Mustafa tekin daganli eke dişi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mustafa tekin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa tekin
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
Kediler
[youtube]http://www.youtube.com/user/mustafatekin38[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZwKHYNXK2HE&feature=feedwll&list=WL[/youtube]

YANLIŞ ANLAMADIYSAM KAYSERİDEKİ KUPADA SOKULMA MESAFESİ 10 METRE.ARKADAŞLARIN KONUŞMASINDA ÖYLE BİR YORUM VAR...DİĞER İLLERDEN ÇOK FARKLI.BENCE BU DURUM KALİTEYİ BİRAZ ETKİLEYECEK BİR DURUM.AMA HER NE ŞEKİLDE OLURSA OLSUN TÜM ARKADAŞLARIN EMEĞİNİN GÜZEL SONUÇLANMASINI DİLERİM.

BOL ŞANS ARKADAŞLAR,İYİ VE GÜZEL UÇUMLAR VE SEYİRLER DİLERİM....

hüseyin bey öncelikle merabalar yorum içinde teşekürler her yörenin görüşü varklı oldugu icin dama alış mesaveside degişe biliyor ama kayseride dama cok giren kuş pek tutulmaz saygılar

arkadaşım saol yarışa ucurdum ve derceye girdim şu an icin birinciyim saygılar yanlız yarış 11. ayda bitiyor

ben bisigöremedimya videoda yoksa kör mü oldum :))

arkadaşım gözünü acta iyi bak kusura bakma biraz uzaktan cekildigi icin saygılar

S A MUSTAFA KARDESİM SOHBET EDEREK SEVILEN DOSTLARLA ÇAYLARI YUDUMLUYARAK BİRDE SİZLERİ MUTLU ETMİŞ KUSUNUZU İZLEYEREK BİZLEREDE AKTARDIGINIZ BU ARKADASLIK ORTAMINIZ HER ZAMAN BÖYLE OLSUN ALLAH DOSTLUGUNUZU MUHABBETİNİZİ DAİM ETSİN

EVET SON ZAMANLARDA KAYSERİLİ ARKADASLARIMIZ ÇOK GÜZEL KUŞLAR UÇURUYORLAR BİZLERDE MUTLU OLUYORUZ ALLAH EMEKLERİNİZ BOSA ÇIKARMASIN AMA KENDİM OLARAK BU UGRASTA ARANILAN BASARI BİLİNEN KUŞLARLA DAHA KOLAY OLDUGUDUR NEYE HİZMET EDİP NE BEKLEDİGİNİ BİLMEK KİŞİ İÇİN ARTIDIR

BENİMDE ANLAMADAGIM TEK SEY OYUNLU TAKLACI KUŞ TURNUVALARINDAKİ PUANLAMA SİS
TEMİDİR YÖREYE YANİ İLLERE GÖRE PUANLAMA SİSTEMİNİ ANLAYAMADIM DOGRUDA BULMUYORUM PUANLAMA SİSTEMİNİN KUŞA GÖRE KUŞUN OYUN VE HAREKETLERİNE GÖRE PUANLAMALARIN YAPILDIGIDA OLUYOR YANLIŞ OLDUGUNU DÜŞÜNÜYORUM ESKİDEN BERİ BİLDİGİMİZ PUANLAMANIN DEGİŞMEZ OLDUGU PUANLAMA TÜZÜGÜNE GÖRE KUŞ PUANLANMALIDIR AMA ÇOK YERDE KUŞA GÖRE PUANLAMA YAPILIYOR BUDA KAZANAMAYACAK KUŞLARIN KAZANIR OLMASINI KAZANMASI GEREKEN KUŞUN DA KAZANAMAMASINI SAGLIYOR TABİKİ ELASTİKİ ESNEKLİK OLDUGU SÜRECEDE HAKSIZLIKLAR OLABİLİYOR TÜZÜK DEGİŞMEZ OLMALIDIR DİYE BİLİYORUM

KUSUNUZDA DERECEYE GİRMİŞ TEBRİK EDİYOR BASARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYOR PAYLASIM İÇİN DE TESEKKÜR EDİYOR

SAYGILAR SUNUYORUM

VİDEODAN HİÇ BİŞEY ANLAMADIM AYRICA GEREKSİZ YERLERİ KESSEYDİNİZ DAHA İYİ OLURDU.. BAŞARILAR..

