muhabbet kuşumda kronikleşmiş bir sorun var ne yapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan esra kesici
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Esra Kesici
Meslek
Memur
İlgi Alanı
Herkese merhaba 5 yaşında erkek muhabbet kuşum var. Yaklaşık 6 aydır sağ göz kapağında kızarıklık oluyor sonra sol göz kapağında da oluyor kızarıklık kuş sürekli durgun ve halsiz oluyor. yem yiyip su içiyor. ben bulunduğum şehirdeki veterinere durumu anlattım. enjektör içinde baytril 0,5 di sanırım bir antibiyotik verdi. 1 hafta ağzına damlattım gözüne de genta göz damlası akıttım kuş düzeldi eski neşesine kavuştu. ilacı kesince 10-15 gün sonra gene aynı sorun başladı gene aynı tedaviyi yaptım. 5 gün sonra düzeldi aradan gene 10-15 gün geçti gene aynı artık ne yapacağımı bilmiyorum. mavişin öyle olmasına çok üzülüyorum. neden böyle oluyor? başka ne yapabilirim sizce? solunumu normal, dışkısı normal.

Re: muhabbet kuşumda kronikleşmiş bir sorun var ne yapmalıyı

Verdiğiniz bilgilere göre ilaç kullanınca düzelen , ilacı kestikten bir süre sonra tekrarlayan bir durum söz konusu. Buda benim aklıma kuşun bulunduğu kafesin içindeki bir etkenden dolayı olduğunu düşündürüyor.
Kafesi çamasır sulu suda iyice dezenfekte edin, tünekleri , yemliği, kafeste ne varsa dezenfekte edin.
Kuşu bir süre gözlemleyin, kafasını , gözünü kaşıma amaçlı tüneğe veya kafesin herhangi bir yerine sürtüyor mu ? Muhtemelen sıhhi olmayan bir yüzeyden mikrop kapıyor ve sorun tekrarlıyor.
Kafesi ve içindekileri dezenfekte ettikten sonra yine aynı durum devam ediyorsa , farklı bir tedavi uygulamak gerekir bence.
Geçmiş olsun.

ben kafesini çamaşır suyuyla yıkadım tüneğini ve yemliklerini attım yenisini aldım. yanına bi tane dişi kuş almıştım onu aldığımdan bu yana böyle. ama o dişi kuşda hiç bir sorun yok. hatta birbirlerini çok seviyorlar ama ayırdım. ornithiosis diye bir hastalık varmış o olabilrmiş onunla ilgili ilaç araştırıyorum şuan? monodox tabletten bahsediyolar ama nasıl kullanıcağımı bilemiyorum.

Canım kardeşim bunlar sevişip öpüşüyorlar mı bir birlerinden mikrop kapmış olabilirler monodoksu eczaneden aldıysan kapsülün içindeki bir draje olantozu büyük bir su bardağına boşalt sarı bir renk olacak bir kaşıkla karıştır bir enjektörün ucuna meyve sutu pipeti tak sarı renk olan sıvıyı kuşun gursağıa enjektör yardımıyla sık gerisini de suluğuna koy hergün suyu değiştir 2-4 günde geçmesi lazım selamlar.

evet sürekli gaga gagaya veriyolar. bilemiyorum neden böyle oluyor. ben 1.5 ltlik pet şişeye monodoksu döktüm suyu çalkaladım. sonra kuşumun suluğuna koydum o suyu ve vitamin de damlattım aynı suya gözü baya kıpkırmızı zor açıyo 1-2 günde böyle ilerledi ya. suyu içiyor mu bilmiyorum. ama enjektörle ağzına vermedim. sabah baktığımda yem yiyordu ama bir hayli de zayıfladı. inşallah düzelir. baytril boğzına sıkınca 3-4 günde düzeliyordu ama baytrili 6-7 kere uyguladım farklı zamanlarda. dediğim gibi ilacı kesince aynı şeyler 10-15 gün sonra gene başlıyor. :hungur:

Geri