pckolik
Üye
- Ad Soyad
- ender uyar
- Meslek
- güvercinci :D
- İlgi Alanı
- Kediler
s.a arkadaşlar 2 senedir güvercin besliyordum ama geçen sene ara verdim 5 tane güvercinim vardı geçen sene baska bango tipi posta mardin vardı kuşları ilk aldığımda kanatlarını bantlıyıp saldım çatıya akşam olduğunda kümese girmemişlerde ama çatıda duruyorlardı aldım onları kümese koydum sabah gene saldım bu sefer öbür gün kümese girmişlerde 1 hafta böyle beslemiştim bunları ve uçurduğumda direk dama gidiyorlardı aç bırakıyordum yem salladığımda geliyorlardı ama gene gidiyorlar ama karşı dama taş attığımda kuşlar kalkıyor ve 15 20 dk turluyorlardı ve en son bırakmama yakında 7 8 aylık olmuşlardı öyle bir alışmışlardı ki dama gidiyorlardı taş attığımda sinekliye çıkıyorlardı 2 saat inmiyorlardı ve salaklık yapıp sattım kuşları (para için değil okullar açıldığı için) her neyse ne aptallık yaptığımı anladım ve gene güvercin aldım 1 tane mardin 1 kelebek 1 tipi var kuşları aynen eski yöntem gibi bırakıyordum akşam kümese giriyordu sornadan kaldırdım ve dama gitti dama taş atıyorum hayvan uçmuyor yatıyor orda (tipi ile mardin daha yavru) kelebeyi çıkartıp uçuruuyum dedim büyük diye gene aynı tek tek uçurdum gene aynı aç bıraktım geliyorlar kovalıyorum gene dama gidiyorlar o dam da korkuttum başka dama gidiyorlar poşet bağladım dam dan dama kaçıyorlar yani bir türlü kuşları uçuramadım ama bi ara karga korkutmuştu hayvanlar uçmuştu + kuşlar sağladım bizim burda besleyenden aldım uçarken gördüm hayvanlar yarım saat inmiyor normalde acaba benim alıştırma şeklimmi yanlış kümesdemi tutsam 1 hafta sorna kümestenmi çıkartsam bide kuşlar geldiğinde çatıda dolanıyor kümese sadece akşamları giriyor kümese sokmaya çalıştığımda kalkıyorlar dama gidiyorlar ben diyorum ki acaba alıştırırkenmi hata yapıyorum lütfen nasıl alıştırabiliceğimi anlatabilirmisiniz detaylı şekilde böle böyle tut böyle uçur bu kadar gün tut gibi şimdiden çok teşekürler.