NASIL BİR DUYGU?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan darkangel96
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmetak
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
İlk önce selmlar ben 13 yaşındayım güvercinlere ilgim çoktur.bende inşalah büyünce besliyecem ama sizinde fikirlerinizi almak isterim güvercin beslemek nasıl bişey ?

Saygılarımla....

hastalık boyutunda olmadığı surece çok keyifli bir meslektir kuş beslemek.birde sevgi saygı .paylaşım çerçevesi içinde yapılan kuşçuluğun tadına doyum olmaz.

slm kardeş öncelikle şunu söyliyim belki kişiden kişiye değişen cevaplar alıcaksın ama güvercin beslemek biras hastalık yapıyo yani sabır işidir merak ister sorumluluk duygusu ister çünkü besledin kuşların ihtiyaçlarınıda karşılaman lazım ama güsel bir şey canın sıkılınca çıkarsın yuvaya uçurursun oyunlu kuşunu hele bide güsel oyun yapıyosa sevinirsin emeğinin karşılığını almış olursun güzel bir duygu bence besle derim ama dediğim gibi kişiden kişiye değişen cevaplar alabilirsin

cevaplarınız için teşekürler

kardeş bu bir tutkudur,içine bir girdinmi cıkamazsın,bıraksan dahi eninde sonunda yine yaparsın,benim sana tavsiyem bu yaslarda fazla baglanma,önünde okulun var,ilk önce hayatını bir düzene sok sonra yaparsın.unutma hayvanları seven insanlardan zarar gelmez,onlar insaflı olurlar,hayatta kus beslemek gibi bir hobin varsa bence daha uzun yasarsın .selamlar :tamam:

MRB.ABİSİ EĞER BOŞ VAKTİMDE BAKARIM DERSEN İYİDE ONLAR İÇİN BOŞ VAKİT YARATMAYA BAŞLADINMI İŞTE O ZAMAN KÖTÜ..GERÇİ BİRAZ DAHA BÜYÜMENİ TAVSİYE EDERİM SANA AMA YİNEDE KOPMA TABİ...
ÇOK DEĞİŞİK İNSANLARI TANIMA FIRSATI BULURSUN ÇEVREN GENİŞLER...

ben zaten bu yaşlarda beslemem bi ara benim bir mardinli vardı 1 gün baktım balkonda balkon kokuyo en iyisi büyünce besliyicem

güvercin beslemek gercekten güzelbir hobi ama diger abilerin dediği gibi baglanmamak şartıyla elbette bagımlılık yapan bi hobi ama mesafenı her zaman korumak en güzeli,daha 13 yaşındasın suanda aklına takılan kusculukla ılgılı soruların cevabını aramanı tercih ederım sonra biraz daha buyudüğünde başlamanı tavsiye ederim.
kus besliyen herkes kuşcuyum dememesi lazım hele sizin gibi kardeşlerin bu konuda bilgili alıpta başlamarı en güzeli cunkü kuşculuga başladıgında karışık kuşlar beslersin örnegin: mardin baska v.s böyle kuşları imkanın oldukca aynı türden eş yapmaya bak örneğin: mardin kuşunu mardin kuşu ile yapki kırık kuşlar cıkıpta kuşculugu öldürmeyin..
sözlerim yanlış anlasılmasın..

saygılarımla

ben gece bile kuşlara bakmaya iniyorum kümese kuşlarla ilgilenirken dünya yıkılsa duymam

Güvercin beslemek tarifi olmayan bir tutkudur.Çok güzzel bişeydir ama onu tarif edemezsin tıpkı sevgi nedir? sorusu gibi yabi...
Güvercin besleyenler için o her kuş onun kendi kuşudur....

