Ne tür güvercin beslemeliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cihat_58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

cihat_58

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
cıhat mardın
Meslek
kuşcu
İlgi Alanı
Öncelikle herkeze selamunaleykum.

Yaklaşık 30 adet mardin taklacı güvercinim var ve pekde yüksek olmayan bir çatıda besliyorum yani bizim sokaktakı bınaların uzunluğu eşit.Bunun içinde kuşlar hep karşı dama atıyor akşam gelıyor.Birde taklacılar çok uctukları ıcın daha az ve düz uçucu güvercin beslemek istiyorum.Aklımdaki ırk baska.Fakat bu düz uçan kuşları nasıl uçurmalı? ve sadece benim damıma asker gibi nasıl indirebilirm yani nasıl eğitebilirim?

Şimdiden teşekkürler birde baskaların gagası kısa olduğu için yavruya bakıyormu? Saygılar.

cihat_58' Alıntı:
Öncelikle herkeze selamunaleykum.

Yaklaşık 30 adet mardin taklacı güvercinim var ve pekde yüksek olmayan bir çatıda besliyorum yani bizim sokaktakı bınaların uzunluğu eşit.Bunun içinde kuşlar hep karşı dama atıyor akşam gelıyor.Birde taklacılar çok uctukları ıcın daha az ve düz uçucu güvercin beslemek istiyorum.Aklımdaki ırk baska.Fakat bu düz uçan kuşları nasıl uçurmalı? ve sadece benim damıma asker gibi nasıl indirebilirm yani nasıl eğitebilirim?

Şimdiden teşekkürler birde baskaların gagası kısa olduğu için yavruya bakıyormu? Saygılar.

Kuşlarının bulunduğu ve uçurduğun yer güzelse orada Benim tanıdığım ırklardan Saya-Kelebek-mısıri ırklar (Baska lar bundan 30-35 yıl önce sayaların toplu uçmalarını sağlamak için uçurduğumuz çandırlara, mısırilere çok benziyorlar. mısırilerden, çandırlardan farkı nedir bilmiyorum.bu kuşları uçar halde hiç görmedim.)gurup halinde çok güzel uçarlar.kuşlarını her zaman dışarda yemle.kümesine yem koyma.kuşları uçuracağın zaman az bir şey yemle.uçuracaklarını dışarda tut.uçmayacak olanları kümese koy.diğerlerini uçur. indirmek istediğinde aç kümesi kuşlar kümesten dışARI ÇIKSINLAR, yem at veya yemliğe az yem koy.kümestekiler yem yemeye başladılarmı yukarıdakiler inerler. fakat kuşlar uçarken. kümesin kapağını açtığında kümesten çıkan kuşlar, uçan kuşlar tarafından görülen yerde olmalı. eğer kuşları tok uçurursan akşam ezanına kadar çatıda beklerler.
Bunda da başarılı olamazsan yerden havaya, havadan yere kuş uçuran kuşçulardan yeni yeni uçurduğu yavrulardan veya yavruluktan yeni çıkmış kızmalardan 2 takım alarak bu kuşları kümesine alıştırıp aynı terbiye ile uçurmaya başlarsan ve başarılı olduğunda da uçarlarının yanına bütçene uygun kuşları teker teker ilave ederek uçurursan kuşların yerden havaya, havadan yere rahatlıkla uçurabilirsiniz. bizim gençlik yıllarımızda yerleri müsait olan öyle kuşçu abilerimiz vardı, kuşlar kümesten direk havaya, havadan da direk kümese girerlerdi.
fakat satın alırken satın alacağın kuşun akıllı olanlarına ve kuşun ırkına ait performansına çok önem verki paran ziyan olmasın ve sende üzülme.
Baskaların yavru bakma işinide BASKA ırkı besliyen çok arkadaşlar var. çok yakında yorum yapacaklarına inanıyorum.

Geri