Ne Yapmalıyım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pckolik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

pckolik

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ender uyar
Meslek
güvercinci :D
İlgi Alanı
Kediler
s.a arkadaşlar 2 senedir güvercin besliyordum ama geçen sene ara verdim 5 tane güvercinim vardı geçen sene baska bango tipi posta mardin vardı kuşları ilk aldığımda kanatlarını bantlıyıp saldım çatıya akşam olduğunda kümese girmemişlerde ama çatıda duruyorlardı aldım onları kümese koydum sabah gene saldım bu sefer öbür gün kümese girmişlerde 1 hafta böyle beslemiştim bunları ve uçurduğumda direk dama gidiyorlardı aç bırakıyordum yem salladığımda geliyorlardı ama gene gidiyorlar ama karşı dama taş attığımda kuşlar kalkıyor ve 15 20 dk turluyorlardı ve en son bırakmama yakında 7 8 aylık olmuşlardı öyle bir alışmışlardı ki dama gidiyorlardı taş attığımda sinekliye çıkıyorlardı 2 saat inmiyorlardı ve salaklık yapıp sattım kuşları (para için değil okullar açıldığı için) her neyse ne aptallık yaptığımı anladım ve gene güvercin aldım 1 tane mardin 1 kelebek 1 tipi var kuşları aynen eski yöntem gibi bırakıyordum akşam kümese giriyordu sornadan kaldırdım ve dama gitti dama taş atıyorum hayvan uçmuyor yatıyor orda (tipi ile mardin daha yavru) kelebeyi çıkartıp uçuruuyum dedim büyük diye gene aynı tek tek uçurdum gene aynı aç bıraktım geliyorlar kovalıyorum gene dama gidiyorlar o dam da korkuttum başka dama gidiyorlar poşet bağladım dam dan dama kaçıyorlar yani bir türlü kuşları uçuramadım ama bi ara karga korkutmuştu hayvanlar uçmuştu + kuşlar sağladım bizim burda besleyenden aldım uçarken gördüm hayvanlar yarım saat inmiyor normalde acaba benim alıştırma şeklimmi yanlış kümesdemi tutsam 1 hafta sorna kümestenmi çıkartsam bide kuşlar geldiğinde çatıda dolanıyor kümese sadece akşamları giriyor kümese sokmaya çalıştığımda kalkıyorlar dama gidiyorlar ben diyorum ki acaba alıştırırkenmi hata yapıyorum lütfen nasıl alıştırabiliceğimi anlatabilirmisiniz detaylı şekilde böle böyle tut böyle uçur bu kadar gün tut gibi şimdiden çok teşekürler.

aynı dert bendede var kardeş karşıda bizden biraz yüksek bi iş yeri var oraya konuyorlar benim hatam kuşları ilk çözdüğüm gün uçurmaya çalışmam galiba kaç kere kümesi temizledim yeni kuşlar alıştırdım yine karşıya gidiyorlar bi türlü uçuramadım şimdi yine yeni kuşlar getirdim bu sefer çözdükten sonra 2 3 gün damdan kovalamıycam duvara falan çıkartcam sonra uçurmaya başlıycam yoksa etrafı bilmediklerinden biyere alışıyolar kovalasamda uçmuyolar.bide şu var yawru kuşlar yetişkin uçkun kuşlarla uçurursan uçmaya alışırlar yoksa tek başlarına uçurmak bi ölüm özellikle mardinleri :S inş uçurmayı başarırsın ben sinirden yenilerin kanatlarını çektim daha 2 haftaları var uçmak için

1 çift mardin var erkeği şeytan gibiydi bana geldiklerinde ancak ben ne kanatlarını bantlarım nede kanatlarını çeker makaslarım hiç bir şey yapmam . yaptığım aşamalar.
1. gün yem vermeyip kümese bırakıyorum.
2. gün akşam hava kararmak üzereyken uçamıcakları karanlıkta çıkartıyorum ve bir ışık ile ortamı aydınlatıp yem veriyorum.

3. gün tekrar aynı şekilde . 4.gün sabah 6 bucuk -7 gibi çıkartıyorum kümesin etrafına alışmış oluyorlar ve oradan kalkmıyorlar kenevir ve yem veriyorum ki kümesi sevsinler diye.

4. gün akşam vakti kümes etrafında kenevir veriyorum ki biraz kızsınlar ve kenevir hoşlarına gider kümesi severler.

5. öğlen 11-12 gibi yem veriyorum hepsine birden zaten bir yere gitmiyorlar. hada doğrusu korkutmuyorum tutmaya çalışmıyorum kendi hallerine bırakıyorum.

6. gün gönül rahatlığıyla uçurun.
(ama kesinlikle elinize alıp kuşu havaya atmayın) kesinlikle bırakın kuş kendisi kalksın . şunu unutmayın kuş 2-3 gece kaldıgı yerden gündüz kendi isteğiyle kalkarsa oraya geri gelir . ki ben 30 tane kuşu bu şekilde alıştırdım.

1 çift baska ve 1çift bango kümesinizde her zaman olsun!

SeLamLar ,
Benim sana tavsiyem kuşları yine açlıkla terbiye et ve uçurduğun kuşları bahçenin hep belli bi bölümünde besle kuş orda yem verdiğini bilsin . şimdi uçurduğun kuşları geceden aç kalmıycak ve doymıycak şekilde yemliyosun sabah olduğunda sakin bir şekilde kuşlarını ürkütmeden o belirlediğin yere çok az yem atıyosun kuşlar yiyor ve geziniyor sakın kovalama çatıya kalkmasınlar daha sonra akşam tekrar aynı şeyi yap ve bidahaki gün tekrar .. kuş artık gün içinde aç kalıcağını ve çatıda durursa yem yiyemeyeceğini karnını sadece o bahçede yem vericeğin yerde doyurabileceğini bilsin böyle bi kaç gün alıştrma yaptıktan sonra kuşlarını toplu halde deil ilk olarak tek bir kuş biçiminde bahçeye sal elindede pırıltı verebileceğin bir kuş olsun ve yerdeki kuşu kovala kuş uçmaya başlasın bi kaç tur atsın o yem verdiğin yere doğru elindeki kuşu sal ve biraz yem at ve kenara çekil havadaki kuş oraya pike yapıp insin ve elinde oraya bıraktığın kuşta aç olsunki havadayken diğer kuş orda yem olduğunu anlasın bunuda bi kaç gün tekrar et ve başka uçuracağın kuşa geç daha sonra ister tek ister diğer , o şeklde eğittiğin kuşlarla beraber sal çatıya deilde yere alıştıklarını ve havaya çatıya konmak için deil sadece uçmak için kalktılarını ve uçmaya istekli olduklarını göreceksin kuşların olaki uçtuktan sonra yorulup sağa sola atma gibi ihtimallerinin olduğunu görürsen hemen o yem verdiğin bölgeye doğru pırıltı verip pırıltı verdiğin kuşu o bölgeye doğru bırak ( bu ihtimal yani uçarken eski günleri aklına gelip çatının üstünden geçerken koniyımmi konmiyimmi diye düşünmesi ihtimali ilk günlerde bahçeye alışma safhasında olabilir ) bunu çok iyi gözlemen o anda pırıltı verip kuşu indirmen gerekir ama ilerde sorunsuz kuş uçurabileceğine kuşlarını çatıda deilde havada oyun yaparken izleyebilieceğine garanti verebilirm ..

SaygıLarımLa ..

Geri