Nazar Değmesin !!:)))

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Faruk Yapar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tuncer Çetin
Meslek
Makine Tekniker
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar herkesi ufak bir önerim var dikkat ediyorumda kimse bu davranışı yapmıyor arkadaşlar lütfen ama lütfen siteye resim yüklerken en başta nazar boncuğu resmi koyalım her ne olursa olsun nazar değebilir hiç yoktan kuşlarımıza bir şey oldumu siteden nazar değmiş gibi bir söz olmaz!!!
not:SADECE öNERİDİR!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nazar dogrudur ve vardir fakat nazar boncugu islamiyet disi bir inanistir. Dikkat ederseniz sitede herkes güzel bir kus resmi veya viedosu gördügünde nazardan koruma amaciyla Masallah diye yaziyor, en dogrusuda budur bence. Saygilar

Nazara inanmadığım için bana asla nazar değmez....insan neye inanırsa o gerçektir.... ama birilerinin kuşlarını överken çok güzellermiş derken karşımdaki kişinin nazara inandığını düşünerekten maşallah derim...hani sonradan geldi kuşlarımı gördü gözü kaldı nazar değdirdi demesin arkamdan diye aklıma gelir ve tekrar tekrar söylerim....

Saygılarımla

O. Uğur KORKMAZ

Sayin Ugur bey. Islam dininde nazar vardir ve haktir, yani birilerinin uydurdugu bidat degildir. Buna karsin Nazar boncugu ise bidattir ve islamda yeri yoktur. Sitede belki müslüman olmayan kuscu arkadaslarimizda olabir ve buna saygim vardir, ehli sünnet vel Cemaate ve bir cok Islam alimleri nazarin varligina ittifak etmislerdir. Benim gibi beser insanlarin nefisten dolayi (keske benimde olsaydi gibi) Nazari dokunabilir, bunun yaninda, Rahmani nazarda vardir, mesela Peygamberler, Allah dostlari, evliyalar veya veliler gibi, böyle insanlarin nazari bizlere olumlu etki eder ve iyi ameller yapmamiza vesile olurlar (kötü bir amelden vazgecmek, gafletten uyanmak, tövbe etmek namaz kilmak gibi). Hicbir seye faydasi olmayan nazar boncugu yerine Nazardan koruyan ayetler okumak daha yerindedir. Bu konuyu actigi icin Faruk kardesime ve konuya ilgi gösterdiginiz icin ugur bey size cok cok tesekkür ederim. Saygilarimla Kenan

Kenan.P' Alıntı:
Sayin Ugur bey. Islam dininde nazar vardir ve haktir, yani birilerinin uydurdugu bidat degildir. Buna karsin Nazar boncugu ise bidattir ve islamda yeri yoktur. Sitede belki müslüman olmayan kuscu arkadaslarimizda olabir ve buna saygim vardir, ehli sünnet vel Cemaate ve bir cok Islam alimleri nazarin varligina ittifak etmislerdir. Benim gibi beser insanlarin nefisten dolayi (keske benimde olsaydi gibi) Nazari dokunabilir, bunun yaninda, Rahmani nazarda vardir, mesela Peygamberler, Allah dostlari, evliyalar veya veliler gibi, böyle insanlarin nazari bizlere olumlu etki eder ve iyi ameller yapmamiza vesile olurlar (kötü bir amelden vazgecmek, gafletten uyanmak, tövbe etmek namaz kilmak gibi). Hicbir seye faydasi olmayan nazar boncugu yerine Nazardan koruyan ayetler okumak daha yerindedir. Bu konuyu actigi icin Faruk kardesime ve konuya ilgi gösterdiginiz icin ugur bey size cok cok tesekkür ederim. Saygilarimla Kenan

Kenan bey cevabınız ve yorumlarınız için çok teşekkürler..

