Nasıl Başladınız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gölge
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

gölge

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Nuri ÇAM
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle herkese merhaba kuşçu abilerim ve akranlarım, hepimizin kuşçuluğa başlama nedeni ve hikayesi vardır, bende buraya böyle bir konu açmak istedim umarım doğru yere açmışımdır.Böyle isteyen hikayesini paylaşabilir.Bu konu daha önce açıldıysa özür dilerim.

Ben, ilkokul 3. sınıfın yarıyılında bugünkü oturduğumuz eve taşındım(ailemle (: ), karşı komşumuzun evinde bir sürü yaban(kaya) güvercini vardı aralarındada çektirdikleri üç beş güzel güvercinde vardı tabi, o evde mustafa abi diye biri var küçükken bir çift yaban güvercini ni yaralı halde bulmuş eve getirip iyleştirmiş daha sonrada kuşları saldığı halde kuşlar gitmemiş ve kuşlar evin çatısına yavrulamışlar,Bende ilk güvercinimi o kuşların yavrularını tutup besleyerek elde ettim sonrada arkası geldi zaten.

Yani arkadaşlar ben bu sevdayı yaban güvercinlerine borçluyum...

gerçekten ilginçi bi hikaye...:)

ben ortaokul 7.sınıfa giderken başladım.arkadaşım bana boynundan kedi kapmış yaralı bi kuş getirmişti.aldım baktım yarası geçti kuş gitmedi ben de dedim güvercinler kaçmıyo herhalde sonra ona arkadaş alayım derken bi baktım 7 adet sonra mecbur sattım dersler nedeniyle.ama merakım hiç dinmedi.en son arkadaşımın kümesine gitti.izledim ve yine gaza geldim bi çift istedim.geçen kasım ayından beri besliyorum :)

saygılarımla...

doğduğumuzda evde kuş varmış yani kuşun içinde büyüdüm.doğal olarakta kendimi bildim bileli kuş besliyorum.lise çağlarında evde var olan dolapçılar haricinde başka ırklara merak sardım.bango besledim, kelebek besledim,azman besledim ,hünkari besledim 4 kümes vardı her ırk için 1 tane ama sonuçta hepsi bi hevesti geçti vazgeçilmezim dolapçılar kaldı diğerlerinin kümeside dolapçılara miras kaldı.

s.a bende babam emekli astsubay bir askeri izine gidince babama hataydanbir çift kırmızı güvercin getirmişdi hediye kulagında küpeleri ayagında halhaları olan bir çift daha sonra mardine tayinimiz çıktı ordada arkadaşlarım orta birde bana bir çift mardin taklacısı hediye etmişdi daha sonra ara vermişdim bir gün oglum getirmiş bendenhabersiz bodruma koymuş yoz 3 tane cami kuşu bende onları saldım yerlerine kelebek daha sonrada denizlide tanışdıgım dolapcı ırkına merak saldım ve iykide başlamışım şimdi kelebek diyarı balıkesirde olmama ragmen burda denizli dolapcısı besliyorum bir kaç çiftde kelebegim var .

Merhaba,ben geçen yaz kuşçuluğa başladım benim dedem 20-30 senedir kuş besliyordu.bende bir merakım vardı ama evimiz apartman olduğu için besleyemiyordum.Geçen sene dedemin vefatından sonra dedemlerin evine taşındık(müstakil tarasalı)ve orda babamla bir plan yaptık ve babamın eniştesi bize bir çift kuş hediye etti ve kuşçuluğa başladım zaten dedemin tarasada 3 tane koca,boyum kadar kümesleri vardı.hemen babamla düzenleyip attık kuşları.Bu arada dedemde iyi kuşçuydu tire'de demirgeç diye hitap ettiğimiz süt beyaz tığ tepe kuşları doluydu ama ben küçükken malesef sattı keşke satmasaydı şimdi besliyor olurdum.

