NEDEN HİÇ BİR ÖZELLİĞİ OLMAYAN DÜZ UCUCU KUŞLARI BESLİYORUZ ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tengelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

tengelli

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kenan tengelli
Meslek
işçi
İlgi Alanı
tengelli' Alıntı:
mesut-1907' Alıntı:
slm oldum olası bu tip kuşları yani düz uçan kuşlardan bi haz almam üstüne para verseler kümese sokmam bu tip kuşları ne boşa yem vereyim ki bunlara SAYGILAR.

selamlar her kuşun ayrı bir özelliği vardır düz uçuyor olması özelliği yok anlamına gelmez.bango düz uçar ama hastası çok neden ? posta düz uçar hastası çok neden ? baska düz uçar hastası çok neden ? bunlara bagdat ırkların çoğunu tip ırklarının çogunu ve kırmaların çogunu katabiliriz neden beslerler peki hepsinin ayrı bir özelliği vardırda ondan. bunu o ırkı besleyen anlar anlaya bildiysede o ırktan vazgeçmez. yani biz posta besleyenler ve bangocular düz uçuçulardan besleyenler boşa yem veriyoruz. :=)

BEN BU ŞEKİLDE BİR DİYOLOG YAŞADIĞIMDAN BU SORUYU SORMA İHTİYACI VE BENİMLE DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞMANIZI İSTEDİM.

kümesimde düz uçan bulunduruyorum.dönek uçururken çok iyi klavuzluk yapıyorlar.baska ,bango ve yerli hünkari besliyorum

Çok güzel bir konu açtığınız için teşekkürederim. şahsen ben düz uçan kuşların oyuncu kuşlara göre çok daha hava ahlağına sahip olduklarını ve zeki olduklarını düşünüyorum ''Rahmetli babam hep şöyle derdi örnek: ''akıllı olsalar takla atmazlar olum derdi!''Tabii bu bir düşünce ve bakış açısı sadece.Ama konunun temelinde düz uçan bir ırkla oyuncu bir ırkı sadece görsel olarak değil tüm özelliklerle kıyaslarsak Benim için düz uçan bir ırkı tercih etmemek mümkün değil.Bu konu çok göreceli bir konu herkes her şeyi besleyebilir tartışmakta aslında bir yandan anlamsız gibi geliyor.Bilemiyorum ama Uçmak zaten çok büyük bir görselliktir havada daire çizmesi veya takla atması bana fazla ve abartı geliyor bazen gereksiz de geliyor olabilir.Ahlaklı uçsun bu bana yetiyor.Zevk,beğeni bazen gerçekten tartışılmıyor:)

Bence bu bir tercih meselesi kim daha çocukluğundan bu güne hangi kuşa gönül vermişse onu besliyor benim zamanlarımda herkez yerli kuş besliyordu diğer kuşları pek bilmezdik şimdiki yeni yetişen nesile bakıyorum hep mardin besliyorlar açıkçası ben kuşlarımın uçmasından haz alıyorum kimisi görüntüsünden kimiside taklasından haz alıyor aslında önemli olan beslediğimiz hayvanın türü ve cinsi değil kişilerin içindeki hayvan sevgisi

merhabalar,ben Ankarada hiç düz uçan kuş cinsi görmedim,ama hep onlarca kuşun evimin üstünde daireler çizmesini istemişimdir,bence ilham aldığınız kişiye ve değişime yatkın olmakla alakalı gibi geliyor,taklacının ilk hamleleri,taklası ,taklaları arttırması haz verir.Ama postanın hızına ve gücü herzaman beni cezbetmiştir,heleki birlikte hareket etmeleri süper :slm:

Merhabalar,
Bende Taklacı ırkı beslıyorum ancak bı arkadas tavsıyesıyle duz ucan kusta aldım sımdı ucuruyorum oda fena dııl :D :ckmk: en azından taklacı gıbı catıda kalmıyor ya gelıo ya hıc gelmıo :D bu aksam karsı catıda snra yan catıda hadı yavrum ın dıye beklemıyorsun :D :pilot: oyle bır guzellıgı var :), ancak bana gore taklacı ızlemesı gıbısı yok tabıkı :) ama artık taklacıdan bıkan cogu arkadasım duz kusa yonelmıstır :tamam: ...

