Ne yapmam gerekir ? :) ( Resimli )

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mcisintan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

mcisintan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet Can
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Herkese merhabalar (: daha öncede forumdaki usta abilerime sordum birde sizinle paylasmak istedim . Babamla merak edip bir cift mavi çakal aldık kus pazarından , alıştırdık alıştırmasına ama kusu yükseltmede bi sorun yasıyoruz . Ama elimizde yüksek ucan budapesteler var onlarla tek tek deniyoruz kus bir türlü adam gibi yükselmedi . Bi kac kere tam yükseldi disisini elimizle topraga attık mermi gibi kanatlarını kapayarak geldi direk . Simdi bu kus kelebek mi yoksa selanik mi ? Beslesem yanlarına orig bango almam gerekiyor bunuda ögrendim ama ustalardan onun ciftide pahalıymıs sonucta ögrenciyiz cokta para harcayamıyoruz (: Acaba ben mi beceremiyorum bu işi :hmm: Babamda ucan kus ucar begenmedim ben bunları diyerek söylenip duruyor (: Sadece budapesteye(bursada tip derler) devam mı etsem fikir istiyorum (:
( kümesin etrafı yüksek bina ile cevreli bu budapesteler icin farketmez ama bu kuslarda sorun yapar mı onuda bilgilerinize sunarım )

Ekli dosyalar

• IMG_1621.webp
    IMG_1621.webp
    299.1 KB · Görüntüleme: 1,007
  • IMG_1626.webp
    IMG_1626.webp
    435.1 KB · Görüntüleme: 905
  • IMG_1627.webp
    IMG_1627.webp
    192.1 KB · Görüntüleme: 1,028
  • IMG_1629.webp
    IMG_1629.webp
    513.1 KB · Görüntüleme: 1,003
mcisintan' Alıntı:
Herkese merhabalar (: daha öncede forumdaki usta abilerime sordum birde sizinle paylasmak istedim . Babamla merak edip bir cift mavi çakal aldık kus pazarından , alıştırdık alıştırmasına ama kusu yükseltmede bi sorun yasıyoruz . Ama elimizde yüksek ucan budapesteler var onlarla tek tek deniyoruz kus bir türlü adam gibi yükselmedi . Bi kac kere tam yükseldi disisini elimizle topraga attık mermi gibi kanatlarını kapayarak geldi direk . Simdi bu kus kelebek mi yoksa selanik mi ? Beslesem yanlarına orig bango almam gerekiyor bunuda ögrendim ama ustalardan onun ciftide pahalıymıs sonucta ögrenciyiz cokta para harcayamıyoruz (: Acaba ben mi beceremiyorum bu işi :hmm: Babamda ucan kus ucar begenmedim ben bunları diyerek söylenip duruyor (: Sadece budapesteye(bursada tip derler) devam mı etsem fikir istiyorum (:
( kümesin etrafı yüksek bina ile cevreli bu budapesteler icin farketmez ama bu kuslarda sorun yapar mı onuda bilgilerinize sunarım )

mavi çakallarınız bölgenize ait olan bir kuş. bu kuşları bölgenizde besliyen tüm kuşçular iyi tanır.Bu kelebekleri illada bangolarla uçurmanıza gerek yok. paçasız veya paçalı mısırilerle rahatlıkla uçurabilirsiniz. bango veya mısırilerle birlikte uçurmaları tavsiye sebebide kelebeklerin dağınık uçmalarını bango veya mısıriler toplu uçmalarını sağlar. evinizin üstünde daire şeklinde dönmelerini sağlarlar.fazla uçmamalarına gelince kuşların tüyde olabilir, ensede olabilir. ense kovalıyan erkeği uçurmak bir sorundur. çünkü erkek devamlı dişiyi kovalamakla meşguldür.

dönekleriniz güzel uçmaması kötü olduğunu ifade etmez yavruyken sökülmemiş kuş mardin değilse konar çatıya bunlardan yavru almanı tavsiye ederim bangoya gereği yok yavrudan uçurduğunuz zaman yukarı çıkar kuşlarınız fazla döneği olanlar tabi alır bango

Kuslar suan yumurtladılar ve kısmet olursa yavrularını alıp ucurmak istiyoruz .
Tesekkür ederim bilgileriniz icin dediklerinizi uygulucam..
Saygılarımla ..

Geri