Nasıl uçurabilirim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sefa_94
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

sefa_94

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
zeki ünal
Meslek
yok
İlgi Alanı
Diğer
4 tane kelebek aldım yeni uçurmya başladım fakat kuşları bir turlu dikemiyorum nasıl yuksek uçmalarını sağlayabilrim

terasta besliyorum terasım yandki binalardan biraz alçakta ondan kaynaklanıyo olabilirmi?

Selamlar,

Güvercinlerinizi yeni uçurmaya başlamışsınız, antremanlarını düzenli olarak verirseniz, zamanla ucuş sürelerini ve mesafelerini arttıracaklardır. Birde elma sirkesi ve bal verin sularına karıştırın, 1 litre suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi ve aynı oranda bal karışımını haftada iki kere kuşlarınıza verin.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

kuşların yeni uçurttuğun için 2-3 hafta daha düzenli uçur kuşlarını yüksekte uçurmak için ilk başta kuşlarını sal daha sonra eline bir poşet al poşeti sallmaya başla kuşların hemen uçacaklardır daha sonra poşeti salla kuşların gittkçe yükselecekler ve daha çok uçmaya başlayacaklar yada çok daha fazla yüksekte uçsunlar diosan 3-5metre sopanın başına poşet bağla sopayı dik salla o zaman çok yükselebilirle(kendi taktiğim:)))

:) ayağına poşet bağlamadığın kalmış kardeşim bi tek :)
kuşları uçurmanın yolu aykut abinin de dediği gibi düzenli antreman yaptırman kuşlar nefeslendikçe çok uçar eğer kuşları yatırırsan uçmasını bekleyemezsin her gün düzenli uçurman gerekiyor. gunde 2 sefer antreman yaptır yeterli ;)

kuşları her gün düzenli salıyorum uçurmaya çalışıyorum ama fazla uçmyolar antreman yaptırcamda okadar uçmuyolar bende uçtukları kadar antreman yaptırıyorm yeterli olur heralde ? :)

YAVAŞ YAVAŞ DÜZENE GİRER EMİN OL ARALARINDA BAŞKA DAMLARA KONAN VARSA ONLARI ÇIKAR ELİNDEN DERİM ;)

Bende 1 ay öncesine kadar cok guzel ucuruyordum ama kuslara atmaca vurunca kuslar yattı sımdı pek ucmuyor tavsıyelerınızı beklıyorum

Bence sen iyice sıkıla onlar açılır alışır yüksek uçmaya başlarlar
SAyGILaR

bora83' Alıntı:
Bende 1 ay öncesine kadar cok guzel ucuruyordum ama kuslara atmaca vurunca kuslar yattı sımdı pek ucmuyor tavsıyelerınızı beklıyorum

Selamlar Bora bey,

Şahin saldırısına maruz kalan kuşlar uzun süre ürkek davranır uçmakdan çekinirler. Zorlamakda fayda etmez, güvercin kümesinin yakınlarından uzaklaşmak istemez. Zamanla tekrar cesaret kazanır, çevresinin güvenli olduğunu anladığında göze hitap edecek şekilde uçmaya tekrar başlar.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

walla kardeşim benım önerim o gün kuşlarını ilk saldığında ucurduğun zaman istedğin seviyeye ulaşırlar tekrar tekrar yaparsan havaya doyduğundan yükselmeye bilirler 4-5 gün böle yap kelebek kuşu bu hemen yükselir eğitimini alır. birde hayvanalr evine ne kadar güvenirse performansı ve korkmadan uçusu gelişir

tamamdır herkeze yorumları ve bilgileri için teşkkürler

bence etkiliyöntemden bitanesi 4 ünün arasında 4 ünün uçuşunu bozan kuşu aradan çıkar öyle uçur 4 ü birdende uçmamazlık yapmaz heralde biri bozar konar biryere sonra hepsi oraya konar böylece alışırlar 4 üncüsünü yani uçmayanıda aşağıda pırıltılık bırak açılırlar hatta zamanla oyunada girerler oynadılarmı dahada bi zevkli oluyor

aykutk' Alıntı:
Selamlar,

Güvercinlerinizi yeni uçurmaya başlamışsınız, antremanlarını düzenli olarak verirseniz, zamanla ucuş sürelerini ve mesafelerini arttıracaklardır. Birde elma sirkesi ve bal verin sularına karıştırın, 1 litre suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi ve aynı oranda bal karışımını haftada iki kere kuşlarınıza verin.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Sekamun aleyküm aykut abi suları önlerinde kaç gün durmalı veya öğle verm akşam temz sumu koym

Geri