Mümin Özbudak Abimize ( Sivas Taklacı Kuşlar)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sivaslı_58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ebuseyf
Meslek
Esnaf
İlgi Alanı
Kediler
s.a Abi kuşlar genel olarak hepsi birbirine akraba... kendini kanıtlamış kuşlar... şu an için içeride besleniyor... kuşların her birinin ayrı uçuşu var... kimisi sabah uçmaya başladın mı hava kararmaya zor iner.... kimisi dik fişekler hızlı kaçar... taklası , sesi sakarya taklacıları gibi cılız kalmaz... kulakları patlatırcasına ses verir...

arkadaşım binbir çeşit özelliklerini anlattı her birinin.... şu an yumurtlamak üzereler.... kendine gelmesi 45 gün...

arkadaşı bilgisayarın başına getirirsem her birinin detaylı özelliklerini yazarım... birkaç video sunu çektim..akşam üzeri... aradığın özelliklerin bir çoğu bunlarda olan cins taklacılar... şimdilik bu kadar... açıklamalar kuşların sahibi yanımda iken tek tek yazarım....saygılarımla

[dailymotion]xfl9yw_pb104427_animals[/dailymotion]

[dailymotion]xflaah_pb104428_animals[/dailymotion]

[dailymotion]xflacd_pb104435_animals[/dailymotion]

[dailymotion]xflae6_pb104436_animals[/dailymotion]

[dailymotion]xflas2_pb104437_animals[/dailymotion]

[dailymotion]xflauo_pb104438_animals[/dailymotion]

Arkadaş anlatıyor, bu bunun yavrusu, bu şu şahsın kuşlarından,bunlar çok uzun kaçar vs. vs.. güzelde, bence kuş alırken havada görmek gerek..

kuşlar seçme kuşlar kendini kanıtlamış kuşlar.... evet havada belli olacak.... kuşların yavruları Mümin hocamıza hediye gelecek, parayla değil yani... ve Mümin hocamız bu kuşları uçurmaya başlayınca , Mümin hocamızı tanıyıyan herkes parmakla gösterecek kuşları.... havada görmenin zamanıda gelecek elbet....saygılarımla. :slm:

[dailymotion]xflfbi_pb104439_animals[/dailymotion]

[dailymotion]xflfey_pb104444_animals[/dailymotion]

Merhaba;

Ben Sivas'a 3 kez gittim. Ve Sivas kuşçularının ve kuşlarının yakın takipçisi olmaya çalışıyorum. Çünkü gerçekten bu işe çok emek veren, hakkıyla yapmaya çalışan, satmayı amaç edinmemiş kaliteli abilerimiz var. Kunduracı Metin abi, Metin Meralli Abi, Apilli Abi v.s. Videolarda adı geçen kuşçuların çoğu da Sivas'ın tanınmış büyük kuşçuları. Onların kuşları ise videoda bahsi geçen şekilde performansı olan kuşlar.
Güle güle besleyin.
Ama arkadaşların da belirttiği gibi, hangi soy olursa olsun, kimin kuşu olursa olsun mutlaka uçurulmalı ve performansı canlı olarak görülmeli ki karar verilebilsin.
Selamlar.

Şenol

evvallah yunus81 kardeş; bu kuşlar içerde yer musait olmadığından uçurmuyor arkadaşım.... yalnız bunlar geldikleri yerde kendilerini kanıtlamış kuşlar.... şu bir kaç güversinin kardeşi, bacısı ve erkek kardeşi sivas da uçurulmakta ve parmakla gösterilmekte.... inşallah zaman bulursam kuşları seyretmeye gideceğiz.... havada video ya alacağım... O zaman havada hep birlikte görürüz.... selametle... :slm:

