Neden dişi kuş az?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar ben eskiden(2000-2005 yılları falan) kuş beslerdim her kuştan normal dercede olurdu. Ama son 2 senedir: Piyasada dişi kuş yok. Etrafımdaki kuşçularla konuşuyorum herkes aynı şeyi söylüyo; dişi yok.. Kuş satanlara gidiyorum adamın dükkanında 50 kuş varsa 5-10 tanesi dişi gerisi erkek. Ve bu sadece İstanbul için geçerli değil: Kayseride tanıdıklarım var onlara soruyorum onlarda aynı şeyi söylüyo DİŞİ KUŞ YOK.Mesela benim kümesimde 5 tane taklacı erkek dişi bekliyo ama dişi yok.. :( Acaba bunun nedeni nedir? Bir tahmini olan var mı?

..........SİNAN ÖZTEKİN..............

valla o sorun bendede var tüm erkekler kızgın 15 tane dişi olan 5-6 tane var dişi sadece ve gittiğim yerlerdede bulamıyorum dişi kuşlar bu aralar baya zor bulunuyo nedense..

Valla ben de tam tersini yaşıyorum 3 tane güzel dişim var .. Sadece 1 tane erkek ayarlayabildim...:D

Aslında herkeste bi dengesiz durum var yani bazılarında dişi çok fazla bazılarında da erkek. Bence isteyenler burada kuşlarını birbirleriyle takas ederse bu sorun çözülebilir... Siz ne dersiniz bu olaya? Sizce de mantıklı değil mi?

..........SİNAN ÖZTEKİN............

benım kumesimde gayet normal su anda ve kolaylıklada dişi bulabiliyorum.. madem bole bi sorunun var yumurta yapan kusların ilk yumurtalarını al dişi kus cıksın diye bir mantık yurutmek isterim sinan kardesım.. saygılar

pazardada dişi daha çok denk geliyor

nskyigit' Alıntı:
pazardada dişi daha çok denk geliyor

OFF yaa pazar bana yakın değil. Şimdi pazara 1 dişi kuş almaya gitsem. Yola para verene kadar burdan alırım bi kuş.

.......SİNAN ÖZTEKİN.......

nedeni şundan olabilir erkek kuş daha büyük oldugundan dişi yavru bakımsızlıktan ölüyor olabilir

delicem46' Alıntı:
benım kumesimde gayet normal su anda ve kolaylıklada dişi bulabiliyorum.. madem bole bi sorunun var yumurta yapan kusların ilk yumurtalarını al dişi kus cıksın diye bir mantık yurutmek isterim sinan kardesım.. saygılar

hakketen ilk yumurtalar sanki hep erkek oluyor %100 erkek oluyormu acaba

çıkan yumurtaların % 50 si erkek %50 si dişi çıkar yani yumurtanın 1 e 1 d olarak çıkar ama bazen bu 2 dişi gibi veya 2 e gibi olabilmekte bildiğim kadarıyla bendede şuana kadar böle oldu 1e 1d olarak ama değişiyor bazen.

bence her sene bole dişi kus az erkek cok yavrular yumurtalaradan cıktıgında erkek bıldıgmıs usere daha yapılı oluor ve anadan babadan yem alama ssansı yuksek oluyor boyle dewam ettıkce bı tanesı ölür.Tek buyyen yavrunun gosune bakarıs dişi cıksın dıe ama kus olgunlasınca erkek cıkar :) vede bu cogu kumeste boleolur

valla kardeşim dişi kuş az diyosun ama bendede erkek yoktu zorla buldum bizim burdan

Valla bende 4-5 aydır boşta bir sürü erkek var. Şu anda da 4 tane kuş boşta. Bakalım bizim burda yani Esenlerde bi arkadaş bana ayarlamaya çalışıcak bulur, inşallah...

.........SİNAN ÖZTEKİN..........

belkide çevresel nedenlerden ve verilen yemlerde olabilir diye düşünüyorum. Ancak bende de çok gzl erkekler var ama dişiler onlara göre sayıca brz daha az

Bence iyi erkek bulmak daha zor. Dikkatimi çeken bir konu da (taklacılarda)dişiler daha erken oyuna başlıyor. Çok iyi dişilere sahibim ama aynı kalite de erkek kuşu yavrulardan almak zor oluyor. Piyasada da dişiler var, şans işte sana denk gelmiyordur, sanırım.

çıkan yumurtalardan ilk yumurta %90 oranında erkek ikinci yumurta ise dişi oluyo ilk çıkan yumurta 1 gün önce çıktığı için diğer yavrudan daha büyük oluyo ve anaçların ağzından yemi daha çok alıyo haliylede ikinci yavru yeme gelemiyo ve küçük oluyo buda onun ölümüne sebep oluyo genelde.

Dişilerin her yumurtladığı yumurta ömründen alır ..
Erkek kuşta ise böyle bir sorun olmaz, genel olarak erkekler uzun yıllar yaşarken , dişiler birkaç yıl içine ölür ..
Aşırı yumurta alımı , kuşların dinlendirilmemesi , gibi ertkenler dişiyi bitirir ömrü kısalır ..
Buna bağlı olarak dişilde daha az olur .. selamlarŞEREF

şeref' Alıntı:
Dişilerin her yumurtladığı yumurta ömründen alır ..
Erkek kuşta ise böyle bir sorun olmaz, genel olarak erkekler uzun yıllar yaşarken , dişiler birkaç yıl içine ölür ..
Aşırı yumurta alımı , kuşların dinlendirilmemesi , gibi ertkenler dişiyi bitirir ömrü kısalır ..
Buna bağlı olarak dişilde daha az olur .. selamlarŞEREF

Teşekkür ederim Şeref abim; açıkçası aklıma yatan en uygun cevap bu oldu. Çünkü bu sadece 1 ırkla sınırlı değil. Ben mesela bu konuyu açtığımda dişi taklacı arıyordum. Şimdi de dişi tel kuyruk kelebek arıyorum ama yok.. Bakalım.. Bu işler biraz da kısmet işi.. Allah nasip kısmet eder de denk gelir inşallah bir yerde önümüze...

Geri