Ne zaman yumurtlar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hunkari112
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

hunkari112

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
zakir tetik
Meslek
işçi
İlgi Alanı
Kemirgenler
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.
daha öncede güvercinlerim vardı fakat okul dolayısı ile güvercinlerimi vermiştim.
şimdi 1 takım hünkari aldım ve onları besleyip ilgilenicem inşallah.
hünkarileirmi yaklaşık 2 hafta önce aldım aldığımdan bu yana neredeyse hergün çiftleşiyorlar son 3 gündür erkek olan telaşlı bir şekilde dışarıdan çalı çırpı toplayıp yuvaya götürüyor.dişide yatıyor(bazen kalkıyor tabiki)
ha yumurtladı ha yumurtlıcak diyorum ama tık yok.
Acaba dişi kuş kısırmıdır?
benim bildiğim yukarıdaki belirtiler başlayınca kuşun yumurtlaması gerekmezmi?

Anlattığınız belirtiler yumurtlamanın yakın olduğunu gösteriyor, bir de

Dişinin fiziği değişti mi? yani beli kamburlaşıp kanatlarını kuyruk altındamı tutuyor, ayrıca dışkısı arttı mı , bu şekilde bi durumda ise 2-3 güne yumurtlar tabi kısır değil ise.

saygılar.

malesef söylediğiniz belirtliler yok :(

ben umudu kestim :)
erkekte yuvada sanki yumurta var gibi yatır gören öyle zanneder ama altında bişey yok :)

kus kısır olabilir dişide sunları gözlemlerseniz yumurtlayacaktır
bel kamburlasır
kanatlar kuyrugun altına düşer
çatal genişler
eger bunlar olmuyor ve yumurta yoksa kusun kısır
ayrıca kısır oldugunu anlamak için altına yumurta koy yatarsa kısırdır

hala çiftleşiyorlar hemde neredeyse 3 hafta oldu :)

5 dk da iki kere çiftleştiklerini bile gördüm bakalım ne olacak :)

arkadaşLar benimkide 4-5gün oldu çiftLeşeli ama tık yok...ama dişiden çok erkek yuvada daha çok kalıo bi yardım etseniz..!

arkadaşlar ben güvercin beslemeye yeni başladım güvercinlerim çiftleşti ama 1haftadan beri dogurmadılar sizin dediginiz gibi sırtı egilmiş kantlarının altına koyuyo ama çatallının nerde oldugunu bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz şimdiden tekkürler :hmm:

Selamlar abi kusun götüne elle hafifce zaten yumurta varsa hıstmemen imkensız folukta duruyorsa cogunlukla gecelegin yumurtlar ama yumutlamasına az kaldıysa yumurta gotunde belli olur Saygılar Mustafa Coskun

abi çatal götün ordaki iki tane kemik var oranın orası parmagınla hafifce orayı ovala zaten yumurta varsa belli olur amam fazla bastırma yumurtaya zarar veririsn ufle gotunun ordaki yüyleri catalı hafıfce ovala ıceri dogru zaten sisiklik vardık yumurtada varsa belli olur

tamam kardeşim eywl...

abi benim kuşum uçmuyolar gidip başka dama konuyolar ben uçurmak için ne yapmalıyım
bana yardımcı ourmusunuz ewin etrafın da dönmesini istiyorum

ilaccı_murat' Alıntı:
slm arkadaşlar daha önce yumurtlayıpta yumurtayı kesen kuşlar için tedavi vardır. daha önce yumurtlayıp yumurtayı kesme sebeblerinden bazıları şunlardır kuş geniş sepktromlu antibiyotik tedavisi olan ilaç aldı ise örneğin baytril veya taşıyıcı fungal hastalıklara mağruz kalmış ise mesela trikomonas (mantar) bu çokönemlidir aynı insanlarda örneğin bayanlarda rahimde kis varsa kuştata mantar hastalığı buna tekabul eder veya e ve d vitamin eksikliği kalsiyumvs. bunlardanda yumurtlamayabilir doğuştan kısır ise buna çare yok ama daha önce yumurtlayıp kesti ise bunun tedavisi ismini yazacağımilaçla kesin kesin mümkündür 15gün sabır ister önce yumurtlamayan kuşa 5 gün boyunca ilk başta 2adet peşpeşe ronıplus-tab buhapı vereceksiniz diğer3gün boyunca 1er adet devam edeceksiniz sonra dişi kuşu erkeğinden ayırıp 10gün boyunca bredmix isimli içinde on adet hap olan bu ilacı günlük bir adet yutturacaksınız bu hap ile beraber 2günde bir olmak üzere calsıum-tab hapı vardır bunu vereceksiniz bredmix 10 adettir hap bittiğinde 10gün biter ve dişi kusu erkeğinin yanına bırakacaksınız onlar eşleşdikden üç dört gün içinde kuş kesinlikle yumurtlayacakdır .
not: bu ilaçları temin etmek istediğinizde arayabilirsiniz adresinize kargo ile gönderirim saygılar Murat
BİR ZAMANLAR '' İLAÇCI -MURAT '' VARDI.. TÜRKİYENİN HER YERİNE SİTEMİZ ÜZERİNDEN KARGO İLE GÜVERCİN RESİMLİ İLAÇLARI PAZARLAMAYA ÇALIŞIRDI..KOYUN ,TAVUK...İNSAN İLAÇLARIYLA GÜVERCİN TEDAVİ Mİ OLUR DİYEN..İLAÇCI -MURAT SİTEMİZİ TAKİP ET..ARASIRA BEŞERİ İLAÇLAR KULLANIYORUZ SENİN GİBİLERE İHTİYACIMIZ YOKK ..ECZANE 24 SAAT AÇIK ..BAŞKA YERLERDE KOŞTUR ATI NI..1995 TEN BERİ DE TEDAVİ ETMEKTEYİZ ÇOK ŞÜKÜR..

not: bu ilaçları temin etmek istediğinizde arayabilirsiniz adresinize kargo ile gönderirim saygılar Murat
O NUN SAYGISI DA , KAYGISI DA PARA KAZANMAKTI.!

Geri