muhabbet kuşumun ayağı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bksntlh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

bksntlh

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat atamer
Meslek
işletmeci
İlgi Alanı
muhabbet kuşu çapkınımın bi ayağı şiş veterinere götürdüm virüs dedi. teramycine sürüyorum ve günde 1 kez %3 asitborikle temizliyorum. 15 gün oldu geçmedi yemesi falan iyi, pek hareket etmiyor ama hep öyleydi. beni endişelendiren şişlik tam gitmedi ayağının altında içinde sarı gibi bi noktada var tedaviden önce etrafı kızarıktı. şimdi rengi daha koyu sarı oldu ama kızarıklık gitti. veteriner pek yardımcı olamıyor. ağızdan da suyuna antibiyotik bişeyler verdi ama bizimki su içmemekte kararlı. lütfen bi fikri olan varsa cevaplasın

şu an şişkin olan yer yumuşakmı sert mi ? elledinmi hiç?

sarı nokta kurumuş kabuk gibi sert, şişen üst kısımda sanki kendi normal ayağımış gibi ne sert ne de şiş gibi yumuşak gelmiyor.

peki hiç mi anlamıyosun?iltihap olma ihtamali var mı;?

iltihap olsa elimi sürünce acıması gerekir heralde hiç tepki vermiyor sarı noktaya tırnağımla baskı yapacak oluyorum ona da sesini çıkarmıyor.

kusura bakma arkadaşım eğer iltihap falan olsaydı yardımcı olabilirdim ama bu şekilde bir şey soylemem imkansız şimdi görmeden falan olmuyor

bnmilan Kardeşim, bksntlh arkadaşımızın 3 ay önceki sorununun aynısı benim Muhabbet Kuşunda da var.

Muhabbet Kuşumun ilk önce ayakları şişti, sonra uçları hafiften morardı hatta bir tanesinin üzerine hiç basamadığından sürekli tek ayak üzerinde gagasıyla denge kuruyordu... Ve de sürekli uyuyordu...

Veterine götürdük... "Teramycn+ vitamin" adlı bir toz bir antibiyotik verdi... 5 günden beridir. Her gün Bir Çay kaşığına iki toplu iğne ucu kadar alıp Suluğuna atıyoruz... Toplam bir haftadır hasta zaten... Şu an Aradan bir hafta geçmesine rağmen de iyileşmedi...

Antibiyotiği kullanmaya başladıktan hemen sonra morarmalar gitti ve ayaklarında (bksntlh'ın bahsettiği gibi) üst taraflardan başlayarak sarı sarı kabuklar oluştu. Sonra da bir sabah uyandık, bir de baktık ki; alt tarafı komple ayaklarına kadar ıslanmış, zaten iltihap ilk başta anlaşılmıyor.Her halde yaralar iltihaplanmış diye düşündük.

Hemen endişelenip tekrar veterinere gittim bende. Veterinerde bunun mikrobik bir durum olduğunu ve iltihabın akmasının akmamasından daha iyi olduğunu söyleyip üstüne "Teramycn" in bir de kremini verdi.

Şimdi Antibiyotiği ile birlikte Teramycn'in kremini de uyguluyoruz ama bugün neredeyse bir hafta olacak hala iltihap akıtıyor ve alt kısmı ve ayakları dahil hepsi tüyler birbirine yapışmış vaziyette sürekli ıslak... çok hızlı yoruluyor... Belirgin bir iyileşme yok gibi görünüyor. Ama tek sevindirici tarafı sürekli yem yiyip ilaçladığımız sudan içiyor...

Arkadaşa "iltihap falan olsaydı yardımcı olabilirdim" demişsiniz. Şimdi aynı sorun bende var. Bütün bu yaptıklarıma ek olarak deneyim sahibi olarak şimdi bana ek olarak tavsiye edebileceğiniz bir şeyler var mı? Daha ne yapabilirim tamamen iyileşmesi için... Şimdiden teşekkürler... (Forumdaki Diğer Arkadaşların da yardımını bekliyorum tabii.)

