Muhabbet Kuşu Yavrularında Bakım

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan işlemci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

işlemci

Admin
Katılım
20 Tem 2015
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Yaş
38
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ramazan Özpunar
Meslek
Polis
Şehir
Gaziantep
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
Gözümüz gibi baktığımız minik dostlarımızdan sonunda azim ve sabrın sonucunda yavru almayı başardık. Peki bakımı nasıl olacak ? Sadece yem ile beslenirse yavruların yetişmesi neredeyse imkansızdır. Yetiştiği takdirde ise anne baba çok yorulduğundan bir sonraki yavru alımında verim düşer. İyi bakılan muhabbet kuşu çiftleri 5 yavruyu rahatlıkla büyütebilir.
Bu nedenle ek gıda kuşlarda şart.
Öncelikle yumurta kabuğu için gerekli olan kalsiyum ihtiyacını karşılamak için, mutlaka mürekkep balığı kemiği bulundurmalıyız kafeslerde. Ayrıca yavrulara sürekli sıvı şekilde mama kusulduğundan mutlak suretle büyük bir suluk bulundurmalı, anne baba susuz bırakılmamalıdır. Birçok firma Muhabbet Kuşları için mama içeriği sunmaktadır. Aldığınız kaliteli mamaları, mevsimine göre elma veya havucu rendeleyerek mamayla karıştırıp (imkanı olanlar ekstradan içerisine haşlanmış yumurta rendelerse daha iyi olur) oluşan hafif nemli mamamızı anne babanın rahatça yiyebileceği kaplarda kafeslere bıraktığımız takdirde daha gürbüz ve kaliteli, daha diri yavrular alırsınız. Mamaları günlük veya iki güne bir verebilirsiniz. Yenilmemiş mamaların üzerine taze mama eklememeli kafes tabanı sürekli temizlenmelidir. Özellikle yavruluğun içi popülasyon arttığından dolayı gereksiz derecede sıcak ve pis olacağından mutlak suretle yavruluk temizlenmeli yeniden tabana talaş veya mısır koçanından elde edilen altlıklardan konulmalıdır. Kafes ve yuvalık haftada en az 1 kez bitlenmeye karşı ilaçlanmalıdır.

Usta yetiştiricilerden Yalçın KASIM beyin üretimhanesinden birkaç kare.

aDXbrO.jpg

Yl47Zz.jpg

8b87RV.jpg

DR30gz.jpg

j2BGGJ.jpg

2kjVVv.jpg

ZVYPPA.jpg


Ortalama bir kuş yumurtladığı günden sonra 60 günde yavruyu meydana getirir. Yani (her yumurta için) 19 - 21 gün arası kuluçka dönemi, 38 - 42 gün arasıda büyüme ve gelişme dönemidir. Kendi başına yem kırmaya başladığı gün yavruları mutlak suretle yuvadan alıp ayrı bir kafese taşımalıyız. Aksi takdirde yeniden çiftleşmek isteyen anne veya baba tarafından yaralanabilirler.
 
Geri
Üst