Nalet Şahin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gfbilker58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

gfbilker58

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İlker Ucar
Meslek
Grafik Tasarım
İlgi Alanı
Kediler
Maalesef kümesin en iyisi olan gri yi; ALÇAK!! bir şahin yüzünden kaybettik.Kaç saat noktada uçtu süre yetmedi hava kararmaya yakın geldi aldı.İzlemekten başka hiç bir şey yapamadık.

Ekli dosyalar

• griiii.webp
    griiii.webp
    75 KB · Görüntüleme: 1,837
selamunaleykum
atmaca iyi kusu alir gecmis olsun umarim bu tur olaylar hic bir kuscunun basina gelmez
saygilarimla ferhat

başın sağolsun abi benimde başıma böyle bir şey gelmişti havada en son tüylerini gördüm =((

Sağolun arkadaşlar. Yokmu bu atmacalara-şahinlere bi çare...

Onlar belirli saatlerde geliyor o aralar kuşlarımızı uçurmamaya çalışalım.. Çare bence bu.. Vurmak falan çok hoş bi davranış değil bazen bizi çok kızdırsalarda doğanın kanunu böyle.. Başın sağ olsun bu arada..

Bir yırtının pikesinden ve hızından kaçabilen dogadaki tek canlı güvercindir ( dağ güvercinleri ). Yırtıcıdan kaçabilme kurtulma olasılıgı % 80 dir...Böyle oldunu düşünürsek doganın kanunlarının..Tek tük kuşumuzun gitmesi anormal sayılmaz..Ya başka evcil hayvanlar besleseydik güvercin yerine ..Hiç başıma gelmedi..Yalnız geçmiş olsun dicek birşey yok..

geçmiş olsun senin adına üzüldüm inşaallah bidaha kuş aldırmazsın maalesef bakmaktan başka yapabileceğimiz bişey yok ben geldiğinde ıslık çalıyorum yada kuru sıkı tabanca atıyorum bu atmacanın korkmasını sağlıyo ve %80 ihtimalle kaçıyo.

genelde sabah ve akşamları saldırgan oluyo, hele sabah geldimi hiç affetmiyor, önlemek içinde ses yapıcak bişeyler kullana bilirsin, bu basket maçlarında gördüğüm, havalı kornalar yada vuvuzella bile olabilir.

Arkadaşlar benim kuşlarıma da kerkenez (şahin yavrusu) dadandı her gün geliyor kümesin çatısına bile konduğunu gördüm.
Kerkenez gelince haliyle bir de atmaca geliyor fakat bizim çatıda karga yuvası var . Şahin vb. yırtıcılar gelirse kovalıyorlar. Benim kuşlarıma zarar vermiyorlar. :-)

Geri