Kuşumun ayağı iyileşti ama çok sabırlı olmalısın, benim iltihap falan akmadığı için veterinerin verdiği ilacı kullandım veteriner belli süre sonra kes demişti kestim. İçten tedaviyi kestim ama hergün 1 kez %3 asitborikle banyo yaptırdım.(eczaneden toz halinde al 100 gr kaynamış soğutulmuş suya 3 gr kat bir çay tabağına ayağı suya girecek miktarda koy içinde bir süre durmalı, tüylerine değdirmemeye çalış matlaşıyor) Sonra yine eczaneden aldığın teramycine pomat hafif parmağıma sürüyordum, üzerinde durmasını sağlıyordum. Banyo-pomat tedavisini uzunca süre yaptım. Bir sabah kalktım ki kahverengi nokta yoktu, kabukmuş düşmüş. Şimdi iyi maşallah. Seninkini de iltihap aktığı için bu dış tedavinin iyi geleceğini düşünüyorum. Sadece biraz sabır...Geçmiş olsun...

ya arkadaşlar benm 3 yaşında erkek bi muhabbet kuşum var sağ arka ayağının dün iltahaplandığını fark ettim bu gün ön ayağındada var bal rengi gibi böyle açıyor sanırım üstüne uyurken ayağını kaldırdığı için tğüy yapışmış alamıyorum da ne yapmam gerekiyo :(

Arkadaşlar bahsettiniz ilaçları eczaneden bulabilir miyim ?

Benim kuşumun yarası ur değil, yani nasıra falan benzemiyor. Ayağı şişti önce, sonra ayağının altı veya içi iltihap topladı, üstüne basamıyor, tüneği kavrayamıyor. Önce sol ayağında olmuştu, sağ ayağında da çıktı biraz daha küçük. Batikonu seyreltip ayağını sokuyorum ama ne kadar sokmam lazım, çıkardıktan sonra yıkıyorum acaba yanlış mı yapıyorum. Teramycni, batikonu uyguladıktan sonra sürmeli miyim, bilemiyorum.İltihabı biraz aktı ve kanamış, hatta kan derinin altında görünüyor, kangrene çevirmez değil mi? Veteriner hekimine bi gidemedim. İnşaallah iyileşir kuşum, 4. gün bitti :(

Kuşu veteriner gördümü? O ne diyor merak ettim ondan soruyorum. Ayrıca kuş dediğimiz muhabbet kuşu buradaki profesyonel kişiler bile böyle küçük bir canlıyı ehline götürmeyi tercih ederler diye düşünüyorum.

Bu başlık altında daha önce yapılan tedavinin başarılı olduğu görülüyor.

Uygulanan tedavi (bu başlıkta belirtilenlerden alıntıdır.)

Veteriner tarafından verilen "Teramycn+ vitamin" adlı bir toz bir antibiyotik kullanılmış. Her gün bir çay kaşığına iki toplu iğne ucu kadar alıp suluğuna katılmış. Aynı zamanda hergün 1 kez %3 asitborikle banyo yaptırılmış. Eczaneden toz halinde alınan ilaç, 100 gr kaynamış soğutulmuş suya, 3 gr katılarak kuşun ayakları suyun içinde bir süre tutulmuş. Sonra yine eczaneden alınan teramycine pomat sürülmüş.

Kolay gelsin..

Arkadaşlar Bu Hastalık Amerikada da Var Benim Eniştem Orda Yaşıyor Onunda Muhabbet Kuşu var Aynı Böğle Ayağı Şişti
O Veterinere Götürmüş Krem Gibi Bişey Vermişler Ayağına Süre Süre Geçmiş ...

Ya bende bısey sorucam benım kusumunda ayagı sıs fakat ayagı ıncınmıstı acaba o yuzden mı dıyorum hafıf bacak kısmında kesık vardı o kesık sımdı kapandı fakat bacagı sıs ve aksıyo halen ve sıslıgın orda hafıf bır morluk var onceden yoktu sızce be yapöalıyım bu sıslıge buyuk bır sorun yoktur degıl mı yardımcı olursanız cok sevınırım İyi Gunler...

Geri