neden kimse rahmetli hacı murat abinin kuşlarından bahsetmiyo?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turgutgunes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
turgutgüneş
Meslek
memur
İlgi Alanı
Kediler
forumda yapılan yorumların çogunu okudum ama herkesin duyduğu ankarada kupa almış kuşları göremedim şaşırtıcı degil mi

selam evet bu konuda bilgisi olanların paylaşım yaparsa sevinirim bende şimdiden teşekkürler

Kardeşim rahmetli Hacı Murat abinin kuşları Erzurum çakmaklısı mı?

Bunlar mı erzurum çakmaklısı süleyman amca

Kazım kardeşim hayatımda hiç Erzurum çakmaklısı görmedim.Bu kuşların çakmaklı olduğu kesin.Meraktan sordum birde birinin kuşları olunca heralde öylemi diye sordum.

canım kardeşim rahmetlinin kuşlarının erzurum çakmaklısı diye bahsettiginiz kuşun ne oldugunu anlamadım ama bildigim kadarı ile erzurumla alakası yok rahmetlinin kuşlarının çok arzu eden arkadaşım varsa bende 1 adet dumanlı erkeği var arzu eden arkadaşıma hediye edebilirim ALLAHA EMANET OLUN tüm kuşçu arkadaşlarımın ve tüm inanan kardeşlerimin cumasını kutlarım şafak yılanlı

Rahmetli Hacı Murat abinin kuşların herhalde Polis Dursun abimiz bilir onun hakkında bildiklerini bizmle paylaşırsa seviniriz özellikle kuşlarının oyunları hakkında şimdiden teşükkürler.

Rahmetli eski bir arkadaşım ve siyasi dostlugum olan bir arkadaşımdır bende 5 tane kuşu vardı dostlarımla paylaştım en son 1 erkeğini sitede yazışan tunç 54 kardeşime ve kılıç beye hediye ettim şu an kuşlarına yalçın isminde bir arkadaşımız bakıyor ankarada isteyen ondan temin edebilir ALLAHA EMANET OLUN ARAPCI ŞAFAK

S.A.
Rahmetli Haci Murat ile 4 sene evvel tanışmaya nail olmuştum. Ancak kuşlarını görememiştim. Rahmetlinin o şeker muhabbeti esnasında ağzından biraz dinlemek nasip olmuştu. Allah gani gani rahmet eylesin.

Re: neden kimse rahmetli hacı murat abinin kuşlarından bahsetmiy

SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR.BU FORUMU AÇTIĞINIZ TEŞEKKÜRLER.MURAT ABİYE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUZ.KİM NE DERSE DESİN BU ÜLKENİN NADİDE KUŞÇULARINDAN BİRİYDİ.İNSANLAR KUŞLARI İÇİN ÇOK ŞEY DEDİ.YOK İYİ OYNAR SONRA BOŞALIR,YAPIŞIR VS.GÖREN GÖRMEYEN KONUŞTU.TANIDIKLARIMDAN BAHSEDİYORUM.MURAT ABİYE YILLAR ÖNCE 30-35 YIL...SİVASTAN GAKKOŞ NADİR BİR KUŞ GETİRİYOR BİRDE IRAK KÖKENLİ OLDUĞUNU SÖYLEDİĞİ BİR KUŞTAN KUŞLARINI ÇOĞALTIYOR.BUNLARI RAHMETLİ BİZZAT BANA ANLATMIŞTIR.BENİM ABİM ANKARADA TOP OYNADIĞI ZAMAN TANIŞMIŞLARDI UZUN TELEFON GÖRÜŞMELERİNDE SONRA BENDE TANIŞTIM.RAHMETLİNİN KUŞLRI BİZİM TABİRİMİZLE BEN TOKATLIYIM BUARADA KOYU ÇAKMAKLI,MAVİ DUNUK,KOYU BENEKLİ DUNUK PAL VE PAL BENEKLİYDİ.PAL KUŞA SİVASTA HUMEY DERLER.KUŞLARIN GENEL ÖZELLİĞİ DUNUKLARIN,ÇAKMAKLILARIN KAFASI MÜREKKEP GİBİYDİ VE GÖZLERİDE MÜREKKEP GİBİYDİ.DİĞER ARAPLAR GÖĞLER GÖĞ BENEKLİLER VE SONRADAN ALDIĞI BEYAZLAR KENDİ ÖZ KUŞLARI DEĞİLDİ.KENDİYLEN BİZZAT BU KONULARI ÇOK KONUŞTUK.ŞİMDİ İNSANLAR ÇOK KONUŞACAK AMA 8 YAŞINDA BİR KUŞLAN ŞAMPİYON OLMUŞ BİR İNSAN BU.GERÇEKTEN TAKDİR ETMEK LAZIM.KONUŞULACAK ÇOK ŞEY VAR LAKİN PEK ZAMANIM OLMUYOR DEĞERLİ DOSTLAR.DİLEYEN ARAR UZUN UZUN KONUŞURUZ.TEKRAR MURAT ABİYE ALLAHTAN RAHMET DİLERİM.SAĞLICAKLA KALIN DOSTLAR.SAĞLIKLI GÜZEL KUŞLAR UÇURMANIZ DİLEĞİYLE SAYGILAR...TEŞEKKÜRLER...İMDAT GAZİ.

