Neden Hala Anlamadım:(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BaranAras
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

BaranAras

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Baran Aras
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Hayırlı Akşamlar

2 tane sabuni aldım bir tanıdıktan kardeşler fakat farklı zamanların farklı yumurta zamanlarının yani. Oyunlu kuşlar kendım aldığım kişiye son derece güveniyorum. Yaklaşık 2 haftayı geçti alalı ve kumeste sadece o kuşlar var. Eş olmaları biraz zaman aldı ve son 4-5 gün önce aldılar eş ve az önce yumurta verdi bir tane fakat üstüne yatmıyorlar. Dişi kuş bana geldiğindede kıcında yumurta vardı onuda verdı benım kumeste oanada yatmamışdı bu doğal yatmayabilir ama şimdi yatmaması canımı cok sıktı . 2. vereceği yumurtayı beklıyorum belkı insafa gelir ne dersiniz :) Çözüm önerilerinizi bekliyorum

genelde 2. yumurtadan sonra yatar zaten eşit olmasın için

Endişe etmeme gerek yok o zaman değil mi ? Teşekkür ederim bu arada ilginize

Cevabı zaten sorduğun sorunun içinde gizli.

''az önce yumurta verdi bir tane fakat üstüne yatmıyorlar.''

2. yi bekle onlar yatar.

Mehmet Altuntaş' Alıntı:
Cevabı zaten sorduğun sorunun içinde gizli.

''az önce yumurta verdi bir tane fakat üstüne yatmıyorlar.''

2. yi bekle onlar yatar.
:) Teşekkür ederim :)

Peki 2. yi beklerken geçen sürede yumurtada sıkıntı olurmu

Selam...İlk yumurtayı yaptıktan sonra ikinci yumurtayı yumurtlayana kadar yatmayan kuş her zaman iyi kuştur.Yavruların aynı gün çıkmasını sağlar ve aynı boyda büyürler.Bu yüzden telaş edilcek bu sorun yok şuanlık.İkinci yumurtayı yapınca yatar büyük ihtimal...

serkanfvz' Alıntı:
Selam...İlk yumurtayı yaptıktan sonra ikinci yumurtayı yumurtlayana kadar yatmayan kuş her zaman iyi kuştur.Yavruların aynı gün çıkmasını sağlar ve aynı boyda büyürler.Bu yüzden telaş edilcek bu sorun yok şuanlık.İkinci yumurtayı yapınca yatar büyük ihtimal...

akıllı kuşlar katogorisinde yumurtanın 2.sini beklemesi bilen kuş akıllıdır cevabın listeye eklenebilir.genelde bu yüzden ilk cıkan yavru yüzünden 2. cıkan yavru ölümleri cok oluyor. cevabın cok hoşuma gitti akıllı kuş listeme bu yumurta olayınıda ekleyeceğim....

Normalde zaten ilk yumurtaya kuş yatırılmaz bu sebebten dolayı yumurtlayınca cekilir oda sıcaklıgının yada nerede muhafaza ediyorsanız ne soğuk nede sıcak bi yere konulur onun yerine sahte yumurta konulur ikinci yumurtayı yaptıgında iki yumurta aynı anda konulur.İlk yumurtayı yumurtladıgı gün yatmadan kuşun altından çekersek 1 haftaya kadar bozulma olmaz.Ben sürekli böyle yaparım yavruların aynı anda ve aynı boy büyümesi için...

Geri