Ne kadar Alabadem sayılırlar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar bunlar benim yeni aldığım alabademlerim biliyorum iyi değiller ama tamamen kırma mı bunlar yoksa alabadem sayılırlar mı? Birde bunları eş diye aldım ama sanırım ikiside erkek çünkü ikiside ötüyor...

..............SİNAN ÖZTEKİN..........

Ekli dosyalar

• 20012010019.webp
    20012010019.webp
    121.9 KB · Görüntüleme: 1,691
  • 20012010020.webp
    20012010020.webp
    130.8 KB · Görüntüleme: 1,701
  • 20012010021.webp
    20012010021.webp
    263.5 KB · Görüntüleme: 1,763
.......

Ekli dosyalar

• 20012010022.webp
    20012010022.webp
    274 KB · Görüntüleme: 1,746
  • 20012010023.webp
    20012010023.webp
    151.3 KB · Görüntüleme: 1,726
  • 20012010025.webp
    20012010025.webp
    115.5 KB · Görüntüleme: 1,753
  • 20012010026.webp
    20012010026.webp
    194.9 KB · Görüntüleme: 1,710
  • 20012010027.webp
    20012010027.webp
    119.4 KB · Görüntüleme: 1,732
  • 20012010028.webp
    20012010028.webp
    140.1 KB · Görüntüleme: 1,728
  • 20012010029.webp
    20012010029.webp
    108.3 KB · Görüntüleme: 1,715
  • 20012010030.webp
    20012010030.webp
    154.2 KB · Görüntüleme: 1,726
  • 20012010031.webp
    20012010031.webp
    123.4 KB · Görüntüleme: 1,717
  • 20012010033.webp
    20012010033.webp
    226.8 KB · Görüntüleme: 1,748
Birader hayırlı olsun almışın ilk çiftini darısı benim başıma kaça aldın ve edirnedenmi geldiler?

BATILI' Alıntı:
Selamlar
Evet arkadaşım alabadem küllü ile sarıalı alabadem sanırım. sarıalı dişi ye benziyor

ilgin için teşekkür ederim abim bana sanki trakya yerlisiyle biraz kırmışlar gibi geldi de o yüzden açtım bu konuyu.. Valla sarıalı gürül gürül ötüyor ama hayırlısı ne diyeyim..

.............SİNAN ÖZTEKİN..............

kuschçu' Alıntı:
Birader hayırlı olsun almışın ilk çiftini darısı benim başıma kaça aldın ve edirnedenmi geldiler?

Eyvallah kardeşim. Bunlar bizim burda (esenler) mezata çıktı, görünce dayanamadım. Çiftini 20 tl ye aldım. Çift dedi satan kişi ama ikiside erkek sanırım bunların..Zaten bir tane çocuk satıyodu yalan söylemiş olabilir...

..............SİNAN ÖZTEKİN....................

Sinan kardeş eğer yakınsan pazara uğra bence.Geçen aylarda çok güzel alabademler geldi.Adam kimse bilmiyor diye 15 liraya satıyordu çiftini.Babamı ikna edemedim.Aklıma geldikçe pişman oluyorum :)

Kısmet işi. İnsanın karşısına bazen çıkıyor benimde karşıma geçen gün dernekte çıktı bunlar aldım hemen..Dernektede zaten alabadem diye değil trakya diye satıyolardı. Alabademi bilen yok. Trakyayıda çok az biliyorlar... :S

...............SİNAN ÖZTEKİN................

kırma kusları dıkkat et kumesınde cesıt cok bademlerı bıraz bozuk ama aldından ne cıkacagı belllı olmaz
otuyorlarsa rengıne gore dısı bulucan huseyın abın yardımcı olur olurkı eş bulamazsan konusuruz tamam sinan

numan74' Alıntı:
kırma kusları dıkkat et kumesınde cesıt cok bademlerı bıraz bozuk ama aldından ne cıkacagı belllı olmaz
otuyorlarsa rengıne gore dısı bulucan huseyın abın yardımcı olur olurkı eş bulamazsan konusuruz tamam sinan

Numan abi eski kuşlarımın bir kısmına, özellikle iyi uçanlara şimdilik dokunmuyorum ki yeni gelen kuşları alıştırması kolay olsun..İkiside kümeste ötüyor ama kaç gündür kuşları dışarı çıkaramıyorum yani sağlıklı bir gözlem yapmış sayılmam şimdilik...

.........SİNAN ÖZTEKİN...........

KNK SANADA BÖYLE KUS YAKISIR HAYATA KIRMA DEİL BUNLAR BUNLAR SAF ALABADEM BİLEN ANLAR HYR OLSUN SARI BİŞİ GİBİ GÖZÜKÜYO İŞİN BÜYÜTTÜN :) TRAKYA ALABADEM XD

MErhaba,

Sinan kardeşim hayırlı olsun alabadem besleme azmini isteğini tebrik ederim helal olsun bize böyle senin gibi adamlar gerekli açıkçası tebrik ederim.

Kuşların alabadem ve benim tanıdığım kuşlar sarı alı ve küllüde erkek kuşlar burdan birinindi.Geçen hafta İstanbula gitti yanılmıyorsam veya benzetmiyorsam.Küllü çok eski kan (buz kafa deriz biz) altından çok güzel yavrular alabilirsin tanıdığım bir cins.Gayet güzel kuşlar alabademin güzelini üretmek zordur fakat sendeki bu azim ve istekle onuda başarabileceğini görebiliyorum.Güzel bir başlangıç ve güzel alabademlerle başladın hayırlısı olsun.Tekrar teşekkürler tebrik ederim.Biraz alabademi tanı fikirlerin ve düşüncelerini buraya aktar merak ettiğin özelliklerini bizlere sor bakalım alabadem üretmek ne kadar zevkli sende bu zevki yaşa iyi günlerde.

H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
MErhaba,

Sinan kardeşim hayırlı olsun alabadem besleme azmini isteğini tebrik ederim helal olsun bize böyle senin gibi adamlar gerekli açıkçası tebrik ederim.

Kuşların alabadem ve benim tanıdığım kuşlar sarı alı ve küllüde erkek kuşlar burdan birinindi.Geçen hafta İstanbula gitti yanılmıyorsam veya benzetmiyorsam.Küllü çok eski kan (buz kafa deriz biz) altından çok güzel yavrular alabilirsin tanıdığım bir cins.Gayet güzel kuşlar alabademin güzelini üretmek zordur fakat sendeki bu azim ve istekle onuda başarabileceğini görebiliyorum.Güzel bir başlangıç ve güzel alabademlerle başladın hayırlısı olsun.Tekrar teşekkürler tebrik ederim.Biraz alabademi tanı fikirlerin ve düşüncelerini buraya aktar merak ettiğin özelliklerini bizlere sor bakalım alabadem üretmek ne kadar zevkli sende bu zevki yaşa iyi günlerde.

Hüseyin abi valla bu açıklamaların içimi rahatlattı, kuşlardan pek ümitli değildim ama sen içimi rahatlattın. Şimdi sıra en zor kısma yani bunlara eş bulmaya geldi. Bakalım cuma günü yine mezat var, inşallah denk gelirde alırım.
Bu arada bu kuşları pazar günü mezatta ufak bi çocuktan aldım, 13-14 yaşlarında bir çocuktu ve mezatta trakya yerlisi diye satıyolardı. :S (malesef)...
Bakarım o çocuğu yine görürsem sorarım kuşlar Edirneden mi geldi diye birde varsa bunlara dişi almak istediğimi söylerim..

.............SİNAN ÖZTEKİN...............

kry' Alıntı:
KNK SANADA BÖYLE KUS YAKISIR HAYATA KIRMA DEİL BUNLAR BUNLAR SAF ALABADEM BİLEN ANLAR HYR OLSUN SARI BİŞİ GİBİ GÖZÜKÜYO İŞİN BÜYÜTTÜN :) TRAKYA ALABADEM XD

En iyisini yapmak her zaman için tek amacımdır. Bunu bazen başarabilirim, bazen başaramam orasını bilemiyorum ama bence herkesin amacı bu olmalı. :evet: Alabademleri çoğaltabilirsen sadece alabadem besleyeceğim yani trakyalar şimdilik alabademlerin yanına arkadaş (:
Heee bu arada ne zaman alabademlerden yavru almaya başlarsam o zaman işi büyütmüş sayılırım :heyo:

...............SİNAN ÖZTEKİN....................

Merhabalar
Sevgili Sinan gerçi daha önce bu ve bunun gibi birçok başlık altında yine bunlara benzer yazılar görüşler belirtildi ama,tekrar etmekte fayda var... Azminden ve yetiştiricilik anlayışından dolayı seni tebrik etmek gerekiyor...Tebrikler kardeşim.
İlk Alabadem'lerin hayırlı olsun.Öncelikle iyi zamanlarda besle diyorum.
Şuan için ikiside erkek gibi görünüyor böyle olması ilk etepta daha iyi bana sorarsan.Dişi erkek olduklarını varsaydığımızda ulaşamadığın için küllü ile saralı'yı eş etmek durumunda kalacaksın.! Ki bu da istenmeyen bir çok sorun doğuracak zaman ile.
Bu ırkı rengi rengine eş etmek üretimin olmazsa olmazıdır.Bilgin olsun kardeşim.
Sevgiler...

