Nasıl Güvercin Besleyebilirim Yardımcı Olurmusunuz?? ACİLL

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polo456
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

polo456

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yunus Bakış
Meslek
Öğrenci-Kuşçuluk
İlgi Alanı
Kediler
Selamun Aleyküm
Ben yeni kuş beslemek istiyorum ilk önce kolay beslenen bana uygun güvercin türü hangisidir? [benim bildiğim kolay beslenen Taklacı cinsiymiş] nasıl beslemeliyim? güvercinleri hemen nasıl alıştırablirim? uçururken nelere dikkat etmeliyim? güvercin alırken sağlıklı olduğunu nasıl öğrenebilirim? güvercinin cinsiyetini nasıl öğrenebilirim ? [Bahçede yani yerde beslemek istiyorum] Bu soruların hepsini bana cevaplarmısınız noooooolurrr

Re: Nasıl Güvercin Besleyebilirim Yardımcı Olurmusunuz?? ACİ

GÜZEL KARDEŞİM ÖNCELİKLE FORUMA HOŞGELDİN ..

-BENCE BİRAZ DAHA SABIR DİYELİM , YAŞIN OLDUKÇA KÜÇÜK DERSLERİNDE SIKINTI OLABİLİR.
- DERSEN Kİ BOŞ ZAMANLARIMDA BAKICAM DERSLERİMEDE YETERİ KADAR ÖNEM VERİCEM TAMAM.
-TAKACLI CİNSİ BAKILMASI ZORDUR YAVRUN CIKICAK SÖKMEYE UĞRAŞICAKSIN NASIL SÖKÜCEĞİNİ BİLMİYORSUN ONUN İÇİN DAHA ZAHMET SİZ KUŞLARA YÖNEL BANGO , SAYA TÜRLERİNİ ÖNERİRİM.
- YER KÜMESİ HER ZAMAN AVANTAJDIR KUŞLARIN İÇİN YERDEN MİNERAL EKSİĞİNİ TEMİN EDERLER FAKAT KEDİ VE SÜRÜNGEN SIKINTISI VAR TABİ BUNLARA DİKKATLİ OLMAK ZORUNDASIN .

TEKRARDAN ARAMIZA HOŞGELDİN :hhh:

polo456' Alıntı:
Selamun Aleyküm
Ben yeni kuş beslemek istiyorum ilk önce kolay beslenen bana uygun güvercin türü hangisidir? [benim bildiğim kolay beslenen Taklacı cinsiymiş] nasıl beslemeliyim? güvercinleri hemen nasıl alıştırablirim? uçururken nelere dikkat etmeliyim? güvercin alırken sağlıklı olduğunu nasıl öğrenebilirim? güvercinin cinsiyetini nasıl öğrenebilirim ? [Bahçede yani yerde beslemek istiyorum] Bu soruların hepsini bana cevaplarmısınız noooooolurrr
YUNUS ; SİTEMİZDE TÜM GÜVERCİN CİNSLERİ HAKKINDA BİLGİ MEVCUT.BOL BOL OKUYUP BİLGİ EDİN.!

HANGİ CİNS GÜVERCİNE KARAR VERİRSEN VER ..O CİNS İN YAVRULARINDAN SATIN AL .BİR ÇİFT GÜVERCİN YETERLİDİR.
MELEZ OLMAMALARINA VE MELEZLEMEMEĞE ÖZEN GÖSTER.

SİTEMİZDEKİ BİLGİLERLE KISA ZAMANDA GÜZEL UFKUN OLACAKTIR.HAYDİ BAKALIM .YANINDAYIZ..

GENÇLERİ SEVİYORUZ.DESTEKLİYORUZ..DERSLERİMİZİ ASLA AKSATMIYORUZ .

EN GÜZEL GÜVERCİN , BESLEMEKTE OLDUĞUMUZDUR .ONLARI SEVGİ İLE ,TİTİZLİKLE BESLEYELİM..TEMİZ TUTALIM.

mchat.php

Teşekkür ederim Türker abi ben melez kuşlara karşıyım ve şuanda derslerim 5/5 sorun yok zaten boş zamanlarımda bakarım kuşlara zaten büyüyünce ALLAH'ın izniyle veteriner olcam hayvanları çok severim özellikle vazgeçilmez olan güvercinlerden iyi anlarım ben şimdi taklacı + bango 2çift kuş alcam sonra fotoraflarını çekicem tekrardan teşekkür ederim TÜRKER abi sanada teşekkür ederim BERKAY abi saolun

BOŞ ZAMANLARDA UNUTMA ..

Bence daha başlama derim bu işlere çok kuş merakın varsa muhabbet kuşu al onunla ilgilen güvercin büyük sorumluluk yüksek yerlerde uçuracaksın birde kuşun olmayacak bir yere konar onu uçurman gerekir uçurayım derken düşersin sakatlıklar vs tehlikeli bir iş onun yerine muhabbet kuşu yada papağan besle derim (:

konu nasıl açılıo

Merhaba genç olmaz 2 çift bango 2 çift taklacı alacaksın 2 takım taklacı , büyük olmasada küçükde olmuyacak şekilde 4*3 bi kümes inşa edeceksin içerisinde suluk yemlik + 8 tane kadarda limon kasasını rahatlıkla alabilecek ve içerisinde kanat çırpabilecekleri kare şeklinde 90 cm büyüklügünde karşıtaraf yan yana 2 limon kasası alacak üst üste 4 limon kasası alacak şekilde sağ taraf ise , 4 tane ( tünek ) kuşların oraya konacagı bekarların oraya konacagı güzel bir yerede yemlik ve suluk koyacaksın 40 cm kadarda pencere laylondan yada camdan kapı altından 6 delik üst kısımdan 6 delik şeklinde havalandırma yeterli olacaktır açacagın deliklikler biraz büyük olursa alehine olur altdan hava girişi üstten hava çıkışı olur bide maddi olarak imkanın varsa yere ızgara serersin taklacı almaya giderken , yanında para bantı götür aldığın adamlara kanatlarını bantlamalarını söle , ondan sonra kuşları getir , ilk 3 4 gün kadar içerde dursunlar yemlikleri sulukları önlerinde olsun sonra yavaş yavaş bahçeye çıkar bahcede otlar 1 2 hafta sonrada kanatlarının bantını açıp yere brak olacak kardeşim olacak böle böle olacak sağlıcakla kal ne istiyorsan onu besle .

Herkeze merhaba,

Kardeşimize cevap veren herkeze cidden ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Yorumlarınızı iki üç defa tekrar tekrar okudum. Bu erken yaşta bu sevdaya kapılan kardeşimize direk konuyu açıklamak yerine okuluna ve derslerine öncelik verme tavsiyeniz beni çok mutlu etti. :tamam:

Çok teşekkürler.

İyi günler.

Bende tam senin yaşlarındaydım kuşçuluğa başladığımda güvercinler güzeldir insanlara hayvan sevgisini merhameti aşılar ben sana kendimce bir fikir vereyim düz uçumlu kuşlarla başlarsan (azman bango baska) gibi güvercin uçurmanın mantığını daha rahat kavrarsın kuşlarını damar yaptıktan sonra sevdiğin bir oyun ırkına geçip o ırktan devam edersin (:

Yorumlarınız için teşekkürler abiler.Bu melez ırk nedir ? Ne oluyor ? İyi ırk mı Kötü ırk mı söylermisiniz

Geri