Yanlız ben sizin bu söylediklerinizi çok iyi biliyorum ve hatta bu verdiğiniz değerli bilgilerin kat kat daha fazlasını biliyorum.. övünmek değil amacım tabikide... ama ben bu kadarını bildiğim halde yinede inanmıyorum...insanız sonuçta...insan neye inanırsa gerçekleri o olur! evliyaların çelebilerin hepsi şuanda toprak altında, yaşayanlar bizleriz, ölmüşlerin dediği ve kabul ettiği şeyler benim hayatımı etkileyemez!!...yaşayanların dünyasındayız unutmayın...teşekkürler

Sevigler SAygılar

O.Uğur KORKMAZ

slm alykm dinimize göre nazar vardır ve haktır. inanan ve inanmayan olur. nazar bakış anlamına gelir ve nazar boncuğu nazardan korunmak için bir dua, tılsım ,muska vs amacıyla değil bakışdaki dikkati cisimden çekmek amacıyla üretilmiş renkli camdır hiçbir dini kaynağı ve değeri yoktur. rant amacıyla ortaya çıkmış bidatlardandır. her başa gelen olayı nazara bağlamamak da gerekir. kuştan örnek verirsek siz nazar değdiğini düşünürken başka bir hastalıkdan ölmüş olma ihtimali daha fazladır. bunlar farazi konular. benim asıl söylemek istediğim. BEN KUŞUMU FORUMA KOYDUM DA NAZAR DEĞDİ DİYECEK ARKADAŞLARIN KUŞLARINI FORUMDA PAYLAŞMAMALARININ DAHA DOĞRU OLACAĞIDIR. (büyük harfle yazmam dikkat çekme amacıyladır. yanlış anlaşılmamasını rica ederim.)
sygılarımla.

Allah razi olsun Senol bey, bende size katiliyorum. Saygilar Kenan

Selamlar konuyu açan arkadaş bir görüşünü bir inanışını sunarak açmış ve bende bu konuya özgürce kendi görüşümle ve inanışımla cevap verdim! Yanlız konu amacından sapıp Din kültür ve ahlak bilgisi dersine doğru giriş yaptı... ve ben biraz daha aksi bişeyler söylersem inatla diretmeye kadar gidicek gibi gözüküyor...

Bu sebepten yanlış anlaşılmalara sebep verdiysem kendi tarafım adına herkesten özür diliyor ve herkesi kendi inandığıyla başbaşa bırakıyorum.

Saygılarımla

O. Uğur KORKMAZ

Kenan.P' Alıntı:

bende size tesekkur ederim kenan usta bizi bu konuda aydinlattigin icin allah razi olsun...

evet nazar vardır ama nazar boncuğu hikaye batıl inanıştır maşallah deyin
nazar insanı mezara öküzü kazana gönderir diye de bir ata sözü var

haltbar' Alıntı:
Kenan.P' Alıntı:

Kenan bey cevabınız ve yorumlarınız için çok teşekkürler..

Yanlız ben sizin bu söylediklerinizi çok iyi biliyorum ve hatta bu verdiğiniz değerli bilgilerin kat kat daha fazlasını biliyorum.. övünmek değil amacım tabikide... ama ben bu kadarını bildiğim halde yinede inanmıyorum...insanız sonuçta...insan neye inanırsa gerçekleri o olur! evliyaların çelebilerin hepsi şuanda toprak altında, yaşayanlar bizleriz, ölmüşlerin dediği ve kabul ettiği şeyler benim hayatımı etkileyemez!!...yaşayanların dünyasındayız unutmayın...teşekkürler

