Mutlaka ağzınızı kapatın

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
A

Anonymous

Misafir
Merhaba arkadaşlar.Az önce polis dursunun bir sözüne denk geldim.

NOT KUŞLARI KÜMESLERİ TEMİZLERKEN MUTLAKA AĞZINIZI BURNUNUZU KOPATIN TOZLARA DİKKAT EDİN ZİRA
KANSER OLURSUNUZ.

Bence bu söz sonuna kadar doğru ve uygulanmalı.Şimdi aklıma geldi ben kümesi ne zaman açsam bir iki kuş kanat çırpsa küçük tüyler ve gözle zor görülecek tozlar görüyorum.Kümesim güneşin ortasına olduğundan.Eczanelerde 500 kuruşa satılan amelitetlarda doktorların kullandıkları peçe var.Bence herkes bundan alıp her kümesi açtığında kullanmalı.Ben öyle yapacağım yarından sonra.

Saygılarımla allaha emanet olun.

Kendi önlemimizi almadan önce asıl o tozun kalkmaması için bi önlem alsak böylece hem kuşlar hem bizler daha rahat etmezmiyiz.Mesala kümesimizi ayda bir temizlemek yerine haftada bir temizlesek yada 3günde bir böylece toz kalkmaz bizde yutmayız ve en önemlisi bizlerden daha çok o kümeslerde zamanını geçirecek kuşlarımızda o tozu yutup çeşitli hastalıklara kapılmaz.Buda değişik bi bakış açışı hangisi daha iyi tabi sizin görüşünüz...

çok haklısın dediğin gibi bu tozlar çok zararlı bunun yüzünden ilerleyen yaşında nefes darlığı çeken ve göğüz hastalığı olan çok abilerim var .mümkün mertebe kümes ortamının havasını tenefüs etmekten kaçınmalı temizlik sırasında cilacıların kullandıkları bez maskelerde iş görür ıslatılırsa ahah iyi iş görür

bilgilendirdiginiz için tşkkürler :)

çok doğru bi nokta bende 1 hafta bir temizliyorum ona rağmen tozdan rahatsızlık duyuyorum önlem almak kendi sağlığımız için gerekli saygılar...

Konuyu evvelden de hatırlıyorum sanki ama çok yerinde güzel bir başlık tekrar edilmesi bilmeyen arkadaşların öğrenmesi açısından çok güzel hareket Allah razı olsun kardeşimizden.

Aynen öyle. Bende astım başlangıcı çıktı doktor kesinlikle kuşlara yaklaşma dedi onların küçük tozları sana çok zarar verir dedi . 2 yıl önce felan ama hala besliyorum şuanda bi sorun yok :D

serkanfvz' Alıntı:
Kendi önlemimizi almadan önce asıl o tozun kalkmaması için bi önlem alsak böylece hem kuşlar hem bizler daha rahat etmezmiyiz.Mesala kümesimizi ayda bir temizlemek yerine haftada bir temizlesek yada 3günde bir böylece toz kalkmaz bizde yutmayız ve en önemlisi bizlerden daha çok o kümeslerde zamanını geçirecek kuşlarımızda o tozu yutup çeşitli hastalıklara kapılmaz.Buda değişik bi bakış açışı hangisi daha iyi tabi sizin görüşünüz...
Abi her günde temizlesen bir kanatta yine azda olsa gözle görülmeyen tozlar oluşur.Cevap yazanlara saygılar.

Geri