ne yapmalıyım sizce?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kralfaruk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

kralfaruk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Faruk ŞENOL
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
sevgili abilerim ve kardeşlerim bir sorum olacak. benim kuşlarımın yumurtasını el feneri ile kontrol ettim ve yumurtanın bir tarafında bi tabaka vardı siyahımsı diğer tarafı boştu ve hiç kıpırtı yoktu yumurtalarda ve yumurtanın biri içe doğru çatlaktı bende yanlışlıkla kırılmıştır diye kırık yeri alta getirdim. ne yapmalıyım Teşekkürler

arkadaşlar lütfen birşey söylermisiniz? yeni üye oldum siteyide tam kullanamıyorum (:

yumurta yeniyse at bence. eğer 20 güne yakınsa bırak belki yavru çıkmaya başlamıştır.

ama büyük ihtimalle çıkmaz.

Eğer yumurta 18 günlükten fazlaysa ışık tuttugunda diger tarafa ısık geçmiyor sivri olan kısmı degilde öbür tarafında bir bosluk varsa yumurta dolu demektir.Eeger çatlamıssa ve dedigim gibi 18 günlük veya büyükse eline al ve şöyle bi hisset içinde hareket varmı.Varsa yavru cıkacak demektir.

ama 18 günlükten azsa bekleme at onu.

16. GÜN OLDU kırıp bakayımmı? sizce

yeni bir başlık açmak istiyorum nasıl yapıcam kuluçka makinesi alıcamda?

bugün bir daha baktım yumurtalara hepsi damar damar olmuş hepsinin boşluğu daha az ve sadece yumurtanın altınında yani kalın tarafında ve yumurtaları elime aldığımda birinde sanki kalp altışı gibi ama şiddeti çok az bişeykilde bişey çarpıyodu sizce ne yapmalıyım?

kardeş kuşlar halen yumurtaya yatıyorlar ise doludur zaten boş olsa yatmazlar. Fazla yumurtayı ellememekte fayda olacağını düşünüyorum, yavruların eserli doğma olasılığı var eklemlerinde sıkıntı olabiliyor. 22. gün halen birşey yoksa at gitsin.

teşekkür ederim bi sorum var yeni konu başlığı açmak istiyorum nasıl açarım kuluçka makinesi alıcamda

Arkadaşım Güvercin yumurtalarını kuluçka makiesinde çıkartmaca çıkartırsın ama elle besleyemezsin çok küçükken ölürler. Civcivler gibi deiğillerdir çıkınca hemen yeme düşmezler anne ve babaları yaklaşık 1 ay 1,5 ay gibi yavrulara bakarlar anca yeme düşerler yani kuluşka makinesi alman bir sey ifade etmiyor. Kuluçka makinesi alıcağına eğer güvercinlerin güzel yavruya yatmıyor veya bakmıyorsa yavrulara 1 tane dişi kısır kuş bul ona da posta bir erkek al bakıcı yap gör bak nasıl yavru bakıyorlar. Kısır kuşun altına ne zaman yumurta sürsen yatar, çıkma zamanı gelince de güzelce bakarlar yavrulara. Bilmem anlatabildim mi

teşekkür ederim bilgilerinin için ama ben sülün çıkartıcam tavuk çıkartıcam bıldırcın çıkartıcam onun için nerden yeni konu başlığı açılıyor diye sordum sölermisiniz nerden açılıyor?

kralfaruk' Alıntı:
teşekkür ederim bilgilerinin için ama ben sülün çıkartıcam tavuk çıkartıcam bıldırcın çıkartıcam onun için nerden yeni konu başlığı açılıyor diye sordum sölermisiniz nerden açılıyor?

guvercin-salma-kumes-ekipmanlari/

bu link e tıkla yeni başlık tuşuna bas ve yaz.

arkadaşlar güvercininmin yumurtasının işinde yavru debelenip duruyo :D ne yapiyim yırıyimmi yumurtayı 16. gün bugün?

Kusura bakmada aklın neden bu kadar kıt ? 3 kezdır aynı soruyu soruyorsun.Sana arkadaşlar karısma demıs.Kendın ıcınde yavru var dıyorsun karısma o kendısı 18 gun cıkarır.Sen el dusme.

düzgün konuşsana kardeşim ilk yavrum olacağı için heycanlıyım ve hiçbir bilgim yok

bence de düzgün konuşun ya da hiç konuşmayın

Arkadaşlar gerginlik yaratmayın ilk kez yavru alacağı için arkadaş biraz panikte anlıyorum ben onu. Kardeşim kesinlikle artık yumurtayla oynama zaten zor bela sığıyordur şu an onun içine sende hareket ettirdikçe zaten narin bacakları eğrilebilir ve sakat doğar üzülürsün hiç elleme annesi bırak üstüne bassın korkma hiçbir şey olmaz ama sen dokunma ve o yavru doğduğu zaman elini bile yaklaştırma anne yada baba senden kaçacam diye sert hareketler yapabilir yavrunun üzerinde üzülürsün sen sadece mümkün oldukça uzaktan bak bu olaya yavru yeme düşünce alır seversin istersen evde muhabbet kuşu gibi beslersin ama şu an ne kadar üstüne düşersen o kadar kötü olacak.

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim ilk yavrularım çıktı bu yardımlarınız çok işe yaradı teşekkür ederim. :D

oh be nihayet sende kurtuldun bizde :D

:D :D

Geri