hüseyin bey öncelikle merabalar yorum içinde teşekürler her yörenin görüşü varklı oldugu icin dama alış mesaveside degişe biliyor ama kayseride dama cok giren kuş pek tutulmaz saygılar slm mustafa tekın ustekı yazında kayserıde dama gıren kus pek tutulmaz demıssın bence yanlış dama gıren kus daha ıyı olur kayserıde degıl her yerde tutulur kus damına gırerse ıyı sarar daha makbuldur kayserıde sadece yapısan kus tutulmaz her damına gıren kusda yapısacak dıye bır sey yoktur 50cm kalıpta yapısmayan cok kus izledım saygılar

CENGİZ ABİ YORUMUNA SAYGI DUYUYORUM YANLIZ HANGİ KUŞ DAMINA 50 CM KALIPTA UZUN ÖMÜRLÜ UCUŞ YAPIYOR GÖRELİM SONUNDA TAKLASIZ İNİYOR YADA YAPIŞIYOR SAYGILAR

MERHABA ARKADAŞLAR;
TARTIŞMAYI FAZLA UZATMAYA GEREK YOK .GÖRÜNEN O Kİ,HER YERDE OYUN KUŞU PERFORMANSI FARKLI BEKLENTİLER İÇERİSİNDE.AMA BU DURUMU KAYSERİNİN YILLAR ÖNCE HALLETİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR YADA ÖYLE BİLİYORDUK.SİVASTADA TOPLU UÇURMA GİBİ BİR DURUM VAR ÖRNEĞİN.YADA BAZI BÖLGELERDE KUŞ BAŞKA KÜMESE İNMESİN DİYE YEMLİ UÇURUYORLAR.
KAYSERİLİ,PASTIRMACI KADİR'İ TANIMA VE BİR KAÇ KEZ MUHABBET ETME İMKANI BULDUM.O YILLAR ÖNCE ANKARAYA GELİP KUŞ SEYRETTİKTEN SONRA (70 LERDE OLMUŞ BU OLAY) KAYSERİDE BİR DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİKLERİNDEN BAHSETMİŞTİ.ÖYLEKİ TOPLU UÇURDUKLARI VE YÜKSEKTEN OYNAYAN KUŞLARIN TAMAMINI TELEF ETTİKLERİNİ VE ANKARADAN GETİRDİKLERİ YENİ KUŞLAR İLE OYUN KUŞUNDA FARKLI BİR YAKLAŞIM BENİMSEDİKLERİNDEN BAHSETMİŞTİ.HATTA ANKARANIN BİR ÇOK USTASINDAN KUŞ ALDIKLARINI SÖYLEDİĞİ ZAMAN BENDE BİR KAÇI HAKKINDA BİLGİSİNİ ALMIŞTIM.
AMA GÖRÜNEN O Kİ DEĞİŞEN ÇOK ŞEY OLMAMIŞ,HER YER GİBİ KAYSERİDE GERİYE DOĞRU BİR SÜREÇ İŞLER DURUMDA.UMARIM YENİ PASTIRMACI KADİR USTALAR BU DURUMU DÜZELTECEKTİR.

SAYGILAR ARKADAŞLAR.............

hüseyin turan' Alıntı:
MERHABA ARKADAŞLAR;
TARTIŞMAYI FAZLA UZATMAYA GEREK YOK .GÖRÜNEN O Kİ,HER YERDE OYUN KUŞU PERFORMANSI FARKLI BEKLENTİLER İÇERİSİNDE.AMA BU DURUMU KAYSERİNİN YILLAR ÖNCE HALLETİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR YADA ÖYLE BİLİYORDUK.SİVASTADA TOPLU UÇURMA GİBİ BİR DURUM VAR ÖRNEĞİN.YADA BAZI BÖLGELERDE KUŞ BAŞKA KÜMESE İNMESİN DİYE YEMLİ UÇURUYORLAR.
KAYSERİLİ,PASTIRMACI KADİR'İ TANIMA VE BİR KAÇ KEZ MUHABBET ETME İMKANI BULDUM.O YILLAR ÖNCE ANKARAYA GELİP KUŞ SEYRETTİKTEN SONRA (70 LERDE OLMUŞ BU OLAY) KAYSERİDE BİR DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİKLERİNDEN BAHSETMİŞTİ.ÖYLEKİ TOPLU UÇURDUKLARI VE YÜKSEKTEN OYNAYAN KUŞLARIN TAMAMINI TELEF ETTİKLERİNİ VE ANKARADAN GETİRDİKLERİ YENİ KUŞLAR İLE OYUN KUŞUNDA FARKLI BİR YAKLAŞIM BENİMSEDİKLERİNDEN BAHSETMİŞTİ.HATTA ANKARANIN BİR ÇOK USTASINDAN KUŞ ALDIKLARINI SÖYLEDİĞİ ZAMAN BENDE BİR KAÇI HAKKINDA BİLGİSİNİ ALMIŞTIM.
AMA GÖRÜNEN O Kİ DEĞİŞEN ÇOK ŞEY OLMAMIŞ,HER YER GİBİ KAYSERİDE GERİYE DOĞRU BİR SÜREÇ İŞLER DURUMDA.UMARIM YENİ PASTIRMACI KADİR USTALAR BU DURUMU DÜZELTECEKTİR.

