NEDEN BU KADAR ÇABUK YUMURTLADI DAHA YAVRUSU BÜYÜMEDİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sinoplu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

sinoplu

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
aykut karadaş
Meslek
ofis görevlisi
İlgi Alanı
Kuşlar
S.A benım sızlere bı sorum olacak bır çift baskam var altına kelebek yumurtası koydum yavrular daha yem yemeye baslamadan tekrar yumurtladı bu nasıl iş anlamış degılım.. ve ben işim gereği kuşlarıma fazla vakıt ayıramıyorum sızce bu kuslar yavruya bakarmı ve sonucta yavrunun sonunu merak edıyorum,bakmasalar ben bakarım yaavruya ama vaktım yok... çok karmasık bı durum gıbı geldı bana yardımcı olursanız sevınırım...
SAYGILAR....

A.S. normalde bakarlar eger iyi ebeveyn ise zaten bugun yarin yeme duser yavrularin benim kelebekler de ayni , ama mineral taslari veya vitamin vermeyi ihmal etmezsen daha iyi olur cunku bu zamanlar genellikle disiler zayif dusuyor bu yogun tempoda...

yardımlarınız ıcın cok sagolun ama ben hala bu kusların yavrulara bakıp bakmayacagını anlayamadım??? inşallah bakarlar bıraz daha beklıcem eger yavruyu bakmayı keserlerse yumurtaları atmayı düşünuyorum... çünkü bu kuslar daha kümesıme yenı geldı huyunu suyunu bılmıyorum bakalım ne olacak kelebek yavrularımı sizlerle paylaşıcam yakında:)) hepınıze saygılar sevgıler esenlıkle kalın sagılıklı kümesler....

dişi yumurtaya yatalı 3 günü geçtiyse yumurtayı atarsan dişi diğer yavrulara bakmadıgı gibi erkekde bakmaya bilir bırak kalsın ve kuş dinlensin diyorsan yumurtayı sallla yavru peşpeşe cıkmamış olsun.

selam
yapabilir erken yumurta sende ne yapacan yavrularin büyümesini istiyorsan yumurtalari al altindan yatirma yumurtaya en iyisi bu yoksa yavrular ölür

Benimde kelebek çiftim aynı şekilde yavruları daha 19 günlük ama yenisini yumurtladılar. Ama kuş yumurtaya yatıyo yavrularınada gayet iyi bakıyo bence sizde dokunmayın demekki kuş bakabilirki yenisini yumurtladı :evet: Ben hiç karışmadım gayet iyiler şimdili Allah nazardan saklasın....

sagolun hersey için bıkac tavsıyenız olmus takvıye yem, mınarellı kum falan demıssınız ama ben sinopta kus beslıyorum kum veya ilaç verme şansım yok daha dogrusu burda veterınerlerde ılac dahı bulunmayan bı yer gerısını sız düşünün... kusları rahat ucuruyorum baskasına ınme veya ben kus kaaldırdıgımda baskası pırıltı verıpte kelebeklerı ındırme sansı yok ama ne ilaç var nede kuscu var şuan üç kişiyiz sinopta kuşçu olarak hasan abi, yılmaz abı ve ben onlarda mardın kusu beslemekteler yanı bana kuş taakvıyesı yapamıyolar ben kelebek dönek baska ve azman beslıyorum..neyse herkese bol şans abiler kardesler yırtıcılar bakımından tabıı.. hee unutmadan hırsızlardanda allah sıze sabır versın... ne kadar kotu bı durum oldugunu bılırım beslersın buyutursun,sonra şerefsizin biri gelir hepsını toplar goturur..:(()(

Geri