muzik ve gùvercinler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolgahan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

tolgahan

Üye
www.dailymotion.com
Ad Soyad
tolgahan cokyasar
Meslek
otomobil sanayi
İlgi Alanı
Kuşlar
evet arkadaslar simdiye kadar dikatimi cekmistir hep gùvercinlerin mùzige duyarliligi ne zaman radyoyu acsam kuslarimda bir rahatlik ve huzur oldugunu gordùm kabaran kusum bile yayilmaya gidiyor mùzigi duyunca bu birtek kendi kuslarimda degil bir cok kuslardada izledigim bir durum sanki terapi gibi birsey ya bana oyle geliyor yada cidden kuslar muzige duyarlimi ???? sizinde bu konuda gorùslerinizi duymak isterim...

bende son zamanlarda böyle birşeyler düşünüyorum kümesin içine klasik müzik yayını yapsam yumurtlamaları hızlandırabilirmiyim acaba??? Yada huzuru arttırıp yeni kuşları daha çabuk alıştırabilirmiyim???? Yani ineklere dinlettikleri ve güzel süt verdiklerini duymuştum bundan yola çıkarak böyle bişey düşündüm gerçekten denemedim ama deneyeceğim....saygılar

selamlar ben hergece kuslarımın odasına gıdıyorum telefonumun müzüğünü acıyorum
ve gerçekten kuşlar etrafta donuyor oynuyor ve içerde ucuyolar muzık kuslar ıcın faydalı herhalde sevgı duygusunu yasadıkları ıcın olsa gerek rahatları ve keyıflerı her yuvaya gırısımde 10 numara

Evet arkadaslar boyle bir iddaa vardir , ben uygulamiyorum ama yazin zaten kapilar acik oluyor muzik acik oluyor ve dogal olarak kuslarimda bundan faydalanabilirler.
Haberlerde bircok kez gordum..biri tavuklarina dinletiyordu , huzur bulup rahatlatiyormus..ayrica ciceklerde'de etkisi oldugunu iddaa eden sahislar var televizyonda gormustum.
Ciceklerde bir canli oldugundan muzik dinleyip daha cabuk buyuyorlarmis , yalniz bu konu hakkinda bilimsel bir arastirma yoktur.
Hersey bir iddaa ama sen kendi bildigin bir seyin muzik dinlediginde degisik davrandigini goruyorsan demekki bir etki yaratiyordur..sahsen bende inanirim , insan nasil muzik dinlerse rahatliyorsa ki illa muzik sozlerine gerkmiyor sirf melodisi bile adami rahatlattirabiliyor bununda ritmi ve melodisi kuslarida rahatlatabilir , nasil olsa onlarinda bir cani var , gurultuden nasil urkuyorlarsa kulaga hos gelen bir muzikle neden huzur bulmasinlarki ??

seviyoruz filan ama kuşu, bir süre sonra yapacak iş olmadıgından, kaçak beklerken vs.. insanin canı sıkılıyor. benim de ufak bir radyom var. her zaman kuslarla ilgilendigimde aciktir. onlarda yararlanıyor, ben de :)

ben pcden bi küçük hoperlör çekmeyi düşünüyorumda kümese kümese ışık ttaktım die bile dalga geçiolar bunu yapsam kuş beslememi bıraktırmaya çalışırlar heralde :)

müzigin insanlarda oldugu gibi hayvanlardada dinlendirici ve uyarıcı etkisi oldugu bilimsel bir açıklamadır uzak dogu ülkelerinde besi hayvanlarını müzik dinletip besliyorlar ve etinin digerlerine göre daha yumşak ve lezzetli oldugu söyleniyor

özel bi tesisat cekicek değilim ustamın dediği gibi onlarla ilgeleniyorken telefonu acıyorum ama biraz turku tarzı dınliyorum kalkan bidaha gelmiyo :ckmk: turkuyu sevmiyo benim kuslar heralde.
Saygılar...

