NEDEN DOLAPÇI???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ayberk_age
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

ayberk_age

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
cafi cengiz
Meslek
aynasız
İlgi Alanı
Kediler
arkadaslar benim sormak istediğim konu niye ve niçin dolapçı yani neden dolapçı beslemeliyiz bunun nedeni ni anlamıs deilim bana yardımcı olun dolapçı bir kümes için ne kadar gerekli
bana yardımcı olursanız sevinirim...

ayberk_age' Alıntı:
arkadaslar benim sormak istediğim konu niye ve niçin dolapçı yani neden dolapçı beslemeliyiz bunun nedeni ni anlamıs deilim bana yardımcı olun dolapçı bir kümes için ne kadar gerekli

Merhaba. Dolapçı beslemek şatmıda niçin domapçı beslemeliyiz dediniz. Herkesin besleyeceği en azından gözüne hoş gelen, beslemek istediği ırklar vardır. Bazılarının dolapçıdır bazılarının dönek bazılarının taklacı renk ve zevk meselesi. :heyo:

EMinim arkadaşta sizin sölediklerinizi biliyordurr..Ben bilsemde ben yorumlasaydımm.Aslında bu soruyu bende merak ediyorumm.Bu kadar KAçan bi kuş akılsız bir kuş olmasına ragmen neden dönek ortalama bi dönegin havada ne kadar kalır ve kümese inişlerini basitçe gerçekleştirebilirlermi..Taklacılar gibi takla atmaktan dama atma gibi bi olayları varmı??

JeanLoup' Alıntı:
EMinim arkadaşta sizin sölediklerinizi biliyordurr..Ben bilsemde ben yorumlasaydımm.Aslında bu soruyu bende merak ediyorumm.Bu kadar KAçan bi kuş akılsız bir kuş olmasına ragmen neden dönek ortalama bi dönegin havada ne kadar kalır ve kümese inişlerini basitçe gerçekleştirebilirlermi..Taklacılar gibi takla atmaktan dama atma gibi bi olayları varmı??

selamlar

Arkadaşlar dönek ve dolapçı apayrı bir ırktır.Dolapçı güvercinleri anlatmakla olmaz yaşamak lazım...Ben kendimi bildim bileli bu ırkın içindeyim kendim 23 yıldır besliyorum ve o kadar sürprizlerle dolu kuşlardırki size hergün yeni bir sürpriz yapabilirler ve sizleri hayretler içinde bırakabilirler.Yuvalarına olan sadakatleri tartışılmaz 20-25 km den gelebilirler,yavrularına sadıktırlar ve oyunu mükemmel olanınında ogün dolabını gördünüzmü gece rüyalarınıza dahi girer.Her kümeste olması gereken kuştur diyorum tüm güvercin severlere.DOLAPÇI ANLATILMAZ YAŞANIR....

saygılar,sevgiler

umut coşkun
DENİZLİ

Karar Veriyorum Dolapçı beslicem galiba kümesi degiştiricem her ne kadar taklacı basit ulaşılabilicekk bi kuş olsada Benim zevkim Dolapçılara kaçıyo ulacışaz artık

Ne demişler, GÜvercin beslemek bir hobi, uçurup döndürmek SANATTIR diye,

niye Dolapçı, çünkü , kuş uçurmayı seviyorum, havada hırçınca ve saatlerce uçmayı seven bir ırk.

niye Dolapçı, çünkü , dönüş kuşlarını seviyorum, bu yönelrini cömertçse sergiliyorlar, kelebek gibi ha döndü ha dönecek dur yavruya kussun, dur bi tüğünü düzsün, yok oyunu kesti gibi bahaneleri yok.

niye Dolapçı, akbaş dönekler kadar muazzem bir dönüş sergilemesede onları kıskandıracak kadar zeki ve çevik bir ırk, hastalıklara karşı sağlam bir yapı,

niye Dolapçı, eğitime öylesine yatkınlarki nasıl yetiştirmek isterseniz size ayak uydururlar, başı boş yozlar gibi değiller.

niye Dolapçı, saatlerce uçsa dahi, insin yine vur sopayı yina aynı şekil uçsun, her kuşta olmayan bir yapı ve ciğere sahipler.

niye Dolapçı, renk,kostüm ve göze hoşgelme açısından zevkler ve renkler tartışılmaz elbet ama renk armonisini içinde en iyi kullanan ırk,

niye Dolapçı, yavru verimi olsun, yavrulara sadakati olsun mükemmel bir kuş, anaç olanlar yerde boşta gezen yavruları dahi bakımını üstleniyorlar.

