nasıl yani bildiğimiz gibi dönüyorlar mı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan che
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

che

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
asdasd afdf
Meslek
fsdfsdf
İlgi Alanı
mrb dönekler hakkında birşey bilmiyorum yardım edersenız sevinirim dönek derken takla atma anlamında mı yoksa bildiğimiz dönme mi ucus sitilleri nasıl bu kuşların

Matkap Hemde Darbeli Beton Delici Matkap.

Matkap Hemde Darbeli Beton Delici Matkap.hüseyin kardeş daha iyi şekilde anlatırsan bizde öğrenelim

Merhaba arkadaşlar. görüp bilenlere bir şey denmez her halde ama görmeyenler için söylemek gerekirse,
Öncelikle bu konuyu yetişmiş bir kuşta ele alalım. yavru yada yatiştirilmemiş kuşlarda değil.
---- kuş önce belli bir mesafeye geldiğinde kafa ve boyun kısmını kanadının altına saklamaya çalışır,bu yüzdendir ki göğüz öne çıkar . bu haraketten sonra kendi ekseni etrafında aynı bir vantilatör gibi dönmeye başlar. bir firizbiye yada kova kapağına altan baktığınızı düşünün.ortası koyu renkli kenarları renli bir daire biçinde hiç güvercinle alakası olayan bir görüntü görürsünüz. bu görüntü kuşun ırk ve performansına göre 1/2 metreden 15-20 metreye kadar değişebilir. bence dönüşün tarifi bu.
daha sonrası profosyonel işidir, kalitesine - tarzına bakılır,o ayrı konudur....

bilgiler için saolun ve bişey daha sorucam
dönekler takla atar mı

comandante!' Alıntı:
bilgiler için saolun ve bişey daha sorucam
dönekler takla atar mı

Atabilir. Ama sık değil ve taklayı bilerek atmazlar. Mesela diğer kuşlardadamı var bilmiyorum ama dönekleri eşiyle uçurduğunuz zamanlar göt oturma, kıç oturma, takla atma gibi şeyler yapabilirler.

saol

arkadaşlar ben adana kuşu beslıyorum ve donek deyınce aklıma dırek bellı bır renge aıt olmayan alalı bulalı kuş geldı, matgap deyınce de adana kuşu geldı cunku baı adana kuşları ınerken dama tam yaklaştıgı sırada kendı eksenın de dönebılıyorr eger o kuşlardansa kalıtelı bır kuştur onda yavru almaya bak.......

Bende vardı bir tane.Bursalarla beraber uçuruyordum.Kırmızı dönekle siyah dönek eşleşmesinden çıkmış.Renk bozumsu alaca bulaca bi şeydi. Kuş dükkanından aldım çocuk dedi bunlar pervane gibi dönüyor.Daha önce hiç dönek beslememiştim merak ettim.Tek olarak aldım.Kısa süre sonra uçurmauya başladım.Kuş uçmaya abaşlayınca aniden yükselmaye başlıyor ve mesela yanında uçan bursa taklaya girdiği zaman veya aşağıdan en ufak bir parıltıda "AYNI BİR HELİKOPTER PERVANESİ NASIL DÖNER AYNI ŞEKİDE" aşağıya doğru dönmeye başlıyordu.17senedir arada kısa aralıklar vererek kuş besliyorum.Genelde mardin besledim.Dönek güvercinin dönmesi kadar hiçbiri tat vermedi.
Sonuç : 20 gün kadar uçudum.yere çakıldı.boynu döndü.ÇOk acıdım hayvana ve bi abimize verdim

Basoğlan kardeşim;
dönek dönüşünü göstermek için koyduğunuz videodaki kuşa güzel dönüyor diyorsunuz ama defalarca seyretmeme rağmen kuşun döndüğünü göremedim. zaten diğer bütün videolarda da doğru dürüst dönen görülmüyor. bu biraz da bu kuşların dönüşlerinin amatörce çekilmesinden kaynaklanıyor kanaatimce. birisi güzel dönen bir döneği profesyonel bir kamerayla çekip koysa da seyretsek diyorum. çünkü benim gözümle seyrettiğim döneklerin dönüşlerinin yanında bu videolardaki dönüş değil. saygılar

Selamün aleyküm.Ahmet Beye katılıyorum.Daha profesyonel kameralarla çekilmiş ve kuşların dönüşünü net olarak(ağır çekim olursa çok daha iyi olur) gösteren çekim yapılması bu kuşlara olan ilginin de artmasına vesile olur diye düşünüyorum.

Forum Temizligi..

Sebeb : Anlamsiz.

Geri