SAYGILAR ARKADAŞLAR.............

TESPİT YERİNDE...

ÖNCELİKLE MERABALAR HÜSEYİN BEY BİZ KAYSERİLİ OLARAK 5 İLA 6 SENEDİR FESTİVAL DÜZENLİYORUZ VE VESTİVALA KATILIM HER YIL ARTIYOR ELİMİZDEN GELDİGİ KADAT DAHA İYİ KUŞ YETİŞTİRMEYE GAYRET EDİYORUZ VE BİZİM VESTİVAL KURALLARIMIZ OLDUKCA ZOR VE O KADARDA KOLAY BİZ DÖRT DÖRTLÜK KUŞ İSTİYORUZ 1 KUŞ EKE OLACAK 2HATA YOPMAYACAK 3 . 45 DAKKA İCİNDE GECERLİ SARIŞ YAPACAK 4EN AZ 1 SAAT UCACAK 6 DAMINA TAKLALI İNECEK 600 PUAN BARAŞINI AŞACAK DAMINDAN ALIŞ MESAFESİ 1M 2 M 3 M 4 M 5 M 6M 7 M 8 M 9M 10 M ALTTI GECERLİ SARIŞ SAYILIYOR YUKARISI SAYILMIYOR KACIŞ MESAFESİ EN AZ 7M OLMASI LAZIM PUAN ALMASI İCİN VE KUŞUN KACIŞ MESAVESİNE GÖRE VE SARIŞİNA GÖRE PUANLANDIRILIYOR VE HERKEZ BİR MUCADELE İÇİNDE DAHA İYİSİNİ UCURMAK İCİN VE BENCE KAYSERİDE KÜŞCULUK İLERİ GİDİYOR MASA BAŞINDA DEGİL HAVADA KUŞ UCURULUYOR SAYGILARIMLA

merhaba hasan tamer arkadsım su anda kayserıde bız berber kadır dıyoruzsız pastırmacı kadır amca dıye tanıyorsunuz kadır amcaya saygımız var fakat kus bılgısı olarak kadır amcadan daha cok bılgıye sahıp kuscular var kayserıde kadır amca kendı donemınde ısım yapmıs kısıdır su anda kusculuk bılgı olarakta kus olarakta daha farklı kayserıden her zaman buyuk kuscuların eksık olmayacagı kesındır kayserıde tek sıkıntı eskı damızlıkların soyunun muhafaza eden kısılerın az olması kus bu kısılerde var dıgerlerı normal soy bırde kayserıde yabanı soyu dıye ırk var bu kuslar kadır amcanın kuslarının soyundan daha ıyı bır soy ben her ıkısınıde besledım yabanı soyu kusun gerceklerı sadece kayserıde 2 kumeste var dıderlerı kırma alakası olmayan kuslardır bu kuslar murtazadan bana gecmıstır bendende ısmını soylemeyecegım bır arkadsa gecmıstır bunlar hakıkı yabanı soyudur murtazada sımdı yabanı soyu ozlerden kalmamıstır kırması bıle olanı yoktur kayserıde de en bas damızlık kuslarda bunlardır murtaza ropartajında bunlar yabanın ozlerı dıye yazsalar soyleselerde aslı yoktur ozlerı dıye sattıkları kuslar tamamen kırma kuslarlardır zaten pıyasada farkında olmaya basladı renk benzerlıgı olabılır fakat kan benzerlıklerı kesınlıkle yoktur

Geri