Ne demişler, GÜvercin beslemek bir hobi, uçurup döndürmek SANATTIR diye,
niye Dolapçı, çünkü , kuş uçurmayı seviyorum, havada hırçınca ve saatlerce uçmayı seven bir ırk.
niye Dolapçı, çünkü , dönüş kuşlarını seviyorum, bu yönelrini cömertçse sergiliyorlar, kelebek gibi ha döndü ha dönecek dur yavruya kussun, dur bi tüğünü düzsün, yok oyunu kesti gibi bahaneleri yok.
niye Dolapçı, akbaş dönekler kadar muazzem bir dönüş sergilemesede onları kıskandıracak kadar zeki ve çevik bir ırk, hastalıklara karşı sağlam bir yapı,
niye Dolapçı, eğitime öylesine yatkınlarki nasıl yetiştirmek isterseniz size ayak uydururlar, başı boş yozlar gibi değiller.
niye Dolapçı, saatlerce uçsa dahi, insin yine vur sopayı yina aynı şekil uçsun, her kuşta olmayan bir yapı ve ciğere sahipler.
niye Dolapçı, renk,kostüm ve göze hoşgelme açısından zevkler ve renkler tartışılmaz elbet ama renk armonisini içinde en iyi kullanan ırk,
niye Dolapçı, yavru verimi olsun, yavrulara sadakati olsun mükemmel bir kuş, anaç olanlar yerde boşta gezen yavruları dahi bakımını üstleniyorlar.
Niye dolapçı kısacası Yaşamak gerek daha çok maddeler eklenebilir ama, kısacası yaşamak gerek, uçurup seyretmek gerek... kalın sağlıcakla...