NEDEN KELEBEK KUŞLARI SALMALARA HAPİS OLDU?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lagoss_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

lagoss_

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ugur avincan
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kuşlar
SELAMLAR ARKADAŞLAR ABİLER

17 senedir güvercin besliyorum .Birçok ırkı besleyip özelliklerini tanıma şansına sahip oldum. vazgeçemediğim tek ırk kelebek ırkı oldu,yanlız farkettiğim birşey var eskiden kuşlarımızı uçurup seyrederdik bende dahil olmak üzere artık yerde seyretmeye başladık ve kelebek ırkını güzelleştirmek adına kuşlara birçok yabancı ırk girip bozduk (macar döneği,urfa kuşları,adana kuşları) şimdi kuşa yerde bakıyorsunuz mükemmel denicek seviyede havada hiçbirşey yok.
ve bildiğimi formundan uzaklaştı artık kelebek kuşu tabi bu benim dediğim karabaş kuşu için gecerli.tabi şu an performans olarak besliyen arkadaşlarımız abilerimizde vardır.bildiğim kadarıyla bursada güzel kuyruk kuşları galaçalar ve baskalar var,bozalılar yada karanfil olarak tabir edilen türlerde oynuyorlar.

bu kuşları eski performanslarına inşallah ulaştırmk için uraş sarfederiz.
saygılarımla uğur

Nezaman ki güvercin bir rant, uçuk paralar kazanma hırsına alet oldu, işte bu senin dediğin gibi performans kuşlarının öncüsü olan kelebek ırkını dahi artık yerde bakar olduk, herkes en iyisinin peşinde, en iyisini yetiştirip iyi para kazanmak istiyor, daha iyisi, onunda iyisi derken kuşlar soyunu tel kafeslerde geçiriyor,böyle olunca o kuş kümesten çıkıp uçarmı, bende bir iki haftadır yerde bakıyorum :( malum zaman atmacaların zamanı, üçer beşer geziyorar, en son tek telliyi aldılar sonra bir başkasını çizdiler derken bi uzun zaman uçurmamak en iyisi,

kuslar gibi hersey degisti artik.insanlar degisti.onceden herkes birbirini tanirdi aramizda kusun lafi olmazdi..herkesin kusu kendineydi..simdi guzel kus oynayan kus eskisi gibi bulunmadigi icin kiymete bindi..kusunu tuttugunu goruyosun yok diyor adam birsey diyemiyosun..o zmn mecbur kaliyorsun bir ciftini bir koseye ayirmaya.millette durcagina yerde dursun bende dursun diyor herkes.hakililar mi denilirse bence guvercinden bahsediosak ucmasi lazim ucmasi taraftariyim ama sartlar elvermediginden hepimiz mecbur kaldik salmalara..

Evet herkes korkuyor. ya kuşum çekilirse, ya şahin kaparsa vs vs.

ama böyle olmaz. Krkarak bu iş yapılmaz. Giden gıder arkadaslar. Kuşlar yerde oldugu kadar havada guzel. Onların ögür olması ve tekrar bıze gelmesidir bu işin zevki.

Unutmayın kuşculuktan zengin olunmaz. ha arada satıyoruz o da kumesımızde en guzelleri bıze kalsın dıye. Fazla kuş da iyi degıl. Masrafları da dusunmek lazım.

Herkes kumesıne gore kuş beslemeli. Bakıyorum 20 kusun anca beslenecegı yerde adam 50 tane kuşu yıgmıs. İçersi tepeleme dolu. Boyle olur mu? olmaz.

Bu işi rant için degıl sevdıgımız ıcın yapma taraftarıyım.

uzun lafin kisasi kimse guzel kusunu kaybetmek istemediginden kuslar salmalara tikildi..

güvercinden bahsediyoruz arkadaşlar dünyada düşmanı en fazla olan bir hayvan buna insanlarda dahil elbette kuşhavada güzeldir en güzel yanı uçurup dönerken seyretmektir biryandanda geçim sıkıntıları malum vatandaş diyoki ya biraz iyisini bakayım sattığımda biraz aileme destek olsun emek kurtarsın her yönden tartışılır maksat güercin besleyip uçurmaksa iki kafeste hem uçanlar hemde değerli damızkıklar bakılsın herkeze saygılar.