SA
MERHABA ARKADAŞLAR

BU SEVDA BİTMEZ. BENİ SEVEN ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. GÜVERCİN SEVENLERE İLERİDE BİR HEDİYE BIRAKMAK İSTİYORUM. BU DÜŞÜNCEMİ SİZİNLE PAYLAŞAYIM BU VESİLE İLE. BEN BU SİTEDE ESKİ KUŞÇULARDAN ÇOKCA BAHSEDİLDİĞİNİ GÖRDÜM. BENDE TÜRKİYE GENELİNDE SOY KUŞ BESLİYEN VE BUNA GÖNÜL VERMİŞ KİŞİLERDEN KUŞ TOPLUYORUM. BUNLARI BİR HOBİ BAHÇESİ YAPIP SOYLARIN KAYBOLMAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUM. BİLİNEN KENDİNİ İSPATLAMIŞ KUŞLARI SAHİPLERİNİN ADINI DA KÜMESLERİN ÜSTÜNE YAZICAM. BU İLERİDE ANA DAMIZLIK SOYLARA ZEMİN OLUŞTURMASI İÇİN. BAYA KUŞ TOPLADIĞIMI SÖYLEYEBİLİRİM. BUNU FEDERASYON ÇATISI ALTINDA İLERİDE DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUM. TABİ BU ESKİYE DÖNÜK KUŞ MERAKI BENDE KALITSAL HASTALIK GİBİ OLDU. KUŞUN SOYUNU İKİ DİŞİ BİR ERKEK KUŞLA DEVAM SAĞLIYORUM. SOYLARI ELİNİZDE SAKLARKEN SİZDE BÖYLE TAVSİYE EDERİM. DİŞİNİN BİRİ GENÇ BİRİ YAŞLI OLACAK. ERKEK ORTA YAŞTA OLMALI. AŞAĞI VE YUKARI YAPILARAK İYİ NETİCE ALINABİLİYOR. ÇEKİNİK DİŞİ TERCİH EDİLMELİ BENCE. TABİ BU KONU UZUN BİR KONU. BU KONUYU DAHA İYİ BİLEN ABİLERİMİZ VAR. YAZARAK BİLGİ PAYLAŞIRLARSA SEVİNİRİM.

BU DÜŞÜNDÜĞÜM BAHÇEDE HEKESE BİR KÜMES YAPACAM. KUŞLARIN SAHİPLERİNİNDE İSMİNİ BELİRTECEM. BU ÇALIŞMA POSTADA YAPILIYOR AMA HENÜZ MARDİN TAKLACILARINDA UYGULANMIYOR. KENDİ KÜLTÜRÜMÜZÜN SOY KUŞLARI IRK OLARAK ZAYIFLIYOR VE YOK OLMAĞA DOĞRU YOL ALIYOR. KÖTÜ KUŞ ÇOK ÇABUK ÇOĞALIYOR, İYİ KUŞ AZ ÇOĞALIYOR. DÜŞMANIDA ÇOK OLUNCA NESİL ERİYOR.

İNŞAALLAH GÖNLÜMÜZE GÖRE YOLUMUZ AÇIK OLUR.

s.a mümin bey çok meşakkatli bi işe girişmissiniz allah emeğinizi boşa çıkartmasın hobi bahçesini yaparken güvenliğe azami dikkat edin lütfen emek hırsızlarının kol gezdiği şu zamanda
şu eşleme yöntemini detaylı bir şekilde açıklarmısınız.

ewet kırlar ıyı kuslar...ebuseyf kardes kusları bastırabılıyormusun?

FORMULA 1' Alıntı:
ewet kırlar ıyı kuslar...ebuseyf kardes kusları bastırabılıyormusun?

FORMULA 1 ; kuşlar arkadaşımın... içerde beslemekte şu an... yeni kuş damı yapacak... bahara inşallah oyun kurmaya başlarlar... bir kaçının yavrusunu yeni adık... 1 aydan Mümin Abimize hediye gidecek.. Artık Mümin abimizin kuşları yetiştirmesi kalacak... baharada kuşları havada hep beraber göreceğiz... :tamam:

Geri