SAYGILAR

ben bir köy çocuğuyum.ve yakın arkadaşlarımda çok güzel kuşlar vardı.beni hep sende başlasana gibisinden gaza getirdiler ve bende dayanamayıp aldım.başta çok kötü kuşlar beslesemde şimdi çok güzel taklacılarım var. :hhh:

Mehmet resimlerini çekip koysana bizde görelim şu taklacılarını merak ettim.

10-11 yaşımdayken 20 kişilik bir köy okulunda okuyordum.Birgün hava yağmurluydu okulun arka bahçesine bir kuş indi takla ata ata.Hemen öğretmenden izin aldım koştum dışarıya yakaladım kuşu, sırılsıklam olmuş.Okulun içinde bir kutu bulup koydum.Akşam eve giderken aldım yanımda götürdüm, evin banyosunda bir kutuya koyup banyonun sobasını anneme yaktırdım.2 gün geçtikten sonra kuş baya canlandı yem falan yemeye başladı, abim eski kuşculardan, kuşu aldım abimin evine götürdüm baktı etti elinden bi bıraktı kuş tavana yapışıyor evin içine zor iniyor rengi gök ala.Hemen kuşa tav oldu allem etti kallem etti ama vermedim kuşu.Sonra ikna edip bir arkadaşından rica minnet erkek gök aldı, aldığımız kuşta çok iyiydi.Kuşu eve götürüp balkonun altına ufak bir kümes yaptım, hergün gidip yanlarında 2-3 saat onları izliyordum.Okadar zevk alıyordumki anlatamam.Sonra bunlar yumurtladı 1 perçemli kırkanat gök 1 tanede , akbaş akkuyruk kırkanat yavru verdi.Ben yavrular büyüyüp yem yemeye başladıktan sonra uçurmaya başladım kapının öününde.Ozamanlar götlemeye başladıktan sonra okadar seviniyorumki nasıl, 10-15 gün sonra bunlar baya taklayı çevirmeye başladılar.İkisini bi uçuruyordum 45-50 dakka havada kalıyorlardı.Her sabah okula gitmeden uçurup kümese koyuyordum.aradan 2-3 ay geçtikten sonra kuşlar öyle bir oyun yapmaya başladılarki oturup 30 yaşındaki kuşcular kuşları izliyordu Tam 3 saat uçuyorlardı.Baktım millet kuşlara sulanmaya başladı hemen evin arka tarafına sağlam kümes yaptırdım babama.Bu arada benım ekeler yumurta yavru vermeye devam ettiler.O iKİ kuştan toplamda 5-6 çift yavru aldım.Kümes ala doldu abimle beraber seyislik yapıyorduk.Abim yalvarıp yakarıyor ama 1 tanesini bile vermiyordum.En sonunda dayanamdım 1 çift 2.ağız yavruyu verdim abime.Abim o sene Mamak ta kuşları yarışma birincisi yaptı.O dönemlerde kuşların namını duyan hırsızlar dadandı mahalleye.Birgün misafirliğe gittik, geldiğimde kuşlar yoktu ozamanlar 12 yaşımda falandım.Öyle ağlıyorumki babam tamam oğlum arabamı satacam sana o kuşları bulacam diye teselli veriyordu.Beni kandırdığını düşündüğüm için inanmıyordum babama , araya mahallede oturan komiser arkadaşını falan sokmuş, kuşcuları falan gezmiş kuşların anne baba ve 1 çift yavruyu buldurmuş.Bi akşam okuldan bi geldim evin ortasında bi kutu var.Bana bisiklet falan zannettim ilk önce, içine bi baktım anam benim kuşlar.Hayatımdaki en sevindiğim gün ilk çocuğum olduğunda idi, 2 .side o kuşların geri geldiği gündü.Aradan yıllar geçti ortaokul falan derken ben ilgilenemez oldum kuşlarla, lise dönemimde babamda eşine dostuna abime falan dağıttı kuşları gidiş o gidiş.Şuanda o damardan kuşu bulsam tanesine 3000 tl verip alacam ama giden gitti bikere.Lise dönemimden buyana kuş besleyemiyordum apartmanda oturduğum için.Neyse evlendim, çocuklar oldu , aradan yıllar geçti Ankara kızılayda web tasarım ve yazılım üzerine bir işyeri açtım, özellikle teras olmasını tercih ettim kuş beslemek için.Şuanda eşden dosttan hatırla aldığım kuşları besliyorum ama Eski kullarımın kuyruğunu bile arıyorum açıkçası.Benimde kuşculuk maceram böyle başladı.