ilginç bir şey ama olabilirde izlemleriniz için teşekkürler,birde ben deneyim nasıl bir durumla karşılışıcam :evet:

saygılar

emre kalender

Güzel bir konuya deginmişsiniz.Tavuk çivtligi sahiplerinin bunu yaptını bılıyorum ve 2kat fazla verim aldıkları söyleniyor.Büyük baş hayvancılıkla ugraşanlarda aynı şeyi söylüyor.Kuşlardada faydası olur denemek lazım saygılar.

selam öncelikle arkadaşlar.kuşların renkleri seçtiklerini ve sahiplerini ve zararsız olan evcil hayvanları tanıdıklarını hepimiz biliyoruz umarım.küçücük beyni ile bu tür beceri ve zekasını kullana bilen bir mahlukat müziğide duyar ve hisseder ben bu düşüncedeyim.bir haberde okudum farelere 6 ay kadar müzik dinletmişler 4 adet fareye arabesk dier dört fareye neşeli yada klasik müzik dinletmişler arabesk dinleyen fareler 6 ay sonra kanser gibi hastalıktan ölmüş.dier 4 fare ise gayet normal şekilde yaşamını sürdürmüş.siz siz olun kuşlarınıza arabesk türü müzik dinletmeyin allah göztermesin kuşlarınız kanser falan olur.heleki mslüm falan hiç dinletmen kuş jilet falan ceker boynuna kollarına.

battalınoğlu' Alıntı:
selam öncelikle arkadaşlar.kuşların renkleri seçtiklerini ve sahiplerini ve zararsız olan evcil hayvanları tanıdıklarını hepimiz biliyoruz umarım.küçücük beyni ile bu tür beceri ve zekasını kullana bilen bir mahlukat müziğide duyar ve hisseder ben bu düşüncedeyim.bir haberde okudum farelere 6 ay kadar müzik dinletmişler 4 adet fareye arabesk dier dört fareye neşeli yada klasik müzik dinletmişler arabesk dinleyen fareler 6 ay sonra kanser gibi hastalıktan ölmüş.dier 4 fare ise gayet normal şekilde yaşamını sürdürmüş.siz siz olun kuşlarınıza arabesk türü müzik dinletmeyin allah göztermesin kuşlarınız kanser falan olur.heleki mslüm falan hiç dinletmen kuş jilet falan ceker boynuna kollarına.
:haha: :ckmk:

Yer yüzünde hiç bir canlı yoktur ki müzikten etkilenmesin ve tepki vermesin! (Özellikle klasik müzik).Çocuklarımızın zeka gelişiminde klasik müziğin çok büyük etkisi vardır yaşan anne karnından çıkdıtktan sonra değil anne karnında oluşumda ki kalp atışlarıyla başlar bu gün doktorlarımız embriyo çağında ki bir bebeğin (klasik müzikle) anne karnında ki zeka gelişimini daha iyi tamamlayacağını söylemekteler.

Tüm canlılar, görmek,dokunmak,düşünmek,hissetmek,tatmak vb algı kabiliyetlerimiz sayesinde tepki verirler DUYARAK tepki duygu ve düşünce vermek bunların en etkililerinden biridir.Hepimizin kendini bulabildiği ayrı farklı müzik tarzları sevgimiz vardır bu her canlıda bence böyledir fakat klasik müziğin vermiş olduğu duy ve düşünce ruh ve zeka halini mükenmel olarak geliştirebilir.(eşlerimize gebelik döneminde çocuklarımızın zeka gelişimi için klasik müzik dinletmenizi tavsiye ederim arkadaşlar).Kuşlarımıza da günlük hayatımızda neleri beğeniyor ve dinliyorsak dinletebilirz aksi zaten zor olur kimse sevdiği bir hobiyi yaprken sevmediği bir müziği dinlemez :buyrun: .

Müzik bir ihtiyaçtır doğru karşılandığında verim her şekliyle artar.

Geri