Niye dolapçı kısacası Yaşamak gerek daha çok maddeler eklenebilir ama, kısacası yaşamak gerek, uçurup seyretmek gerek... kalın sağlıcakla...

selamlar.taklacı ırk beslemiş birisi olarak bende internetten tanıdığım kadarıyla dolapçı yı tek geçerim şahsen.dolapçı besleyen üstadların anlatımıyla dolapçı da hergün bir sürpriz ve inanılmaz hareketler var.diğer ırkları asla hor görmüyorum .ve besleyenlere de saygı duyarım.fakat dolapçı gerçekten başka .videolarını izledim .birkaç dakikalık videolar bile dolapçının mükemmel bir şov kuşu olduğunu anlatmaya yetiyor.taklacıların performansı standarttır.bu dolapçılar kendilerini fazla yıpratmadan çok güzel şov ortaya koyuyorlar.taklacı ırkların o sert kahreden yoran performansları beni bazen üzüyor.dolapçılar havayla oyun oynuyorlar çok az yorularak çok daha becerili şeytler yapıyorlar.bilmem bana çok mükemmel hazlar veriyorlar.özgürlük havayla dans akrobasi sürat herşey var bu kuşlarda.acaba hiçmi dezavantajları yok diye düşünmeden edemiyorum.bir güvercin bu kadar mükemmel olabilir mi .hiç mi kusurları yok acaba.

merhabalar bi abimin hiç uçurmadığı 2 sene bakıcı olarak kullandığı sonrada bakıcı yaparsın diye bana getirdiği siyah bi erkek kuş! muazzam dönen kelebeklerimin yanında geldiği gün ne de olsa 2 sene uçmamış dama bile kalkamaz diye saldım. önce bir kaç tur attı kelebeklerle beraber yükselmeye başladı. aşağıdan bir kuş göstermemle kelebeklerden önce yukarıdan matkap gibi hiç durmadan dama kadar bir dönüş sonra tekrar yükselmesi tekrar tekrar aynı hareketleri yapması benim için neden dolapçı sorusnun en güzel cevabı. daha kuş ilk uçuşunu bitirmeden kuşçuluğundan feyz aldığım bi abimi arayıp kuşu anlattım, dolapçı olduğunu öğrendim. o zamandan beri dolapçılarım benim için kümesimin vazgeçilmezleri....

ayberk_age' Alıntı:
besle uçur anlarsın arkadaşım.neden dolapçıymış

hocam sinirlenecek bişi yok bende dolapçımı baksam diyorum acaba degişiklik yaparken insanlar çevresine danışıyor o yüzden sizin gibi bu kuştan anlayanlar daha guzel bahsedince şahsen ben gaza geliyorum bakasım geliyor..

Muho' Alıntı:
hocam sinirlenecek bişi yok bende dolapçımı baksam diyorum acaba degişiklik yaparken insanlar çevresine danışıyor o yüzden sizin gibi bu kuştan anlayanlar daha guzel bahsedince şahsen ben gaza geliyorum bakasım geliyor..
sinirlenmedim arkadaşım.sadece besleyip uçurmasını ve öyle karar vermesini istedim.sende sayalarının içinde 1-2 çift yap uçur tatmin ederse seni besle.sanada tavsiye ederim

buralarda pek göremiyorum bakalım bunlardan inş dediğin gibi bakmak nasip olur çok akıllılarmış uzaktan geliyor falan dolapcı besleyenler sayaya aptal diyor başka kuş bilmedigimden olsa gerek bana akıllı geliyorlar baya bi de bunları görmek lazım vesselam..

Her kuşun akıllısıda aptalıda olur.bi ara bende de vardı bikaç çift karabozalı muhteşem damarları vardı.hepsini tek tek şahana verdim malesef.bidahada saya beslemedim.özellikle baba ve 2 oğlu köylerden rahat geliyolardı hem de oynaklardı.
izmir pazarına denizliden kafes kafes getiriyorlar denizli dolapçılarından

Selamlar

Dolapçıların pazarlardan yada mezatlardan alınmamasını tavsiye ederim en güzeli havada almak yada bilinen kişilerden almaktır pazarlardan alınan dolapçıların çoğunluğu vasat kuşlar oluyo.

Şimdiye kadar kelebek azman posta taklacı ödemiş düz uşak kuşu selanik gibi cinsleride besledim ama bana göre hiçbiri dolapçının beni mest ettiği kadar etkilemedi.Tabi dolapçının saf kan olması şart bence.Eğer kırma dolapçılarla başlarsanız sonuç hüsran olur.Benim için köpeklerde safkan kangal güvercinlerde safkan dolapçıdır.

Geri