Ne yapmalıyım ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uzun.bjk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

uzun.bjk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
can burak
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Arkadaşlar yavrularım 22 günlük oldu artık anne ve babasından ayırmalı mıyım ?Ayırmassam yumurta için çöp topluyorlar kırık kuş çıkacak.Babayı ayırsam anne 22 günlük 2 yavruya bakabilir mi ?

arkadaşım sen yavrularına hiç dokunma anne'si yeniden yumurtlar ve baba tek başına yavrulara bakar ve baba zamanla yavruları yem yemeye alıştırır ve hiçbir sorun kalmaz.Onlar yaradılışlarından ötürü herşeyi zamanında yaparlar.Sen kuşları kendi haline bırak...

selamlar... anne bakabilir.Ama baksada bakmasada takviye içinde ben şöyle bi yöntem kullanıyorum.Bi tane 60 ml lik şirınga aldım.iynesi yok ucu kalın şiringada büyük bi tanede kahve çekilen el degirmeni aldım.Yemi kahve degirmeninde ögütüp toz olunca leblebi tozu gibi oluyor zaten suyla boza kıvamına gelinceye kadar karıştırıyorum sonra o boz kıvamında ki yemi şiringaya çekip yavrunun gursagı doluncaya kadar gagadan şirngayla basıyorum.bu şekilde çok yavru kurtardım inşallah sende kurtarırsın.

bence sen hiç elleme onlar zamanını bilirler zaten 22 günlük yavrular yem yemeyede başlamışlardır ama annelerine babalarına ağız acarlar yine beslenmek için herşeyi akışına bırak yumurtaya yatarken yavruyu beslerler benimkiler öyle yapıyor cünkü :Dsende elleme derim kuşları

yavrular 22 günlük olduysa zaten dışarı falan çıkar yem yemeyi öğrenir çıkmıyorsa sen çıkar ve
içeriyede önlerine biras yem koy...
Ama yinede baba bakar yavrulara. yani yavrular babalarını gördümü ağız açarlar. o da kusar..........

Ama yanlış anlamadıysam sen kuşlarını ayırcaksın galiba (anne-babayı) bence 1 hafta falan daha ayırma dişiyide biraz rahatsız et yumurtlamasın.. ondan sonra ayır...

Bol yavrulu, atmacasız sezonlar dilerim...

valla bizim arkların yavrusu vardı 2 tane ıcene buyumuslerdı ucuyolarlardı felan 1 yada 1..5 aylık kuslardı anne ve babası gene yumurta yapmıstı kusları yavruyken onlar cıktıhında kedı gırdı yuvaya yedı ondan sonra gene yumurtlaadı ılk yaptıhı yavru tane kalmıstı oda annen ve babvasıyla aynı yerde duruyodu ve anne babası onu cok kotu doydu gozlerı acılmıyo nerdeyse beynı gozukcek sureklı krem fln suruyolar hayvan olu gıbı yanı demek ıstedıhım su kusunu takıp et anne baba veya kafeste baska bı kus vuruyo yada kovalıyosa ayır baska bı kafese koy yoksa kusuna yazık olur:(
Saygılarımla Ramazan Yİğit

Geri