NEDEN BÖYLE???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sskukavvw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

sskukavvw

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
burak özen
Meslek
fabrika işçisi
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar aynı anne babanın aynı sezon iki ayrı yavru çifti var fakat üreme dönemi biTmEsine rağmen birinden hiç yavru alamadım,diğerlerinden 6 yavru aldım 2 yumurtamda kırıldı sizce neden olabilir?çiftlerin arasında sadece 1-2 ay fark var küçük olan çift (çiftler eski 2006 yavrularım(her ikiside))yavru veriyo,diğer büyük çift vermiyor nasıl anlamadım?ikiside aynı kümeste,aynı ortamda,aynı anne babadan,aynı koşullarda ve aynı yem,vitamin,ilaç ve aşı kullanmalarına rağmen neden bu fark?
LÜTFEN YARDIMCI OLUN

arkadaşlar acil yardımcı olursanız sevinirim malum ilkbaharda satışa çıkacak kuşa şimdiden ilgi alaka gerek
HELP ME! (:

kuslar kisir olabilir ciftin hareketlerini gozle biraz biniyormu erkek eger biniyorsa kisirdir veya yumurtayi tutamiyordur baska yerlere koyuyordur yada dùsùrùyordur catisini kolla kusun eger hareket yoksa kisir yada nadir ama cok nadir yumurtluyan bir kustur diyecem ama uzun zaman olmus bu uzunlukta nadir olamaz dedigim gibi kolla kusu gozùn ùstùnde olsun catisinida yokla eger bir sekil yoksa kisirdir

Tolgahan Beye katılıyorum,

kuşlar yumurtladığı halde mi yavru büyütemiyolar? bunu netleştirirseniz daha açıklayıcı yardımcı olmaya çalışacağız.

öncelikle ilginize çok teşekkürler
bir çiftim hiç yumurtalamayo bi üreme sezonunda 1 yumurta bile çıkmadı yavruyu kolluyom bakıyom ama hiç bir yerde yumurta yok kalsiyum eksikliği desem onun için 15 gün dişiyide erkeğide yavru besler gibi yumurta kabuğuyla besledim lütfen yardımcı olun

sskukavvw' Alıntı:
öncelikle ilginize çok teşekkürler
bir çiftim hiç yumurtalamayo bi üreme sezonunda 1 yumurta bile çıkmadı yavruyu kolluyom bakıyom ama hiç bir yerde yumurta yok kalsiyum eksikliği desem onun için 15 gün dişiyide erkeğide yavru besler gibi yumurta kabuğuyla besledim lütfen yardımcı olun

Geçmiş olsun kuşunuz kısır!Yapçak bir şey bilgimce yok fakat çok iyi bir şekilde bakıcı olarak kullanabilirsiniz kısır kuşlar çok güzel yavru bakarlar bu kuşların altlarına yumurta kaçırın yani yumurta koyun.bakıcı olarak kullanın değerli kuşlardır'yumurtlayan kuşlardan daha az yıpranırlar ve daha sağlıklı dişiler olurlar'' tekrar geçmiş olsun esenkalın.

sizin bu kanaatiniz kesin mi?acaba kısırlığı geçiricek başka bir yol yok mu?çok harika bir ırktı ...

kısır olan hangisidir acaba bunu nasıl anlayabilirim?
ya da kısırlığın tedavisi var mıdır?
kısırlık sonradan mı oluyo yoksa doğuştan mı?

sskukavvw' Alıntı:

Kısırlığın tedavisi varmı bilmiyorum. Fakat kuşlarınız ayırın başka kuşlarla çaprazlayın hangisinin kısır olduğunu anlayabilirsiniz. Belki ikiside kısır değildir sadece horman uyumsuzluğu var olabilir.
Bu gibi olaylar başıma çok gelmişti dolapçılarda.

sskukavvw' Alıntı:

Merhabalar,

Eğer erkek kuşunuz kısır olsaydı dişi yine yumurtlardı ama yumurtalar dölsüz olacağı için yumurtalar bozuk cılk dediğimiz şekilde içi boş olacaktı.Erkeğinizin kısır olup olmadığını öğrenmeniz için başka bir dişiyle eş yapmalısınız en net cevabı erkek kuşunuz size verecektir Ama görünen o ki dişinizde problem var yani kısır Erkekte problem olsaydı dişi yine yumurtlardı.Kısırlık doğuştan da olabilir sonradan da ikisinlede karşılaşmak mümkün anlattığınız duruma bakılırsa sizin dişi kuşunuz doğuştan kısır.Sonradan kısırlaşan kuşlara yumurtlamama devresi içine girmiş deriz ve kısır olarak tanımlamayız''çünki yine belli zamandan sonra yumurtlarlar'' yani geçici kısırlık diyebiliriz bu doğuştan kısır kuşlar için pek geçerli değildir yani kuş yetişkin olduğundan buyana yumurtlamıyorsa kısırdır yumurtlama ihtimali varmıdır evet vardır ama ne zaman olur nasıl olur veya nasıl tedavi edilir bilmiyorum üzülmenize gerek yok kısır dişileri çok iyi bir şekilde kullanabilirsiniz yavru baktırın bu kuşunuzda bakıcı olsun esenkalın.

Merhabalar
Aynı ana, babadan olan yavruları (kardeşleri) eşe atıp yavru almayı isterseniz
yavru veriminde sorun olabilir. Hiç yumurtlamayabilir, yumurta olsada çıkmayabilir,
çıksa bile sakat olabilir, sakat olmasa bile yapıları küçük olabilir, yapıları normal
olsa bile kanında bir değişme olabilir. Kardeş kuşların eşlenmesinde bu tür sorunlarla
karşılaşabilirsiniz. En iyisi o kardeş çifti ayırıp başka kuşlarla (yeni kanla) eşe atın derim.

Geri