Millet bana diyor çocuklarını kuşlardan uzak tut iyi bişey değil diye ama ben özellikle içlerine sokuyorum.Öğrensinler sevsinler kuşları diye.Benim çocuğum kötü arkadaş edinip sağda solda sürteceğine, hırsız arsızla dostluk kuracağına kuçcu olsun, işinden okulundan gelince otursun çayını alsın eline kuşlarını yemlesin, yavruları uçursun.Stres atsın.

Selametle

İsmail ADA

Ben güvercin beslemeye 7 yaşında doğum günümde babamın bana aldığı 8 tane siyah trabzon kuşlarıyla başladım ilk başta birşey bilmediğim ve kanım ısınmadığı için uzak durdum kuşlardan.. ama sonra yavaş yavaş kanım ısındı ve günde neredeyse 3-4 saat onları izliyordum hareketlerini nasıl eşleştiklerini hepsini öğrendim şimdi 11 sene oldu ama trabzonlardan eser kalmadı taklacı besliyorum artık hava takla attıklarında ve o takla atarken kanat sesini duyduğumda keyfim yerine geliyor dahada çok bağlanıyorum onlara :hhh: (:

babadan gelen bı hastalık halende devam edıyoruz.

Bende bizim Komşunun damına Çıkardım merak saldım ADANA IRKI sonra bizde başladık.

ßende ßizim Mahallede Ferroli Die ßi Fabrika Vardı Orada Adamlar iiii ßakamıyordu Sonra Kümesin Anahtarını ßen Alıp ßen Uçuruyordum Sonra ßizim Orada Serdar Abi War Kuş ßeslediğimi Öğrendi Sonra ßana Kümesini Emanet Etti Serdar Abide İşte Çalışıyordu Tekstilde Çalışıyordu Sonra Öğlenleri Filn ßen Uçuruyordum O Zmanlar 6 Ya Gidiyordum Şimdi Lise 1 Sonrada Kendi Kümesimi Yaptım ßu kadar Arda arkası Geldi Zaten :D

1995 yılında bahar ayında okul bahcesıne inen bol paça maviyi yakalyarak 1 ay evde gizli besleyerek başladım zaten etrafımda kuscuydu hep baktın artık kopamıyorum bende
çokta memnunum

Bende bulduğum hasta yavru güvercinle başadım, kuş yavruydu büyüdü erkek buldum.Sonra güzel kuşlar aldım besledim bıraktım.2 sene önce yeniden başladım.

benim zaten güvercinlere değil tüm hayvanlara karşı sevgim ve onları eb başta ölesine bir çalıştığım yerde bir abi verince ben beslediğim hint ve süs tavuklarının yanında bakmaya başladım inanın yerde bakımları zordur sonra aradan biraz zaman geçince bir sabah kuşların çalındığını gördüm aradan 1 ay geçince bir kaçı gelince onları çatıya aldım ama çatıyla yer çok farklı elimdeki kuşlara avere eş tutunca işte hepsinin eşe koydum bu sefer de biraz da hazır bakmışken alyım dedim şuan 5 çift felan var ama altlarına yumurta olarak bir bakıcı kullanan abiden posta yumurtaları ayrladım işte yumurtaları beninkilerinin altına koyacağım şuanlık misyonum bu ..herkese saygılar

