ne yapmalıyım ? !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan FiLoZoF-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 999

FiLoZoF-

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
atakan çalışkan
Meslek
güvercin üreticisi
İlgi Alanı
Kuşlar
selam hayvan sever dostlar sornak istediğim bikaç soru var. benim kümesimde bir çift arap taklacı mardin ve bir çiftte mavibozalı (kelebek) var mardinlerin dişisi kuyruğa oturuyor erkeği oturmuyor, erkek uçarken dişiyide uçurduğumda ikisi bir 3,4 defa kuyruğa pturup takla atmaya çalışıyo ama 3 veya 4 aydır sürekli böyle yapıyolar takla atmaları için ne yapmalıyım, taklalı bi taklacımı koymalıyım? tavsiye verirseniz çok sevinirim teşekkürler

Bir video çekebilirsen net cevap veririz ama anladığım kadarıyla kuşçular arasında tabir edilen"götleme" dediğin şeyi yapıyorlar. Ne kadar mesafe yukarı çıkıyorlar ve çıkarken yukarı doğru mu uçmaya başlıyorlar düz bir şekilde yoksa havalanıp herhangi bir yöne mi gidiyorlar? Görmek lazım.

düz uçuyorlar ve ilk uçtuklarında 3 ila 4 defa götleyip daha sonra düz bir şekilde yüksek uçarak daireler çiziyorlar,
cumartesi günü bu kuşları aldığım yerden 4 tane daha mardin aldım taklalarını izledim ve seçtim inşallah bi etkisi olur kuşlarıma, nasıl takla atıldığını gördüklerinde takla atacaklarını düşündüm sizce bi etkisi olurmu? video yükleme imkanım malesef yok :hayir:

Selam...Başka taklacı kuşu alıp görsün oda takla atsın diye aldıysan hata etmişindir.Her kuş cinsinin değişik özellikleri vardır ve her kuş kendi özelliğini şu zaman yapıcak diyede birşey söylemek yanlış olur.Kimi kuşu aylarca uçurursun dediğin gibi çat çat çat yapıp göte oturur kimileride buna bel kırma denir ve gider yavruya kusar şaşırırsın o düz uçan kuş bu kuşmu oldu diye.Senin yapman gerekenler hergün düzenli uçurup antreman verip nefeslendirmen ve bekleyip sabretmen eğer o kuşun kanında varsa soyunun özelliği er yada geç yapar.Gerek yavruya kusarak gerekse cik cik ken ilk uçurduklarında herşeyin ilacı zamandır.Oyuna geç giren kuşlarda bana göre her zaman daha iyidir özellikle asıl oyununu yavruya kustuktan sonra yapan kuş...Kolay gelsin inşallah istediğin gibi oynar kuşların...

öncelikle teşekkür ederim yorumun için, herkez gerek yakın çevrem gerek net ortamı burda olduğu gibi yavru yapsın oyuna girer diyo nedeni nedir? kuş neden yavrudan etkilenip taklaya girer? ve ben kümesimde sadece mardin olsun istediğim için belki yani bi ihtimal görünce takla atarlar diye almıştım ama yanıldığımı anladım, saol bilgilendirdiğin için ii akşamlar :slm:

Kuşların yeni yeni uçurduğunda cik cikken oynar tüyünü düzünce oynar bazende eşe gelir yavruya kusar oynar.Bu belli olmaz niye diceksin kan meselesi kimisinin kanı ağır gelir kuşu cik cik ken uçurursun kuş sökülür ama bu ilersi için iyi olmaz genelde erken sökülen kuşlar yuvarlağa girer sonrada yerden kalkamaz.Geç sökülen kuş her zaman değil ama genelde iyi oynar.Zaten kuşçuluktada önemli olan bu kanı ayarlamak ve tuturmak önemlidir.Niye bütün kuşcular tüm sene yavru alır sonra uçurur bakar güzel oynamayanları elden çıkarır hediye verir yada gider satar hoşlarına gidenleriyse ayırıp hem göz zevki yapar hemde onlardan gelicek yavruları denemek için damızlık yaparlar...İşte bu soyu kanı tuturmak çok zordur bi takım kuşun vardır misal veriyim anneside babasıda gelir eve karışa çöker taban taklasını vurur taklasını izlete izlete çıkar 40-50 metre ama onlardan yavru alırsın eve 20 metre kala fişek yapıp takla atar şans ve kan meselesi işte bu.He şuda var bir takım sağlam oyunlu kuşun vardır bi takım yavru alırsın bakarsın yavrular oynamaz anne ve baba gibi hemen elden çıkarmamak lazım.Kuşlar 7 çift yavrudan sonra temiz soy vermeye başlar genelde o yüzden oyun kuşu zahmetli sabırlı ve bir ömür isteyen bir zevk işidir.Kusura bakma biraz uzun oldu ama idare et kolay gelsin iyi besleyip uçurmalar :)

Geri