EGER KELEBEK UCURUYORSAN VE KELEBEKLERIN EVININ USTUNDE UCURMAN IÇIN IÇINE KATIP BU OYUNU OLMAYAN AMA IRKI VE DAMARI SAGLAM OLAN KUSLARI MECBUREN UCURMANIZ GEREKMEKTE. UCURMAZSAN YUKSEKTEKI KELEBEKLER GORDUGU PIRILTIYA DOERLER VE KENDINI KAYBEDEBILIR ORAYA INE BILIRLER BU YOZ TABIRI KUŞLAR YERLI HUNKARI ( OZELLIKLE PACASIZ ENICE DENILENLERI TAVSIYE EDERIM) KUSUN DAGILMAMASINI VE ALTA TUR ATMASI IÇIN GEREKLI UCARLARDIR.

Bence bu konu yöreyle alakalı. Ben ankara'da yaşıyorum.Burda asla üz uçan kuşlardan veya posta kuşu beslemezler.Ama ben hep posta kuşuna ilgi duymuşumdur fakat ankara'da hiç olmadığı için besleyemiyorum.Düz uçan kuşlarda bu şekilde.Bence herkes kendi yöresinde yetiştirilen kuşları benimsemekte ve beslemekte...

herkesin bir zevki var.Mesela bizim Kayseride herkes taklacı besler düzü kümeslerine sokmazlardı.Ben orda bir baska besledim 2 çiftde kelebek vardı.Şimdi 1 çift baskaya 2 çift süpper taklacı teklif edyolar.Ama artık istanbulda besliyorum ben...

ben neden düz uçan kuş besliyorum genelde düz uçuçu kuşlar diğer ırk kuşlara göre daha sağlıklı ve dayanıklı ayni zamanda daha akıllılar uçum esnasında sarkma başkasına inme derdi yok tabi seyis iyiyse uçurmasını bilirseniz istediğiniz gibi gel gelir git gider uç uçar bu kadar yeteneklerin dışında hastalıklara düz uçuçuların genellikle daha dayanıklıdır. ihtiyaçlarını tam karşılarsanız hiç bir zaman sizi üzmez.yediği yemin hakkını verir kısacası :=) bu anlatılmaz ben salarım başka semte adam izler ben sanalarım bütün ilçeyi gezer gelir. tabi ihtiyaçlarını iyi karşılamazsan uçuyor sanarsın ama gider cayırda otlar :=)ancak düz kuşu beslemesini bilirsen zevk verir yoksa ha tavuk besliyorsun ha düz kuş hiç farkı olmaz sıkılırsın beslemek istemezsin onun için en doğrusu takla yada düz kuş beslerken onun özelliklerine uygun yerin varmı uçurma zamanın varmı neler yapmalısın bunlara bakarak beslemelisin ne beslersen bbesle ister dönek ister kelebek üstadı uçurursa bir kuş zevk verir yoksa hiç bir şeye yaramaz.

çok güsel konu öncelikle tşk. ediyorum bende düz uçan kuş beslerim çünkü bakıcılık yaptırım hemde sürüyü toplarlar (bnm şahsi düşüncem bu)
KUBİLAY saygılarımla........

Bendede oyunsuz bir çakmaklı mardin var düz uçuyor onları 1 posta ve 1 dolapçı ile birlikte uçuruyorum.

Arkadaşım Oncelıkle boyle bır konu acdıgın ıcın tesekkur ederım bende sana bişi sorucam... Kuş pazarına cıktıgında bi taklalı kuş mardin yoreye gore ısımlerı degısıyo neyse mavi bi mardin yoz tipli ipte 7-8 takla atıyor ve bu kuş 10 15 liraya satılıyor ama ipte takla atmayan kostumlu bir kus 20 25 liraya gidiyor buda ona benzer kalite meselesi anlıyon -- + bango kuşu düz ucmaz emen emen herkes bu konuda yanılır genelde kelebeklerle ucuruldugunda makaraya sararlar we dıger kuşların sıkamıcagı kadar iyi sıkarlar evlerine dalışa gecerler buna cok kısa yanıt wercem alman yani postacı warmı onun gibi damar kuş koca kafa bagdad onun gibi sinekden yani noktadan aşşa kadar sıkabılcek kus tanımıyorum bunları ıyıce araşdır :) saygılarımLa