Merhabalar,

Herşey Babamın tayini çıktığı Aydın Sökede ortaokula giderken Serkanla tanışmamla başladı. Mahallede kendi çapında kuş besliyordu. Onla samimiyetimiz artınca ve uzun saatler geçirmeye başlayınca ister istemez günün belli saatlerinde çatıdaki kümesin yanındada bulunuyorduk. O sıralar anlam veremediğim bu sevginin yavaş yavaş içine girmeye başlayınca en üst katında oturduğumuz apartmanın terasın ufak bir kafes yaparak bir çift kuşla beslemeye tam başlamıştımki sevgili babam apartmanda bu işler olmaz senin yüzünden komşularla papaz olamam diyerek kafesi kaldırdı. Defalarca gizli saklı kafes koymama rağmen her seferinde güvenlik güçlerine yakalandım :) (babam polisti) Sonrasında Serkanla ortak beslemeye başladık ve bir dönem besledik fakat oda ailesinden veto yiyince (bilirsiniz bu işin kalabalığı çok olur çatı katına hep üç beş arkadaş çıkardık) ordanda kuşları kaldırmak zorunda kaldık. Yaş biraz biraz ilerleyince Lisede başka bir arkadaşın terasında ortak beslemeye başladık. Sonra araya okul hayatı askerlik evlilik çocuk derken 33 yaşında İstanbulda geçen sene apartmandan izin alarak sağlam bir kümes yapıp beslemeye başladım. İnanamazsınız nasıl mutluyum hani bir çocuğa şeker verirsinizde onun mutluluğunu gözünden okursunuz ya aynen öyleydi. Tabi onca geçen zamanın ardından ben bu işin raconunu unutmuşum apartman bahçesi sapa bir yerde kaldığı için hırsızlık olayı aklımın ucundan geçmedi bile. Kümesimi ciddi anlamda çok sağlam yapmama rağmen havalandırma deliklerini büyük tuttuğumdan dolayı bir sabah uyandığımda kuşların yerinde yeller esiyordu. İşte o an dünya başıma yıkıldı tamam çok pahalı güvercin yoktu ama onlar benim çocuklarımdı. Bir müddet direndim birkaç defa daha yokladılar ama buna yapabileceğim bişey yoktu malesef. Ve en az benim kadar bu işi seven ve gönül veren birine (bu tamamiyle şans eseri birisinin aracılığıyla tanıdığım biri) komple kafesi ve içindekileri verdim :hungur: Geçen ay bişeyle oldu bir anda kendimi internette kuş piyasasına bakarken ve balkon kümesi araştırıken buldum. Şu an inanılmaz heycanlıyım yine yeniden başlıyacağım galiba :heyo:

Herkeze sağlıklı bol yavrulu günler....

benimde komşum vardı ramazan diye kuşları çok iyiydi bende onları çok sevdim bir daha bırakamadım 3 yıldan beri kuşçuyum

Bende 3 ana okulunda Arkadasimin büyük Abi siyle bahcede otururken Yanginmerdiveninde bir Arap gördük sordum bune dedi evcil taklaci aksam ma kadar baktik aksamda birinin balkonuna kondu orda yakaladik kusu 3 hafta besledik sonra
Arkadasin abisi satdi bende tekrar kus aldim :heyo:

bizimkisi avcilikla basladi babamla.tahtali guvercinler hosuna gidiyordu onlara benzer bir cift edindi.simdi 3 cift miskim bi cift sabunim 2 cift arabim iki cift bademim ve av kopegim var

Ben 12 yaşımda başladım kuşçulığa yan komuşumuzda 90'ı geçik posta ve 30'u geçik mardin'i vardı ozamanliğin ne olduysa oldu komuşumuzdan 1 çift mardin istedim bana verdi sonra bugüne kadar beslemeye başladım bu kuşlardan bana 12 elime geçti öle öle çoğaldı sonra geceliğin benim kümese hırsız girmiş ne var ne yok almış ardından sadece kuşların yumurtaları kalmıştı onlarıda komşuya verdi 3 ay kuşçuluğu morakınca bu sefer derse yoğunluk verdinm kuşçuluğu unuttum ardından yoldaa kuş buldum besledim besledim yavrusunu ala ala bugünlere geldim

Geri