Muhabbet Kuşumda Ağız Açık Hırıltılı Soluma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan elele
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

elele

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
berker aydın
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Merhaba arkadaşlar muhabbet kusum nefes alırken hafiften ıslık sesi gibi sesler geliyor bide alt çenesi sanki düşmüş gibi hiç birleşmiyor yerinden çıkmış olabilirmi bunun nedeni soğuk algınlığı, astım vs. Olabilirmi ??
Not.kusu yan komşudan bedavaya aldım alalı 1 saat bile olmadı

Arkadaşlar internetten şimdi sebebi ne olabilir diye araştırırken gördüm

Hırıltı, hızlı ve ani nefes alma, burun tıkanıklığı, hapsirma gibi şeyler var bide duruyor ve aniden sanki nefessiz kalmis gibi nefes alıyor
Bu belirtiler var kusumda sebebi nedir

merhaba,
imkanınız varsa mutlaka kanatlı uzmanı veterinerden yardım alınız. ağız içine bakınız içeride sarı peynirimsi lezyonlar var ise siteden "iç çiçek, trikomoniasis" diye aratınız, bazen bağırsaklarda olur görülmez. hayvan yemekle ilgilenmiyorsa, tel gibi şerit halinde uzanan incecik balgam, burun delikleri ve ağız kenarında aynı balgam türü ıslaklık varsa "mycoplasma" bulaşıcı nezle diye aratınız. ishal, sıcaklık, hazımsızlık, kursakta şişme sertleşme, kusma vs. kontrol ediniz. kendi yem yiyemiyorsa fazla zorlamadan galeta unu ve cici bebe gibi gıdaları sulandırarak enjektorle "ucuna 2-3 cm serum lastiği takarak" besleyiniz. diğer kuşlardan ayrı rahat bir karantina kafesinde tedavi ediniz. siteden arama yapabilir veya buradaki dökümandan https://goo.gl/K7cA3C faydalanabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. öncelikle tip2 bölümünü bulup tedbir amaçlı tamamını okuyunuz sonrasında tip3 Aspergillosis bölümüne bakınız. geçmiş olsun..

Devir abla öncelikle verdiğin bilgi için teşekkürler
Kuşda kusma yem yememe gibi belirtiler yok sadece gözleri kısık bakıyor ve yukarıdaki gibi belirtiler var isal değil

rica ederim,
ağız içinde yutakta sarı lezyonlar (bazen bağırsaklarda olur görülmez) veya beyaz noktalar ayaklarda vs. şişme her iki durum için tip3 aspergillosis bölümünü de okuyup önlem amaçlı karma tedavi yapınız. konuları siteden aratabilir veya yukarıda linkini verdiğim dökümandan faydalanabilirsiniz. geç kalmayınız. tekrar geçmiş olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri