Ne ouyor anlamıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aseker58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

aseker58

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmet şeker
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
ÖNCELİKLE S.ALEYKUM ABİLERİM KARDEŞLERİM GÜVERCİNE NE OLUYOR ANLAMIYORUM İLK ALDIĞIM GÜN BİR ŞEYİ YOKTU AMA SONRADAN KÖTÜLEMEYE BAŞLADI. DİŞİ GÜVERCİNİM KÖTÜ GİBİYDİ O ŞİMDİ TURP GİBİ AMA ERKEK ŞİMDİ KÖTÜLEDİ HİÇ ELİME ALMADAN FOLLUKLARINDAN ELİMLE İTİYORUM AŞŞA İNSİNLER DİYE DİŞİ GAYET İYİ GÜZEL BİR ŞEKİLDE İNİYOR KANAT SESİDE GÜZEL AMA ERKEK MAL GİBİ İNECEKKEN YERE DÜMDÜZ GİDİYOR İNMEDEN YERE DUVARA VURUYOR KENDİNİ SONRA KANADINI DÜZELTİYOR. AMA HAVALANA BİLİYO FOLLUGA ÇIKA BİLİYOR AMA HAVADAN AŞŞA İNERKEN "SIKINTI" OLUYOR HERTÜRLÜ EK VİTAMİNİ Nİ FELAN ALDIM. ACABA ESKİ SAHİBİ HİÇ UÇURMADIMI KUŞ APTALLAŞTIMI ACABA ?

VE BİRDE HİÇ ÇİFTLEŞDİKLERİNİ GÖRMEDİM İLK GÜN BİRAZ ERKEK ÖTÜYODU AMA DAHA HAREKET YOK YARDIMLARINIZI EKSİK ETMEYİN LÜTFEN.
Saygılar..

Kellik Ve Aptallaşma başladı Bulaşıcımıdır ayırmalımıyım

Yardımlarınızı Bekliyorum

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oZdakVr3VxE&feature=youtu.be[/youtube]

Ekli dosyalar

• DSC_0020.webp
    DSC_0020.webp
    364.6 KB · Görüntüleme: 1,255
  • DSC_0020.webp
    DSC_0020.webp
    364.6 KB · Görüntüleme: 1,296
Re: Kellik Ve Aptallaşma başladı Bulaşıcımıdır ayırmalımıyım

KAFASINI İNCELERKEN ELİMİ ISSIRDI ACIYOR OLABİLİRMİ ACABA ?

videoyu izleyemedim, fakat fotoğrafa göre kuşun tüyde, ona multivitamin ve mineral takviyesinde bulun. tüy zamanı güvercinlerin en hassas oldukları dönemdir. iyi bakılmazsa bu mevsimi atlatamayabilir.

marco' Alıntı:
videoyu izleyemedim, fakat fotoğrafa göre kuşun tüyde, ona multivitamin ve mineral takviyesinde bulun. tüy zamanı güvercinlerin en hassas oldukları dönemdir. iyi bakılmazsa bu mevsimi atlatamayabilir.
:evet: :tamam:

aseker58' Alıntı:
KAFASINI İNCELERKEN ELİMİ ISSIRDI ACIYOR OLABİLİRMİ ACABA ?

konu aynı aynı baslıkdan devam et akla her gelene baslık açmayınız bu son uyarıdır :tamam:

Kuşun bari bir şekilde tüyde, bu dönem kuşların hastalığa en çok yakalanma ve kırılma zamanlarıdır, Bu kuşlar için öncelikle önlerine bir leğen (takribi 10 lt su olsun, kolay girip çıkabilecekleri yükseklikte olsun) su koy, suyun içerisine 10 lt suya yarım çay bardağı elma sirkesi koyup, yıkanmalarını sağla, bu şekilde dış parazitlerden, (yani yeni fışkıran deriden çıkan tüylerin açtığı deliklerden içeriye bakteri girmesini önlemiş oluruz) korursun, bu dönemde yem olarak önlerine, fi, ayçekirdeği, mısır, prinç, bezelye, karışımı koy ( fi ateşli kuşun ateşini düşürür, afrodizyak etkisi ile, eşe dönüşünü de hızlandırır, ayçekirdeği, yağlı oluşundan dolayı, kuşların tüylerinin daha rahat ve parlak çıkmasına yardımcı olur, mısır bu dönemde kilo kaybeden kuşların kilosunu dengelemede yardımcı olur, prinç ishal olan kuşlarda ishali kesmeye yardımcı olur, bezelye yavru takviyesidir, hem tüyde hem de yavrusu olan kuşlara verilmesi kesinlikle gereklidir), kuşları uçmaları için bu dönemlerde zorlamamak gerekir, kuşları 1-2 hafta tamamen kendi halinde bırakmalısın, kuşlar yıkandıktan sonra yıkanma sularını döküp, tekrar taze su + sirke hazırlayıp koymalısın, içme sularının içine de, bir miktar elma sirkesi karıştırıp her gün taze olarak koymalısın, 1-2 hafta içerisinde tüyden çıkarlar neşelerine kavuşurlar.. (kümeste başka hastalık var ise, o ayrı konuya girer, bu yazdığım resimde gördüğüm tüy dönemi ile alakalı çözüm yollarıdır)

