turgutgunes
Üye
- Ad Soyad
- turgutgüneş
- Meslek
- memur
- İlgi Alanı
- Kediler
forumda yapılan yorumların çogunu okudum ama herkesin duyduğu ankarada kupa almış kuşları göremedim şaşırtıcı degil mi
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Re: neden kimse rahmetli hacı murat abinin kuşlarından bahse
iyi kuşçudan önce iyi insandı, yaşarken sağlığından verilen imtihanı başarı geçtiğini inanıyorum. Umarım diğer dünya kefareti olur, mekanı cennet olsun, bundan 6-7 sene önce kuşları çalınmıştı, bulamadığını biliyorum...
Re: neden kimse rahmetli hacı murat abinin kuşlarından bahsetmiy
Merhaba Rahmetli Hacı Murat ın beslediği kuşlar Saim usta kuşlarının ilk versiyonu olan arap girmeyen neslinden üreyen kuşlardır.Bu kuşlar Sivas'dan gelme dumanlı dişi ile Urfa'dan gelme Çakmaklı erkekten gelen kuşların soyudur. Rahmetli bu kuşlardan 8 yaşında bir dişi uçurup Ankara'da kupa almıştır. Bu kuşlardan Bozdumanlı, Bozkirli, Boz, Kirli, Gök, Gök benekli, dumanlı ve dumanlıkirli renkte kuşlar çıktığı gibi bu renklerden takkalı kuşlarda vermektedir. Takkeli kirlilerinin ayakları perdeli olup, genelde bu perdeliler uçurulduğunda havayı başta iken çıldırıp kaybolmaktadırlar. En önemli özellikleri, sefere gelip fışkırmalarından sonra o bölgeyi terk etmeleri ve gözle takip edilemeyecek kadar açık gezmektedirler. Atış özellikleri de en önemli özelliklerinden dir. Fişek tertibatları şatafatlı ve güzeldir. Bu kuşlar nesil olarak ankara da beslenen tarihi eser nesillerden bir nesildir. 2009 Yılında Ankara kupasında birinci olan dişi dumanlının bir kanı da bu kuşlardan gökbeneklilere dayanmaktadır. Adapazarı Kupalarının birinde ikinci, birinde de birinci olan gök'ün de bir kanı gök beneklilerdir. Rahmetli Hacı Murat da bu nesli gözü gibi bakarak uzun yıllar besledi ve bu günlere gelmesini sağladı Mekanı Cennet Olsun....
Sen kurslarını bılırmısın kardes
SenRe: neden kimse rahmetli hacı murat abinin kuşlarından bahsetmiy
SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR.BU FORUMU AÇTIĞINIZ TEŞEKKÜRLER.MURAT ABİYE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUZ.KİM NE DERSE DESİN BU ÜLKENİN NADİDE KUŞÇULARINDAN BİRİYDİ.İNSANLAR KUŞLARI İÇİN ÇOK ŞEY DEDİ.YOK İYİ OYNAR SONRA BOŞALIR,YAPIŞIR VS.GÖREN GÖRMEYEN KONUŞTU.TANIDIKLARIMDAN BAHSEDİYORUM.MURAT ABİYE YILLAR ÖNCE 30-35 YIL...SİVASTAN GAKKOŞ NADİR BİR KUŞ GETİRİYOR BİRDE IRAK KÖKENLİ OLDUĞUNU SÖYLEDİĞİ BİR KUŞTAN KUŞLARINI ÇOĞALTIYOR.BUNLARI RAHMETLİ BİZZAT BANA ANLATMIŞTIR.BENİM ABİM ANKARADA TOP OYNADIĞI ZAMAN TANIŞMIŞLARDI UZUN TELEFON GÖRÜŞMELERİNDE SONRA BENDE TANIŞTIM.RAHMETLİNİN KUŞLRI BİZİM TABİRİMİZLE BEN TOKATLIYIM BUARADA KOYU ÇAKMAKLI,MAVİ DUNUK,KOYU BENEKLİ DUNUK PAL VE PAL BENEKLİYDİ.PAL KUŞA SİVASTA HUMEY DERLER.KUŞLARIN GENEL ÖZELLİĞİ DUNUKLARIN,ÇAKMAKLILARIN KAFASI MÜREKKEP GİBİYDİ VE GÖZLERİDE MÜREKKEP GİBİYDİ.DİĞER ARAPLAR GÖĞLER GÖĞ BENEKLİLER VE SONRADAN ALDIĞI BEYAZLAR KENDİ ÖZ KUŞLARI DEĞİLDİ.KENDİYLEN BİZZAT BU KONULARI ÇOK KONUŞTUK.ŞİMDİ İNSANLAR ÇOK KONUŞACAK AMA 8 YAŞINDA BİR KUŞLAN ŞAMPİYON OLMUŞ BİR İNSAN BU.GERÇEKTEN TAKDİR ETMEK LAZIM.KONUŞULACAK ÇOK ŞEY VAR LAKİN PEK ZAMANIM OLMUYOR DEĞERLİ DOSTLAR.DİLEYEN ARAR UZUN UZUN KONUŞURUZ.TEKRAR MURAT ABİYE ALLAHTAN RAHMET DİLERİM.SAĞLICAKLA KALIN DOSTLAR.SAĞLIKLI GÜZEL KUŞLAR UÇURMANIZ DİLEĞİYLE SAYGILAR...TEŞEKKÜRLER...İMDAT GAZİ.