Merhaba Rahmetli Hacı Murat ın beslediği kuşlar Saim usta kuşlarının ilk versiyonu olan arap girmeyen neslinden üreyen kuşlardır.Bu kuşlar Sivas'dan gelme dumanlı dişi ile Urfa'dan gelme Çakmaklı erkekten gelen kuşların soyudur. Rahmetli bu kuşlardan 8 yaşında bir dişi uçurup Ankara'da kupa almıştır. Bu kuşlardan Bozdumanlı, Bozkirli, Boz, Kirli, Gök, Gök benekli, dumanlı ve dumanlıkirli renkte kuşlar çıktığı gibi bu renklerden takkalı kuşlarda vermektedir. Takkeli kirlilerinin ayakları perdeli olup, genelde bu perdeliler uçurulduğunda havayı başta iken çıldırıp kaybolmaktadırlar. En önemli özellikleri, sefere gelip fışkırmalarından sonra o bölgeyi terk etmeleri ve gözle takip edilemeyecek kadar açık gezmektedirler. Atış özellikleri de en önemli özelliklerinden dir. Fişek tertibatları şatafatlı ve güzeldir. Bu kuşlar nesil olarak ankara da beslenen tarihi eser nesillerden bir nesildir. 2009 Yılında Ankara kupasında birinci olan dişi dumanlının bir kanı da bu kuşlardan gökbeneklilere dayanmaktadır. Adapazarı Kupalarının birinde ikinci, birinde de birinci olan gök'ün de bir kanı gök beneklilerdir. Rahmetli Hacı Murat da bu nesli gözü gibi bakarak uzun yıllar besledi ve bu günlere gelmesini sağladı Mekanı Cennet Olsun....

selamın aleyküm halil hocam
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz

sizingibi soy takibi yapan abilerimizin bizlerle paylaşımda bulunması,
bizleri memnun ediyor ve kuşculuğun gelişmesi adına önemli rol oynuyor.

cevdet özbayer adlı abimizede daha önceden vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ederiz

sizlerin eskilere dair paylaşımlarınız bizleri heycanlandırıyor ve heveslendiriyor

kuşculuğun gelişimine emeği geçen bütün arkadaşlarımızın ve ağbilerimizin emeklerine sağlık diyorum ve rahmetli saim usta,rahmetli elektirikçi şeref , rahmetli pürçekli topal hüseyin, rahmetli hacımurat,gibi ustalarıda
ALLAH rahmet eylesin mekanlarıda cennet olsun

Gerçekten güzel bir paylaşım olmuş yazan arkadaşlara teşükkür ederim. Bütün hakkın rahmetine ulaşmış büyüklerimizin mekanları cennet olur inşallah

Re: neden kimse rahmetli hacı murat abinin kuşlarından bahse

evet rahmetli hacı murat agabeyin kuslarıyla bilgisi olanlar yakınen tanıyanlar buradan paylasabilirlerse bilgilenmek açısından faydamıza olur diyor saygılar sunuyorum

iyi kuşçudan önce iyi insandı, yaşarken sağlığından verilen imtihanı başarı geçtiğini inanıyorum. Umarım diğer dünya kefareti olur, mekanı cennet olsun, bundan 6-7 sene önce kuşları çalınmıştı, bulamadığını biliyorum...

Rahmetli hacı murat kurslarını bekleyen varmı

iyi kuşçudan önce iyi insandı, yaşarken sağlığından verilen imtihanı başarı geçtiğini inanıyorum. Umarım diğer dünya kefareti olur, mekanı cennet olsun, bundan 6-7 sene önce kuşları çalınmıştı, bulamadığını biliyorum...