11kullanici22' Alıntı:
Arkadaşım Oncelıkle boyle bır konu acdıgın ıcın tesekkur ederım bende sana bişi sorucam... Kuş pazarına cıktıgında bi taklalı kuş mardin yoreye gore ısımlerı degısıyo neyse mavi bi mardin yoz tipli ipte 7-8 takla atıyor ve bu kuş 10 15 liraya satılıyor ama ipte takla atmayan kostumlu bir kus 20 25 liraya gidiyor buda ona benzer kalite meselesi anlıyon -- + bango kuşu düz ucmaz emen emen herkes bu konuda yanılır genelde kelebeklerle ucuruldugunda makaraya sararlar we dıger kuşların sıkamıcagı kadar iyi sıkarlar evlerine dalışa gecerler buna cok kısa yanıt wercem alman yani postacı warmı onun gibi damar kuş koca kafa bagdad onun gibi sinekden yani noktadan aşşa kadar sıkabılcek kus tanımıyorum bunları ıyıce araşdır :) saygılarımLa

ben senin yazdıklarını cok iyi biliyorum sadece safkan bango makara yapmaz. hepsini iyi biliyorum bunu bana neden iyi araştır dediğini anlayamadım bende düz ucucu kuş besliyorum ve neden beslediğimi iyi biliyorum sadece besleyen diğer arkadaşların ne amaçla beslediğini öğrenmek için actım bu konuyu bana ne demek istediğini acıkca yazarsan net cevap veririm.

bence duz ucan kuslarin bazilari oynayanlara ragmen dahada hareketli yani ucucu, kumesinde harekete ihtiyaci olanlar besliyor kimiside kostum icin yavru baktirmak icin besliyordur yani bugdayim cok diye besliyen olmaz heralde...

tolgahan' Alıntı:
bence duz ucan kuslarin bazilari oynayanlara ragmen dahada hareketli yani ucucu, kumesinde harekete ihtiyaci olanlar besliyor kimiside kostum icin yavru baktirmak icin besliyordur yani bugdayim cok diye besliyen olmaz heralde...

selamlar tabiki bugadayım cok diye cok kuş beslenmez. ben bu yazda mardin ucuracagım için postaları arka kümeslere cektim inan 3 haftadır sanki kuş beslemiyorum.o havadaki harmanları küme oluşu ayrı bir zevk kümese bir yıgın yavru daha kıyıp bir tane satmadım 9 tane hediye verdim yakın arkadaşlara 9 tane daha yeni ucuruyorum 15 tanede cıktı acaba satsammı diyorum sonra ne satıcan cogalmasını istemiyorsan at yumurtayı diyorum. düz ucmalarına rağmen sayı 50 den yukarı cıktıgında sanki bir orduyu yönetiyor hissiyle ucuruyorum ve hükmedile bilinen küme ayrı bir zevk veriyor.

bence duz ucucu kus herkesin ihtiyaci olan bir kustur.ben butun kuscularin kendi ilgisi ve bilgisi oldugu turu beslemesinden yanayim.cunku irklarin birbirleriyle fazla kirilmasinin dogru olmadigini dusunuyorum.
saygilarla

BASKALARIN BAZILARI DÜZ UÇAR BENİM ESKİ BASKAM YANLAMASINA DÖNÜYORDU ASLINDA KELEBEKLER YANLAMASINA DÖNER AMABASKAM ÖYLE UÇUYORDU

Re: NEDEN HİÇ BİR ÖZELLİĞİ OLMAYAN DÜZ UCUCU KUŞLARI BESLİYO

ABİ BEN TAKLACI BESLEMEK İSTİYORUM AMA BİR ABİMİNN DEDİĞİ GİBİ EN AZINDAN DÜZ UÇANLAR HİÇ DAMDAN DAMA ATLAMIYO ... ÇÜNKÜ DÜZ UÇUCU KUŞLAR ADI ÜSTÜNDE UÇUCULAR DAMDAN DAMA GİTMİYOLAR .. UÇUNCA YA GELİYOLAR YA GELMİYOLAR İNDİRMEYE UĞRAŞMIYOSUN EN AZINDAN .. HERKES İÇİN AYRI Bİ ZEVK BEN 2 YERDE BAKMAK İSTİYORUM .. BİRİ 1 TANE BİLE 2 KATLI BİNANIN OLMADIĞI KÖYDE BİRDE SAĞINDA SOLUNDA ARKASINDA EV OLAN BİZİM BAHÇEDE BESLEMEK İSTİYORUM .. YANİ TAKLACILARI KÖYDE .. DÜZ UÇANLARI DAMA KONMADIĞI İÇİN EVDE :D

Re: NEDEN HİÇ BİR ÖZELLİĞİ OLMAYAN DÜZ UCUCU KUŞLARI BESLİYO

posta= sakadat ,güç ,hırz zeka,bir aile olma ( sürüle uçarken tek hareket şekli)
bango= akıl ,çeviklik, sevimlilik ,yavru sevme yetiştirme duyğusu,çobanlık ( sürüden ayrılanı gidip toplamak )

bu özelliklere sahip olan kuşlar besleyicileri ve yetiştiricileri için bir hareket bir oyundan daha fazlasını yapmış sayılırlar.
düz uçucu kuşu daima severim ağız başlıdır.

Geri