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler
bu işin güzelliği dediğiniz gibi havada ama malum onun kaşı bunun gözü derken kuşları salmalara tıkadık elimde oynayan kuşlar olmasına rağmen ben bıle uçuramıyorum.
eskiden dediğiniz gibi abi kardeş ilişkisi vardı kuşcular arasında şimdi bakıyorum işi bilende konuşuyo bilmiyende saygı denen bişey var.
ben benden yaşça büyük olan ve benden bu işi ıyı bılenın yanında azımı açmam ,daha cok ondan birşeyler örenmek için dinlerim şimdi bu yok.
bakıyorsunuz daha kuş tutmayı bilmeyen biri sizinle yarışa giriyor.eskisi gibi değil yani bu iş ne zaman para girdi bu işe o zaman bozuldu ortam .ama yinede eskiyi devam ettiren arkadaşlarımız abilerimiz var onlardan daha öğreniceğimiz çok şey var yeterki dinlemeyi ve sabır etmeyi bilelim.

KUŞ BESLEMEK BİR SANATTIR,KUŞÇUDA SANATCIDIR
SANATIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAYA ÇALIŞALIM UNUTMAYALIM Kİ BAKTIĞIMIZ HAYVANINDA CANI VAR VE BİZİM ELİMİZE BAKIYORLAR. ALLAH İLK ÖNCE BİZLERE DAHA SONRADA KUŞLARIMIZA SAĞLIK SIHHAT NASİP ETSİN.
SAYGILAR UĞUR

s.a ben bu konuya en cok karsı cıkan kişilerden biriyim kus dediğin ucacak özgurce gonlunce ucacak..atmaca vb.. yırtıcılara gelınce eger guvercın beslıyosanız kusu korumasınıda bılmelısınız..ben sınop ta beslıyorum hergun kumesın ustunden onlarca atmaca ve şahin gecıyor ama bellı saatlerde artık ne zaman gececegını bıldıgım ıcın fazla ucurmuyorum.hele kı kelebek dedımmı yapışacak sinek olacak sonra dansına baslayacak kı zevk alasın keyıf suresın..1 kusumu kaptırdım atmacaya hemde en guzelını..anlatmakla bıtıremem..dıger kusların resımlşerını paylasıcam ama zaman var yavrular cıktıkdan sonra....bu arada ben bişeye daha deyınmek ıstıyorum bazı kışıler kendını kuscuyum dıyerek atmacaları evcılleştirip guvercın avına salıyolar.. ne kadar terbıyeızce bişey dır bu durum bole...:(( lutfen dogayı bız bozuyoruz daha fazla bozulmasına ızın vermeyelım..

SAYGILAR..

Merhaba arkadaşım uçurmak ne mümkün kenara 1 çivt ayırıyorsun adamlar salmadaki kuşa sahıp çıkıyor.Bu işin cılkını çıkardılar.İnsanda zevk diye birşey kalmadı.Zihniyet öyle bozulmuş bende yok kimsede olmasın günleri başlamış.İnsallah bütün güzel ırklar için sorun düzelir.

s.a. dogru soyluyosun ama atladıgın bısey var para ugruna herseyını satanlardan farkımız kalırmı kusları para için kullanırsak..?? lütfen kımse yanlıs anlamasın ama bu böyle olmaz... benım cocuklugumda kusculuk bır sanattı,guzel kuslardan guzel yavrular alınır ve paylaşılırdı nerde bu sanat nerde insanlık bu nedır bole anlamıs degılım.. bırde su dıkkatımı cektı artık guzel olmayan dandık kuslardan bıle cook guzel yavrular cıkıyo hem kostum hemde ucus olarak... kendı kendıme sordum acaba neden dıye ınsanlar kuslarla nasıl oynamıs anlamıs degılım ama bu iş böyle yurumez,bızden sonrakıler ne beslıcek yabanı mı???bu nasıl n-bır adalettır..?? bu nasıl bır şeydir anlamıyorum...herkese seslenıyorum lutfen yapmayın sanatı elımızle yok edıyoruz doğayı yok ettıgımız gıbı.. gelecegı neden kımse dusunmuyo anlamıyorum..

kımse yanlıs anlamasın yapanlara bu sözlerim,bu isyanım....

SAYGILAR....
SİNOP'TAN...

Geri