Ertuğrul Yavuz Yıldırım' Alıntı:
Merhabalar
Sevgili Sinan gerçi daha önce bu ve bunun gibi birçok başlık altında yine bunlara benzer yazılar görüşler belirtildi ama,tekrar etmekte fayda var... Azminden ve yetiştiricilik anlayışından dolayı seni tebrik etmek gerekiyor...Tebrikler kardeşim.
İlk Alabadem'lerin hayırlı olsun.Öncelikle iyi zamanlarda besle diyorum.
Şuan için ikiside erkek gibi görünüyor böyle olması ilk etepta daha iyi bana sorarsan.Dişi erkek olduklarını varsaydığımızda ulaşamadığın için küllü ile saralı'yı eş etmek durumunda kalacaksın.! Ki bu da istenmeyen bir çok sorun doğuracak zaman ile.
Bu ırkı rengi rengine eş etmek üretimin olmazsa olmazıdır.Bilgin olsun kardeşim.
Sevgiler...

Sağolun abi ben bu ırkı sevdiysem ve bu ırk için bişeyler yapmaya çalışıyorsam bu Sn.H.Hüseyin Aydoğmuş ve SENİN sayendedir abim. Bana bu ırkı öğreten ve sevdiren sizsiniz... Asıl ben size ne kadar teşekkür etsem az olur..
Kuşlara gelince eş bulmak belki biraz zor olacak ama onuda yapmayı bileceğiz..

..............SİNAN ÖZTEKİN..................

Arkadaşlar malesef küllü alabadem bugün kaçtı :hayir: Biraz rüzgar vardı ondan etkilendi diğer taraflara gitti, gelemedi..

...........SİNAN ÖZTEKİN.............

polllat' Alıntı:
Arkadaşlar malesef küllü alabadem bugün kaçtı :hayir: Biraz rüzgar vardı ondan etkilendi diğer taraflara gitti, gelemedi..

...........SİNAN ÖZTEKİN.............

Geçmiş olsun Sinan kardeşim.Alabadem uysal,sakin bir davranış karakterinde gözükür bu durum yeni aldığın bir alabademin çabuk alışmış olmasını gösterir gibi algılanır kısaca yerine çok çabuk uyum sağlar ancak (bölgeye çabuk alışmaz ilk uçtuğu yeri kolay ve çabuk unutmaz)dolayısıyla sakin duruşunun ardında gizli yatan (ahlak) yapısı bizleri aldatır!

Alabadem alıştırırken kuşunuzun Sakin ve uysal gözüktüğüne aldanmayın alıştığını zannedip sürekli kaçırırsınız.Alıştırma zamanını kuşlarınızı (eş) olarak ve uzun süreli 40 gün en az bildiğimiz alıştırma tekniklerini hatasız uygulayınız hatalar,aldatmacalar kaçışlarla sonuçlanır.

Kaçan,Alabadem yabancı bir bölgede evini bulamazsa o bölgede en fazla zaman geçirdiği bölgeye(yere)salmaya) 3-6 gün gibi zaman içinde geri gelebilir.

İlgin için teşekkür ederim Hüseyin abi.. Gerçektende kuşları bir süre bantladım sonra gözlemledim baktım: sakin, sanki alışmış gibi duruyorlar. Boşladım, dedim çatıya falanda çıksınlarda etrafı iyice tanısınlar. Çabucak alıştılar kuşlar kalktıkça onlarla beraber kalkıyolardı. Ama ben fazla yükselmesinler diye ilk zamanlar alttan kuş gösterip indiriyordum, öyle öyle devam ederken dün yine uçtular: öbür taraftaki adamda uçurdu kuşlarını: işte o zaman alabademler şaşırdı... Kuşları devamlı gösterdim; birisi geldi ama diğeri gelmedi... Geleceğini sanmıyorum çünkü o kuş uçuran adama indi sanki: yani ben öyle gördüm.. Yinede yüzsüzlük yapıp sordum adama sana geldimi diye yok gelmedi dedi ama bilemiyorum.. Kimsenin günahını almak gibi olmasın ama bizim Esenler böyle millet birbirinin kuşunu yakalıyo sonra hiç olmamış gibi devam ediyor..
Normalde kaçırdığım kuşlara fazla üzülmem ama bu ayrı çünkü bulamıyorum.. Sırf alabadem ve trakya için her mezat günleri derneğe gidiyorum ama çoğu zaman gelmiyor..

............SİNAN ÖZTEKİN.............

Ohhh bee!!! Çok şükür bu gün derneğe yem almaya gittim baktım alabademim kafeste birisi yakalayıp derneğe satmış..

.............SİNAN ÖZTEKİN..................

adas mahaşaallahı var kuşların bence kuşlar güzel sen beğndiysen eğer sorun yok:) :evet:

zirvede' Alıntı:
adas mahaşaallahı var kuşların bence kuşlar güzel sen beğndiysen eğer sorun yok:) :evet:

Eyvallah kardeş saolasın... Ben beğendim ama bir ırkı beslemeye karar verdiysem tamamen kırma kuşla da başlamak istemem...

...........SİNAN ÖZTEKİN............

Geri