Sevigler SAygılar

O.Uğur KORKMAZ

Osman abi öncelikle selamlar saygılar.şimdi yazacaklarımı kesinlikle size öğüt verme amaçlı anlamayın çünkü benim yaşım sizden küçük size öğüt veremem.yalnız şunu söylemek istiyorum sizin özellikle şu sözünüze kafam takıldı.açıklarsanız sevinirim."evliyaların çelebilerin hepsi şuanda toprak altında, yaşayanlar bizleriz, ölmüşlerin dediği ve kabul ettiği şeyler benim hayatımı etkileyemez!!...yaşayanların dünyasındayız unutmayın..."
Şimdi eğer siz ben müslümanım diyorsanız bu söylediklerimi dikkate alın eğer değilseniz tabiki saygım vardır istediğinizi düşünmekte serbestsiniz.dediğm gibi sonuna kadar saygım var.şimdi siz bu cümleyle kuranda yazılan birşeye karşı çıkıyorsunuz demektir.evliyaları fln hiç söylemiyorum direkt olarak kurandan bahsedeceğim.çünkü bazı insanlar sadece kuranı rehber edinir gerisini çok umursamaz ki ben de öyleyim çünkü kuran bizim asıl rehberimizdir.gerisi insanların uydurduğu şeylerle doludur.yanlışlar çok fazla bu konuda.ama kuranda tek bir yanlış bile yoktur.nazar konusu kuranda geçen ve peygamber efendimizin bizzat yaşadığı bir olaydır.eğer araştırırsanız bulabilirsiniz.ben inanmıyorum,ölülerin neye inandığı beni ilgilendirmez ben yaşayanların dünyasındayım demenin hiçbir islami dayanağı yoktur.dinin kendisi zaten bir teslimiyet olayıdır.ben gördüğüme inanırım benden öncesini yok sayarım vb cümleler içeren konuşmalar yanlıştır.çünkü ataistliğe gider bu düşüncenin sonu.tekrar ediyorum eğer müslümanım diyorsanız bu cümleleri dikkate alın.dediğim gibi araştırırsanız kesinlikle bana hak vereceksiniz.tekrar özür diliyorum benden yaşça çok büyüksünüz ama ben de bildiklerimi söylemek istedim nacizane olarak.umarım kızmazsınız.saygılar sunuyorum

Berat, gözüm, ilim konusunda Efendimiz, " Hakki söylemekten cekinmeyiniz" diye bir Hadisini okumustum, buna dayanarak senin yazdiklarin terbiyesizlik degil bilakis herkesin yapmasi gereken bir davranis. Kimseyi kirmak amci ile degil sadece ilim olsun diye yaziyorum::::: "ben daha iyi bilirim", "ben büyügüm", "ben güclüyüm" gibi, BEN kelimesinden sakinmamiz gerek. Lütfen okuyunuz, Yunus Emre gibi bircok büyük zatlarin agzindan kesinlikle BEN kelimesi ciktigi görülmemistir. Hatta ve hatta dikkat ederseniz Kurani Kerimde Cenabi ALLAH bile BEN diye hitap etmiyor, Allahu C.C kendinden bahsettigi zaman BIZ diyor. Malesef biz bu konuda yeterli hassasiyeti gösteremiyoruz. Bu konu hakkinda aslinda artik yazmayacaktim fakat senin Islam konusundaki ilmin beni su sözüde eklemeye ikna etti: AKIL YASTA DEGIL BASTADIR.
Kusur ettikse affola, herkese saygi ve selamlar. Kenan

ARŞİMET öldü şuan yok ama onun söylediğine inanıyoruz.Çünkü o birşey söyledi ben şuan yaşamayanların dediğine inanmam dedinmi çoğu şeyi inkara gider.

Kenan.P' Alıntı:
Nazar dogrudur ve vardir fakat nazar boncugu islamiyet disi bir inanistir. Dikkat ederseniz sitede herkes güzel bir kus resmi veya viedosu gördügünde nazardan koruma amaciyla Masallah diye yaziyor, en dogrusuda budur bence. Saygilar

:heyo:

Sevgili arkadaşlar,
Nazar vardır, fakat benim nacizane görüşüme göre, bu ancak direk göz teması ile olur. Yoksa resme bakarak nazar olsaydı bu milletin hali yamandı. Siteye kuşlarımızın resimlerini rahatlıkla ekleyebiliriz, çünkü direk göz teması olmadıkça kimsenin nazarı değmez. Herkesin görüşüne saygımız var, aynını da karşıdan bekleriz elbette. Allah herkesin gönlüne göre versin, Saygılarımla...

Geri