11 yaşında hiçbir bilgim olmadan başladım güvercin beslemeye şimdi 19 yaşıma giriyorum
derslerinle ilgili pek sorun cıkartmıyor bahsedildiği gibi. Şahsen okulu yüksek derecede bitirdim o yaşta güvercin beslememe rağmen Çok hoş vakit geçirebiliyosun güvercinleri izlerken . zamanın nasıl geçtiğini anlamıyosun yavruladıkça uçtukça seviniyosun. çok güzel bi duygu

kuscu522' Alıntı:
güvercin beslemek gercekten güzelbir hobi ama diger abilerin dediği gibi baglanmamak şartıyla elbette bagımlılık yapan bi hobi ama mesafenı her zaman korumak en güzeli,daha 13 yaşındasın suanda aklına takılan kusculukla ılgılı soruların cevabını aramanı tercih ederım sonra biraz daha buyudüğünde başlamanı tavsiye ederim.
kus besliyen herkes kuşcuyum dememesi lazım hele sizin gibi kardeşlerin bu konuda bilgili alıpta başlamarı en güzeli cunkü kuşculuga başladıgında karışık kuşlar beslersin örnegin: mardin baska v.s böyle kuşları imkanın oldukca aynı türden eş yapmaya bak örneğin: mardin kuşunu mardin kuşu ile yapki kırık kuşlar cıkıpta kuşculugu öldürmeyin..
sözlerim yanlış anlasılmasın..

saygılarımla

katılıorm :evet:

Bence bir hayvan beslemenin yaşı yoktur.Sadece yaşının getireceği dez avantaj kuşların rahat edebileceği bir kümes yapman ve kuşların ihtiyaçlarını karşılayabilmen.Bu işin manevi yönü bir kenara maddi bir yönü olduğunuda unutmamak lazım.Öncelikle rahatça barınıp üreyebilecekleri yeri ve gerekli maliyeti kendin karşılayabileceğine inanıyorsan ben sana hemen başla derim. :)) Güvercin beslemenin nasıl bir duygu olduğunuda yuvanda doğup büyüyen ilk yavru kuşlarını uçurduğun zaman anlayabileceğine inanıyorum.Saygılar...

AŞK TARİF EDİLEBİLİR Mİ?

SABIR,SEVGİ,İLGİ,BAKIM,TUTKU,..HEYECAN,ÖZLEM..ÇOK KARIŞIK BİR DUYGUDUR. GÜVERCİN

BİR YAŞAM TARZI

SEVGİLERİMLE

Canım Kardeşim yaşamadan anlayamazsın ama bunu tam anlamıyla yaşamak istiyorsan da biraz büyümelisin. Belki yeteri kadar büyük olduğunu düşünüyorsun ama aldığın bir kaç cevapta olduğu gibi benden de büyük abilerin sana söylemiş eğer boş zamanlarında bakarsan sorun yok ama onlar için boş zaman yaratmaya başlarsan ki eminim yaratacaksın ve yapman gereken bazı önemli işleri bir kenara atacaksın bu da senin geleceğini ve tüm hayatını olumsuz yönde etkileyecek. Benden sana Abi tavsiyesi şu an değil. Ama illa niyetin almak ve seni engelleyebilecek birşey yoksa, Şebap, hünkari, lahore gibi masa güvercini al. Uçurmak ve izlemek için aldığın anda malesef söylediklerim olacak. Biliyorum ki buradaki kimseyi dinlemeyeceksin ama otur ve tekrar düşün en azından.

Ben 10 yaşımda iken babam bana dere kenardıda bi mardin güvercini bulmuştu sallabaş tı kafası çeviriodu besledim büyüttüm saldım geri geldio şevk ten sonra bursaya merak sardım okadar eğlenceli bişki kuşların yumurtladığında gece uyuyamıyorsum rüyalarına giriyor .Kedilere düşman oluyorsun ve daha fazlası bağlımlılık gibi bişy başlarsan bırakamassın

Kuşculuk cok farklı bi hevestir niceleri gördüm kuşculuga heves sarıp başlayıp 4 5 ay sonra kuşu brakan niceler gördüm sabah akşam kuşla oynayan niceler gördüm alayan demek istedigim şudurki kuş bakmak kolay iş değildir zor iştir sorumluluk ister , heleki onlara yapılan kümesler , 4*4lük olmalıdır şahsım olarak konuşmam gerekirse , 7 senedir aynı soydan gidiyorum kümesimin içinde herzaman tertemiz yemlik ve suluk vardır , haftada 1 kez bahceye inerim oda cumartesi günleri 2 saat kadar , kuşlarla ilgilenirim uçururum seyrederim yayarım kapatırım cuma günleri yemligi önünden çeker cumartesi günleride uçururum yeri geliyor , kümesi 1 ay açmadıgım günler oluyor en önemliside kümesimin içinde kuş olması bana yetipde artıyor imkan meselesi ,

Geri