur..çok aşırı sıkma kuşu,illaki konuşur acele etme..
İlk öğreteceğin 1-2 kelime belirle ve sürekli onları söle hep başka başka şeyler söyleme..çünkü konuşmayı sökene kadar zaten hayvan zorlanıyo sürekli farklı kelimeler söyleip kafasını çok karıştırma ;)
Düzenli ve sık sık salarsan,kafesini temiz tutup yemine suyuna dikkat edersen,yeterli ilgiyi gösterirsen konuşacaktır..(:

Bende de var bi tane eleman..yaklaşık 1 senedir bende şimdi nasıl da konuşuyor bıcır bıcır.. (:

Geri