Ne zaman yumurtlar ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mertcan1905
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gümüş
Meslek
Veteriner
İlgi Alanı
Arkadaşlar 1 çit postam kızışmışlardı. Eşe attığım gecenin sabahı eş olup ciftleşmeye başladılar son 2 gündür yuvaya çalı çırpı taşıyorlar muhtemel ne zaman yumurtlar dişi ?

Çiftleşme süreci bir hafta kadar sürebilir çiftleşme süreci bittiği andan itibaren dışı ilk yumurtayı yapar bir gün sonrada ikinci yumurtayı yapar yani dostum yaklaşık 3 4 gün sonra yuvada yumurta görebilirsin acele etme zaten yuvaya çalı çırpı toplaniyorsa acele etmeye gerek yok demektir kuşlar ne yapacağını çok iyi bilirler bu işler aceleye gelmez . Anladığım kadarıyla heyecanlısın yumurta çıktıktan tam 17 - 19 gün içinde yavrular çıkar . Posta kuşları çok iyi yavru bakarlar o yüzden muhtemelen yavru kuşun 25 30 gün arasında anne babaya benzeyecek hatta yem yiyebilecek hale gelir . İnşallah sağ salim yavrular alırsın . Kış aylarında yavru almak büyük zahmet içerir çünkü hava şartlarıyla uğraşmak kötüdür kümesi sıcak tutmak gerekir aksi taktirde anne baba yavru diken tüyünde iken üstünden kalkar yavrunun tüyleri tam gelişmediği için yavru donarak olebilir kümesinin uygun yalıtım da olması lazım. Aksi taktirde emeklerin boşa gider . Şunu da unutmamak lazım kış yavrusu daha sağlıklı olur çünkü soğukta hastalık bulaşması biraz daha zordur uygun olan ortamı sağladıktan sonra sağlıklı bol yavrular alırsın . Sağlıklı bol yavrulu kumesler ustam

Allah razı olsun. Hocam çok teşekkür ederim. Tam istediğim ve beni aydınlatan bir açıklama olmuş. Kümesin hava şartlarında ve ısı yalıtımında bir problemi yok. Gerekli tüm önlemleri aldım zaten genelde ortamın en soğuğu 14-15 derece oluyor. Zaten içi Strafor ile yalıtımlı. Tekrardan ağzınıza elinize yüreğinize sağlık teşekkürlerimi sunarım. 🙏🏻

Arkadaşlar 1 çit postam kızışmışlardı. Eşe attığım gecenin sabahı eş olup ciftleşmeye başladılar son 2 gündür yuvaya çalı çırpı taşıyorlar muhtemel ne zaman yumurtlar dişi ?
Kardeşim zaten çalı çırpı toplamaya başladıysalar en fazla 1 haftaya yumurtlar iyi günler (:

Bugün akşam 18.00 civarı ilk yumurta mı aldım çok şükür :) 🙏🏻 Bilginiz olsun yardımcı olan abilerim,kardeşlerim 😊

Bugün akşam 18.00 civarı ilk yumurta mı aldım çok şükür :) 🙏🏻 Bilginiz olsun yardımcı olan abilerim,kardeşlerim 😊
Sevindim dostum inşallah sağ salim yavrulara da kavuşursun yumurtalar çıktığı günden itibaren 10 gün sonra yumurta yavru kontrolü yaparsan kuşlarına boşuna kuluçka yatırma evresi yaşatmamış olursun . Yumurtayı nasıl kontrol etmenle ilgili videolar YouTube mevcut ama ben o riski alamam diyorsan 17 18 gün bekle dostum nasipse çıkar zaten inşallah sağlıklı yavrular alırsın 😉

Çok sevindim kardeşim işallah daha bol alırsın (:

Sevindim dostum inşallah sağ salim yavrulara da kavuşursun yumurtalar çıktığı günden itibaren 10 gün sonra yumurta yavru kontrolü yaparsan kuşlarına boşuna kuluçka yatırma evresi yaşatmamış olursun . Yumurtayı nasıl kontrol etmenle ilgili videolar YouTube mevcut ama ben o riski alamam diyorsan 17 18 gün bekle dostum nasipse çıkar zaten inşallah sağlıklı yavrular alırsın 😉
Allah razı olsun tekrardan 🙏🏻🙏🏻. Kuşlar posta olduğundan kontrol etmem de bir sakınca olacağını düşünmüyorum şahsi fikrimce ustam 3 Ocak-4 Ocak arası kontrolü yapıp bilgilendirirm sizleri :)

Hayirli olsun bizde onu bekliyoruz

Geri