Nasıl bir saka almalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolgahan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

tolgahan

Üye
www.dailymotion.com
Ad Soyad
tolgahan cokyasar
Meslek
otomobil sanayi
İlgi Alanı
Kuşlar
70160679.jpg
150
69188646.jpg
150
68715733.jpg
200
70418521.jpg
100

Re: bir tane alicam ama Hangi saka parasini hakeder ustalar

Selam.Ötücü kuşlarda hangisi para eder gibi bi yaklaşımla yanaşırsan yanlış yaparsın.Ötücü kuşlarda eğer alıcaksan ötümü nameleri dinlemeden her nameden kaç ağız tekrarı yapıyor geçişleri arasındaki bağlantı noktası vs vs bir çok ince ayrıntılar vardır.Hepsi öter ama binde biri çıkar belkide ömrü hayatınca duyamıcağın bir namelerle kendinden geçirir insanı.Sakın yanlış anlamayın lütfen bu yazdıklarımı her dalın bazı bıranşları vardır bunlarda arananda öyle birşey mesala saka kuşunda renk parlak , kömürcün , tek keneset , çift keneset , ak gerdan gibi birçok özellik vardır ama bu özelliklerden ziyade namelerin verdiği vurguya tona bağlamalarına bakarlar.Geçen gün güzel bir video izledim bizlerden çok büyük üstatların ötüm kuşları hakında 60-70 yaşında belkide yaşları ve hepsine sorduklarında şuana kadar beslediğiniz gerçek kuş sayısı nedir diye yani elinize geçen gerçekten bu ötüyor dediğiniz kuş sayısı nedir diye sorulduğunda 4 yada 5tir cevaplarını verdiler.Kaldıki resimlerdeki sakalar evcil saka markalı göç kuşu değil o yüzden ötüşü yakalamanız biraz zor eskiye bakışta dahada zor hatta inşallah aradığınız ötümü bulursunuz...Saygılar abim...

abi saka alıcaksan kafes üretimi değilse almanı tavsiye etmem. ötücü kuşlarda name aranır güzellik değil güzel bir ötüş istiyosan saka melezi (piç) tavsiye ederim

sagolun haftaya pazara gidecegim yazdiklarinizi gozonunde tutacam. artik ses nerden geldi ona gidicem.sakapici de bakicam hangisi nasipse artik.

Tolgahan bey resimlerini eklediğiniz kuşlar kafes üretimi ve bunlarda ötüm yoktur. Ben bu kuşları üretiyorum hatta daha açık renkli olan mutasyon sakaları üretiyorum ama bu kuşları bizler kostüm için besliyoruz. Ötüm doğada beslenen yabani sakalarda mevcuttur ama onlardada çok çok iyi bozuksuz öteni çok zor denk gelir. Size tavsiyem erkek kanaraya sesi duymamış saka dersi almış saka melezi almanız.

kostum olayini anladim ama son yazdiklarini (Size tavsiyem erkek kanaraya sesi duymamış saka dersi almış saka melezi almanız ) olarak anlayamadim biraz acarmisiniz

tolgahan' Alıntı:
kostum olayini anladim ama son yazdiklarini (Size tavsiyem erkek kanaraya sesi duymamış saka dersi almış saka melezi almanız ) olarak anlayamadim biraz acarmisiniz

SakaXkanarya eşlemesi yapan bazı üreticiler kümeslerinde erkek kanarya bulundurmazlar. Nedenide melez yavrular kanarya sesi duyup taklit etmesinler diye. Yoksa melez beslemenin bi anlamı olmaz normal bi kanarya alıp ondanda aynı sesi duyabilirsiniz sonuçta. Melez üretenlerin çoğu saka sesi dinletip melezinde o şekilde ötmesine çalışır, makbul olanıda budur. Kanarya nağmeleri kolay olduğu için melezler hiç dinlemeseler dahi çok kızıştıklarında kanarya sesi ötebilirler. Bu nedenle size kanarya sesi duymamış melez tavsiye ettim. Sade saka dersi almış bi melez alırsanız saka sesi dinlersiniz.

0535 5604502 numaralı telefondan Emin VATANSEVER abiyi ararsanız benim ismimi verirseniz, elinde kaldı ise size melez konusunda yardımcı olacaktır. Kendisi melezde geçen sene dünya şampiyonu olmuştur, tabi kostümde ama elinde erkek kanarya yoktur melezleride sade saka ötmektedir.

eyvallah...

acaba saka melezime egitim cd si dinletsem nasil olur ??? internette birkac yerde gordum saka egitim cd si adi altinda otus sesleri var .

tolgahan' Alıntı:
acaba saka melezime egitim cd si dinletsem nasil olur ??? internette birkac yerde gordum saka egitim cd si adi altinda otus sesleri var .
yavru ve cd dinletilmemiş ise olabilir abi hatta normal bi saka dinletirsen hoşuna gidenlerden senin için daha iyi olacaktır

bir tane belirgin maskeli saka melezi aldim iki uc gun dinlettim net ve tane tane oten sakanin sesini, su anda onla yaris ediyor ama ,gecisleri tam yapamiyor, dinletmeye devam etsem olurmu ?

tolgahan' Alıntı:
bir tane belirgin maskeli saka melezi aldim iki uc gun dinlettim net ve tane tane oten sakanin sesini, su anda onla yaris ediyor ama ,gecisleri tam yapamiyor, dinletmeye devam etsem olurmu ?

Bi müddet daha saka sesi dinletebilrsiniz. Eğer sade saka ötmesini istiyorsanız tavsiyem kızıştırıcı tohumlar vermeyin ve nisan ayı itibariyle haftada 2 gün yeşillik ve 1 gün bir dilim elma vermeniz. Kuşu gevşek tutmaya çalışın eğer çok kızarsa dik ötüme geçer ve kanarya nağmeleri ötecektir ve buda kafanızı şişirebilir. Ama eğer ötsünde, kanarya saka ötmesi farketmez derseniz herhangi bişeyde dinletmenize gerek yoktur zaten o kuş erkek olduğu taktirde bu aylardan sonra ötecektir.

ok anladim birader eyvallah peki bu banyo isini nasil yapicam bildigim kadariyla suyu cok seviyorlar

Kafesin kapısına banyoluk asarsan kuş yıkanır. Haftada 2 kere, tüy zamanı her gün verebilirsin banyoyu. Banyoluğun yoksa her pet shopta bulabilirsin. İlk başlarda suyu fazla doldurmazsan iyi olur, kuş ilk önce gagasıyla suyu içer ve yükseklik kontrolü yapar eğer gagası suyun dibine değmezse girmeyebilir suya.

Geri