nasıl güvenli bir kümesi yapabilirim????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serdaruzun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

serdaruzun

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
serdar uzun
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
İki arkadaş ortak bir arsa alıp 3x7 metre ebatlarında 2,10 m. yükseklikte, içine çesan demir koyarak
duvarları 15 cm. kalınlıkta perde beton (hazır beton c-25 )oluşturmayı düşünüyoruz.
Hırsızlara karşı alabilceğimiz önlemler konusunda değerli fikirlerinizi bizimle paylaşırsanız çok memnun oluruz.
Şimdiden teşekkürler.....

öncelikle hırsızlara karşı önlemler alınamaz gibi yapıcam diyen yine yapar xD ama c 25 saglam bir duvar oluşturur. içindeki demir örgüğüde sık tutarsanız biraz çok süper olurr dayanıklı olur. ama boş bir arazide kümes yapıcak iseniz tasına bilir bir kümes yapın derim. ve bu arazi tarım arazisi isee yani en yakın ev 200-300 mıse tasına bilir demirden bir kümes kümesin konulacagı yere beton dokup kümesin ayakalrı betonun içine batırılmalı ve ayaklarının altında demırler olmalı duz batırılırsa kümes kaldırırlırken kolayca betondan cıakr.

kümesin yapım malzemesi osb üzerine en az 5mm demir plaka. 2 adet döndürmeli kilit3-4 adet sürgülü ve kancalı asma kilit yapmak 2 tanede çekip kpıalrda bulunan 3 parmaklı kilit takılır ise bir banka kasası akdar sağlam olur xD ama fiyatı 1.500 tl yi aşabilir böyle bir kümes için 2000 tl harcıya bilirsiniz ama paranız boşa gitmemiş olur hem hırsızlara karşı süper güvenlikli bir kümes olur satmak istediğinizdede satabilirsiniz.

usta aynı senın modelden bende zamanında yapacaktım en güvenlikli olanı alarm sistemi var hayvana ınsana duyarlı senın belirledigin bır olçude yaklasan olduğu zaman telefonun çalıyor ama onun ıcınde yakınlarda o sıstemı kurabılecegın elektırık alabılecegın bır yer olması lazım öbur turlu ıstersen 1 cm lık saca beton dök adam menteseyı oksıjenle kesip alabılıyor ama bu kadarda kafaya takma ben sımdı yere yaptım arka balkona 2 mm lık sactan allaha sukur patlatabılen olmadı ne kaadr fazla ozen gosterırsen ıcınde altın var sanıp o kadar kafaya takıyor bu ser..sız hırsızlar

kümese elektiriği akü ile karşılarsınzı alarm lar e n fazal 52 volt larda çalışırlar zaten xD

2 mm saç normale göre ince. ama evinizin yanında olduğu için okadar çok cesaret edemezler.

gökay' Alıntı:
Hırsıza kilit dayanmaz, kümese giremezse bu sefer kümesi yakar.

okadar da değildir be abi sonuçda bu işi bazıları para ile yapıyorlar kümesleri para ile patlatıyorlar yada patlattıklaı kümeslerden çıkan kuşları para ile satıyorlar.

kusbaz123' Alıntı:
öncelikle hırsızlara karşı önlemler alınamaz gibi yapıcam diyen yine yapar xD ama c 25 saglam bir duvar oluşturur. içindeki demir örgüğüde sık tutarsanız biraz çok süper olurr dayanıklı olur. ama boş bir arazide kümes yapıcak iseniz tasına bilir bir kümes yapın derim. ve bu arazi tarım arazisi isee yani en yakın ev 200-300 mıse tasına bilir demirden bir kümes kümesin konulacagı yere beton dokup kümesin ayakalrı betonun içine batırılmalı ve ayaklarının altında demırler olmalı duz batırılırsa kümes kaldırırlırken kolayca betondan cıakr.

kümesin yapım malzemesi osb üzerine en az 5mm demir plaka. 2 adet döndürmeli kilit3-4 adet sürgülü ve kancalı asma kilit yapmak 2 tanede çekip kpıalrda bulunan 3 parmaklı kilit takılır ise bir banka kasası akdar sağlam olur xD ama fiyatı 1.500 tl yi aşabilir böyle bir kümes için 2000 tl harcıya bilirsiniz ama paranız boşa gitmemiş olur hem hırsızlara karşı süper güvenlikli bir kümes olur satmak istediğinizdede satabilirsiniz.

kardes bizim ankarada o saydıkların hiç bir işe yaramaz c 4 le yıne alırlar ben ucuramıyorum tavuk gibi beslıyorum :d

yüksel yalçın' Alıntı:
kusbaz123' Alıntı:

kardes bizim ankarada o saydıkların hiç bir işe yaramaz c 4 le yıne alırlar ben ucuramıyorum tavuk gibi beslıyorum :d

abi 5 mm saç nasıl kessinlerr kapıda 2 tane sürgülü kilit var ve bunalrdada asma kilit ama orda burda satılan asma kilitten takmıcanız onalrı 2 tane 30 cm lık demir ile kırıyolar. nasıl yapıyolar diye düşünüyordum bende denedim kırıldı. dikdörtgen şeklinde kilitler oluyo sarı renkte onları kırmaları zor.

eyvallah dostlar , verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...

Abicim hırsızlara karşı bir önlem yoktur balyozla girer yine girer ...
Sen solediğini yap birde alarm taktır ... çalınırsada Allahtan çalınmassada....

oğuzhan atar' Alıntı:

balyozla demiri kesmeyimi planlıyorsunn xD güldürme beni özel yapım çelik baltalar 3mm saçı zor keser ki biz burada 5 mm saçdan bahsediyoruzz profiller 40x40mm boyndan yada yandan destek çekilmiş bir kümes anca aksijen yada canavarla kesilir o demirler. yada kapıdaki kilit sistemleri sağlam olmaz ise öyle kapı patlatılıp girilir.

Bende sizi gibi sırf beton perde atarak kumes yapmayı planlıyorum ama cesan dediginiz demir o beton için zayıf kalabilir benim dusuncem aynı ev gibi 30 40 cm temek gibi yapıp sonra ev insaatında oldugu gibi kolonları yukarı dogru demir bukuyorlar ya onun biri yanyana kumesiniz ne kadar boyutta yapmak istiyorsanız yabacaksın bölge hırsızları farklı teknik kullanıyorlar 8 kes guvercin caldırdım calma yontemleri hep farklıydı ben böyle dusunuyom kapıyıda en kalın mm demir ve sactan yaparsan acamazlar diye dusunuyorum kilit olarak degişik bir sey gordum asma kilidleri dısarıdan degilde içeriden takan onu da yapabilirsen uyardır

hadi kolay gelsin

oğuzhan atar' Alıntı:

ustam c 25 i balyozla nasıl kırmayı düşünüyorsun ayıptır sorması ? biz sn de 11 kilo darbeli 20 kg agırlıkda hilti ile 5 cm lik bir yer kırmak için 30 dk uğraşıyoruz. sen 2 balyoz burarak o c-25 li betonu kırıyorsan herkül gibi adamsın diyorum başka bişey demiyorumm. hayal etmek kolaydır icraat zordurr. bu işler çizgi filimlerdeki kurdun üfleyerek evi uçurmasıan benzemez xD al eline balyozu dene. bakalım kaç saatte kümese girebilicegin kadar bir delik açıcaksın xD gece 12 de başlaa sabah bakvaltısında anca biterr xD

Geri