Merhaba Rahmetli Hacı Murat ın beslediği kuşlar Saim usta kuşlarının ilk versiyonu olan arap girmeyen neslinden üreyen kuşlardır.Bu kuşlar Sivas'dan gelme dumanlı dişi ile Urfa'dan gelme Çakmaklı erkekten gelen kuşların soyudur. Rahmetli bu kuşlardan 8 yaşında bir dişi uçurup Ankara'da kupa almıştır. Bu kuşlardan Bozdumanlı, Bozkirli, Boz, Kirli, Gök, Gök benekli, dumanlı ve dumanlıkirli renkte kuşlar çıktığı gibi bu renklerden takkalı kuşlarda vermektedir. Takkeli kirlilerinin ayakları perdeli olup, genelde bu perdeliler uçurulduğunda havayı başta iken çıldırıp kaybolmaktadırlar. En önemli özellikleri, sefere gelip fışkırmalarından sonra o bölgeyi terk etmeleri ve gözle takip edilemeyecek kadar açık gezmektedirler. Atış özellikleri de en önemli özelliklerinden dir. Fişek tertibatları şatafatlı ve güzeldir. Bu kuşlar nesil olarak ankara da beslenen tarihi eser nesillerden bir nesildir. 2009 Yılında Ankara kupasında birinci olan dişi dumanlının bir kanı da bu kuşlardan gökbeneklilere dayanmaktadır. Adapazarı Kupalarının birinde ikinci, birinde de birinci olan gök'ün de bir kanı gök beneklilerdir. Rahmetli Hacı Murat da bu nesli gözü gibi bakarak uzun yıllar besledi ve bu günlere gelmesini sağladı Mekanı Cennet Olsun....

Sen kurslarını bılırmısın kardes

SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR.BU FORUMU AÇTIĞINIZ TEŞEKKÜRLER.MURAT ABİYE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUZ.KİM NE DERSE DESİN BU ÜLKENİN NADİDE KUŞÇULARINDAN BİRİYDİ.İNSANLAR KUŞLARI İÇİN ÇOK ŞEY DEDİ.YOK İYİ OYNAR SONRA BOŞALIR,YAPIŞIR VS.GÖREN GÖRMEYEN KONUŞTU.TANIDIKLARIMDAN BAHSEDİYORUM.MURAT ABİYE YILLAR ÖNCE 30-35 YIL...SİVASTAN GAKKOŞ NADİR BİR KUŞ GETİRİYOR BİRDE IRAK KÖKENLİ OLDUĞUNU SÖYLEDİĞİ BİR KUŞTAN KUŞLARINI ÇOĞALTIYOR.BUNLARI RAHMETLİ BİZZAT BANA ANLATMIŞTIR.BENİM ABİM ANKARADA TOP OYNADIĞI ZAMAN TANIŞMIŞLARDI UZUN TELEFON GÖRÜŞMELERİNDE SONRA BENDE TANIŞTIM.RAHMETLİNİN KUŞLRI BİZİM TABİRİMİZLE BEN TOKATLIYIM BUARADA KOYU ÇAKMAKLI,MAVİ DUNUK,KOYU BENEKLİ DUNUK PAL VE PAL BENEKLİYDİ.PAL KUŞA SİVASTA HUMEY DERLER.KUŞLARIN GENEL ÖZELLİĞİ DUNUKLARIN,ÇAKMAKLILARIN KAFASI MÜREKKEP GİBİYDİ VE GÖZLERİDE MÜREKKEP GİBİYDİ.DİĞER ARAPLAR GÖĞLER GÖĞ BENEKLİLER VE SONRADAN ALDIĞI BEYAZLAR KENDİ ÖZ KUŞLARI DEĞİLDİ.KENDİYLEN BİZZAT BU KONULARI ÇOK KONUŞTUK.ŞİMDİ İNSANLAR ÇOK KONUŞACAK AMA 8 YAŞINDA BİR KUŞLAN ŞAMPİYON OLMUŞ BİR İNSAN BU.GERÇEKTEN TAKDİR ETMEK LAZIM.KONUŞULACAK ÇOK ŞEY VAR LAKİN PEK ZAMANIM OLMUYOR DEĞERLİ DOSTLAR.DİLEYEN ARAR UZUN UZUN KONUŞURUZ.TEKRAR MURAT ABİYE ALLAHTAN RAHMET DİLERİM.SAĞLICAKLA KALIN DOSTLAR.SAĞLIKLI GÜZEL KUŞLAR UÇURMANIZ DİLEĞİYLE SAYGILAR...TEŞEKKÜRLER...İMDAT GAZİ.
Sen

Geri