hmm ozaman uçuşundaki problem o yüzdenmi ? Yani tüyde olduğu içinmi güvercin öyle ?

marco' Alıntı:

zaten minarel ve vitaminleri önlerinde sorun yok :)

tüyle alakası yok enteresan bir durum kanat tutulması olabilir sallabaş hastalıgının belirtileri ola bilir kuş kafasını duvarlara vuruyor kanatlarını sallayamıyor kanadını iyice kontrol et kanatında ur olabilir bence kuşu ayır digerinede her hangi bir hastalık bulaştıra bilir bilemiyorum yakınlarında kuşcu arkadaşların varsa onlara bir danış geçmiş olsun diyorum..

VİDEO DAHA ÖNCE AÇILMIYORDU .ŞİMDİ İZLEDİM..EL SÜRME RAHATSIZ ETME..BİR ŞEKİLDE KARNINI DOYURSUN ..EMİN OL AÇ KALMADIĞINA

20 GÜN İÇİNDE normale döndüğünü GÖRECEKSİN.. * AYAK FELCİ ,KANAT TUTULMASI * OLARAK ARZU EDERSEN BİLGİ SAHİBİ OLMAK İÇİN ARAMA MOTORUNU KULLANMAN FAYDALI OLACAKTIR.

GÖRÜNÜMDE 2 HAFTA KADAR SONRA DÜZELDİĞİNİ GÖRECEKSİİN .FAKAT YAVRULARININ DA BU DURUMA GELMEMESİ İÇİN
FLOKSASİN SABAH -AKŞAM 10 GÜN
AMOKSİSİLİN SABAH SADECE . 7 GÜN

VERİLMESİ TEDAVİ EDİCİDİR.geçmiş olsun.

[email protected]' Alıntı:
VİDEO DAHA ÖNCE AÇILMIYORDU .ŞİMDİ İZLEDİM..EL SÜRME RAHATSIZ ETME..BİR ŞEKİLDE KARNINI DOYURSUN ..EMİN OL AÇ KALMADIĞINA

20 GÜN İÇİNDE normale döndüğünü GÖRECEKSİN.. * AYAK FELCİ ,KANAT TUTULMASI * OLARAK ARZU EDERSEN BİLGİ SAHİBİ OLMAK İÇİN ARAMA MOTORUNU KULLANMAN FAYDALI OLACAKTIR.

GÖRÜNÜMDE 2 HAFTA KADAR SONRA DÜZELDİĞİNİ GÖRECEKSİİN .FAKAT YAVRULARININ DA BU DURUMA GELMEMESİ İÇİN
FLOKSASİN SABAH -AKŞAM 10 GÜN
AMOKSİSİLİN SABAH SADECE . 7 GÜN

VERİLMESİ TEDAVİ EDİCİDİR.geçmiş olsun.

AYIRAYIMMI ABİ DİĞERİNİN YANINDAN ?

black38' Alıntı:
tüyle alakası yok enteresan bir durum kanat tutulması olabilir sallabaş hastalıgının belirtileri ola bilir kuş kafasını duvarlara vuruyor kanatlarını sallayamıyor kanadını iyice kontrol et kanatında ur olabilir bence kuşu ayır digerinede her hangi bir hastalık bulaştıra bilir bilemiyorum yakınlarında kuşcu arkadaşların varsa onlara bir danış geçmiş olsun diyorum..

TEŞEKKÜRLER

Geri