Muhabbet Kuşlarım anlaşamıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Asosphen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Asosphen

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yasin Yorulmaz
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Benim yaklaşık 5-6 senedir beslediğim dişi bir muhabbet kuşum var
bu gün eve yeni bir erkek yavru geldi muhtemelen başkasından kaçmış bizim eve kondu onu tekrar sokağa atmam mümkün değil öteki kuşum dan da vazgeçemem ancak bu iki kuş hiç anlaşamıyorlar en azından bize öyle geliyor
sanki dişi kuş(büyük olan) öpmek istiyor gibi ama küçük erkek izin vermiyor geri çekiliyor felan
öyle kavga eder gibi sert sesler çıkarmıyorlar ancak erkek kuşun ondan korktuğu kesin
erkek kuş yavru daha onlar anlaşabilir mi çiftleşsinler istemiyorum anlaşsınlar yeter.

Asosphen' Alıntı:
Benim yaklaşık 5-6 senedir beslediğim dişi bir muhabbet kuşum var
bu gün eve yeni bir erkek yavru geldi muhtemelen başkasından kaçmış bizim eve kondu onu tekrar sokağa atmam mümkün değil öteki kuşum dan da vazgeçemem ancak bu iki kuş hiç anlaşamıyorlar en azından bize öyle geliyor
sanki dişi kuş(büyük olan) öpmek istiyor gibi ama küçük erkek izin vermiyor geri çekiliyor felan
öyle kavga eder gibi sert sesler çıkarmıyorlar ancak erkek kuşun ondan korktuğu kesin
erkek kuş yavru daha onlar anlaşabilir mi çiftleşsinler istemiyorum anlaşsınlar yeter.
Diğer kuş yabancı olduğundan stresli ve temkinli davranır şimdilik dövüşseler bile ilerde birbirlerine alışırlar anlaşırlar hatta çiftleşirler bile.

Muhabbet kuşları severek eş oldukları için bazen anlaşamayabiliyorlar.5 6 yasındaki dişiye bi kaç aylık yavru iyi olmaz dişinin yasına uygun bir erkek al mesela dişi 6 yasındaysa 4 5 yaslarında bir erkek al.Yakaladıgın yavruyu sat ustunede 5 10 tl koy güzel damızlık erkek al.

Bence ikisini bir süre ayri kafeslerde beslemesi gerekiyordu.
Bir birlerini görecek dokunacak kadar yakinda olsa yeterdi.
Kafesin ortasina ikisini ayiracak sekilde bir duvar ör sonra bir süre böyle takilsinlar bir birlerine alissinlar.
daha sonra oy birligiyle berlin duvari gibi yikilsin gerci benim muhabbet kendi delmisdi duvari sonra hic ayrilmadilar.

Geri