nasıl bir önlem almalıyım

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hamits53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

hamits53

Üye
Katılım
16 Eki 2015
Mesajlar
31
Tepkime puanı
0
Yaş
36
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hamit sarı
Meslek
esnaf
Şehir
İstanbul-II (Anadolu)
İlgi Alanı
Kediler
merhaba arkadaşlar bazı aksaklıklardan dolayı kümesimi apartmanın en alt katındaki depoya almak zorunda kaldım , öncelikle size yeri tam olarak bir açıklayayım depo yer altında değil zemin kattadır , yaklaşık 100m2 lik bir depodur karşılıklı iki duvar arası 10m kadar ve bu birbirine bakan iki duvar da da 1 er metrekarelik camlar vardır , güneş ışığını çok almasada bu camlardan az da olsa gün ışığı alıyor , fakat farkettimki deponun duvarlarından içerisi rutubetli, duvar lar biraz şişmiş , içeride rutubet var sanırım. ve size depodaki kümesimden bahsedeyim . kümes 4m ye 5 m 2.5m yüksekliğinde bir soğutma deposudur yani dışı sac ve sac arası 10cm poliüretandır (köpük gibi birşey) . kümeste hiç delik yok şuan. size şöyle bir sorum olacak , kümesin nerelerine havalandırmalar yapmalıyım , içerideki rutubetli hava kümesi etkiler mi? bacayı camdan dışarı doğru yapsam etkili olur mu ? sizce nasıl önelmler alabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum ?
 
Canım kardeşim hiç yapmaya kalkma orada kuş beslenilmez beslenilse bile yavru alınmaz yavru çıksa bile yaşatman zor olur hani bir söz vardır Güneş girmeyen eve doktor girer bu lafı çok iyi düşün hiç küşları telef etmeye çalışma kısadan hisse rutubetli ortamda kuş yaşamaz yaşasa bile randıman olmaz soğukta ve ılık ortamda olur rutubette asla olmaz selamlar.
 
şöyle bir avantajı var kümesin soğutma odası olduğu için içerisinin sıcaklığını ben ayarlayabiliyorum yani nem sıcaklıkla gider diye biliyorum yani kümesi ısıtsam nemden kurtulabilirmiyim
 
Bence soğuk havadan dolayi rutubet yapmistir orasi havalaninca rutubet gider sanirim. Ayrica rutubet kokusu varmı ortamda ?
 
Acil yardım

Herkese selamlar saygılar.Siteye yeni katıldım.Yaklaşık 2,5 yıldır taklacı ırkı besliyorum.Fakat henüz 1 tane bile yavru alamadım.Kümesim uygun genişlikte ve havadar.Hatta yazlık bölümü bile var.Yavrular yumurtadan çıktıktan 2 gün sonra ölüyor.Damızlık çiftlerimden birini bir arkadaşıma verdim onun kümesinde yavru çıkardılar ve büyüttüler.Arkadaşımın kümes koşulları kötü olmasına rağmen.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum ustalar tecrübeli olan abiler arkadaşlar cevap verirse sevinirim saygılar.
 
Canım kardeşim yumurtaları başka arkadaşına verdin ve onda çıktı ise kuşların da arıza yok yani döllüyor ve yumurtluyor elindeki kuşlar yavru büyütmemiştir alışmaları lazım veya bakıcı kullanman lazım maya verememiş olabilirler yavruların kursakları sarı bir süt ve yem karısımı yoksa işin zor bakıcı kullan aynı gün vaya birkaç gün arayla yumurtladılar mı işin kolay olur yumurtaları değiştirirsin olur biter selamlar.
 
şuan rutubet kokusu yok içeride hasip bey nem ölçer sipariş verdim gelince nem oranınıda kontrol edeceğim , birde güneş ışığı eksikliği için ağırlıklı olarak hangi vitaminleri takviye edeyim sizce
 
Merhaba Hamit Bey,
Kümes sandwich panel oduğu için içerideki sıcaklık çok dengeli olacaktır bence bu avantaj.
Buna karşılık dezavantajınız kümesinizin tuğla ya da ahşap gibi nefes alamayacak olması. Kuş sayısı artınca bu size nem olarak dönecektir. Solunum sonucu kuşlar da su buharı üfledikleri için ortam serinse bu nem olarak dönecektir.
Kümesin giriş cephesinde tabana en yakın müsait noktadan 15x30 iki adet havalandırma deliği ve aynı hizada kümesin üst kısmında 15x30 iki adet havalandırma deliği yapmanız havalandırma için yeterli olacaktır diye umuyorum.
Şayet kapalı yerde olduğu için hala nem olursa yukarıdaki deliklerden birini 30*30 a genişletir bir emiş fanı takarsınız.
Güzel günlerde güzel yavrular almanız temennisiyle...
Selamlar.
 
kümese iki adet 50 ye 50 cm delik açtım kümesin içininde resmini koydum bir adette baca yaptım bacanın dönen fırıldak kısmını cam a yakın ayarladım tek eksiğim güneş ışığı şuan onu nasıl halledicem bilmiyorum
 

Ekli dosyalar

  • kuş.webp
    kuş.webp
    68.9 KB · Görüntüleme: 1,343
birde aydıntla için ne kullanabilirim bu büyüklükte bir yere şuan normal ampul var fakat kuşlar için uv ışını yayan 5000 kelvine kadar olanlar en iyisi deniyor internetten baktım ama onlarıda 40-50cm yukarıdan verin diyorlar kümesin yüksekliği 2.2 m aydıntlatma için ne kullanabilirim tecrübesi olanlar paylaşırsa çok sevinirim
 
Canım kardeşim sevdanı anlıyorum ama sen beni anlamıyorsun ben sana yardım etmek istiyorum güneş ışığı veren röleli yananışık sistemi yaparak birde konkav veya dış bükey ayna sistemi ile güneş ışığını kümesin içine alabilirsin biraz randıman alabilirsin selamlarımla.
 
Ne yapın ne edin havalandırmayı en iyi şekilde ayarlayın. Hesaplamasını iyi yapın. Benim 1 seneme mal oldu havalandırma yetersizliği. Yavru büyümedi, üst solunum rahatsızlığı yüzünden bir çok eke kuşu telef ettik. Işık için ise gün ışığına en yakın Floresan Philips Extreme Cool Daylight ( Snow White) 36W diye geçenlerdir. Ben kümesimde onu kullanıyorum.
 
ahmet abi kuşları gündüz dışarı çıkarabilirim 1-2 saatte olsa güneşe şimdilik mecburi idare etmem gerek başka çarem yok kış bitimi duvarı delicem ışık girsin diye şuan nem ölçer aldım hava nemli değil havalandırmada iyi duruyor şuan
 
Canım kardeşim yerini görmediğim ve bilmediğim için güneş ışığını her ne şekilde olursa olsun kümes içine aktarma işlemini yapabilirsen ( büyük bir delik açar etrafını 6-8 lik demir) ile örebilirsen kuşlar orada güneşlenebilirse randıman alman fazlalaşır selamlarımla.
 
Daha önce güneş görmeyen dükkandan bozma bir yerde gecici olarak kuş beslemiştim.Üretim yapılacaksa ,hastalıklar yavru zamanı birden hortluyor.Atalarımız ne demiş '''güneş giren yere doktor girmez'''
 

Ekli dosyalar

  • salma.webp
    salma.webp
    27.9 KB · Görüntüleme: 1,507
Sayın moderetörüm göstermiş olduğun kümes ve ve üretim alanı için için kuşçular ailesi olarak şükranlarımı sunar sağlıklı yavruları olan sezonlar diler saygılarımla.
 
Geri
Üst