NEDEN KUŞLARIMIZIN AYAR LMASI İÇİN KANATLARI BANTLANILIYOR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kscemrah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

kscemrah

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emrah
Meslek
okul
İlgi Alanı
Köpekler
ÇOK KUŞ KAÇIRDIM KANATLARINI BANTLADIQIM HALDE ::D :oley:

Kanat bantlandı mı her iş tamam diye bir şey yoktur. Kuşun yeni kümesi kendi evi olarak benimsemesini sağlamalısınız. Bunu başaramadığınız zaman doğal olarak eski kümesine gidecektir. Yeni gelen kuşu mutlaka bir kuşla eşleştirmenizi tavsiye ederim. Ayrıca kuşları çok tedirgin edici hareketlerden uzak durmalısınız. Yemleme işini dışarda yapın. Bir haftadan önce bantını çözmeyin. Göreceksiniz daha çabuk alışacaklardır. Ama eski kümesi çok yakında ise yapacak bir şey yok tabi :evet:

S.A BEN KUSLARIMI ALDIGIMDA NE BANT NE DE KANATLARINI ÇEKIYORUM BEN OLDUGU GIBI BIRAKIYORUM KUSLARI KENDI HALİNE ZATEN O KUŞUN KALACAGI VARSA KALIR GİDEN DE BENDEN DEGILDIR ZATEN.. IKI GUN ONCE ALDIGIM KUSLARIMI SUAN UCURMAKTAYIM VE GAYET MUTLULAR.. KUSLARIN KACMAMASI BIZIM ELIMIZDE UNUTMAYALIM
SAYGILAR.........
SİNOPTAN..

Hayrettin abinin dedigi gibi , etrafi benimsemesi lazim ki kaybolmasin.
Kuslarda ilk ucus herzaman cok risklidir , eger etrafi taniyorsa yerini biliyorsa ozaman kaybolma riski cok azalir.
Eger surekli kumeste kaliyorsa ve sonra ucurmaya kalkisiyorsaniz kusun kaybolmasi neredeyse yuzde %99 dir.
Disarda gezdirin , disarda yemleyin , ucurmadan once ufaktan kaldirin yani iyice etrafi tanisin bilsin oyle ucurulsun.

ulen emoş senden kuş kacıyo ha yalancı :D gökdelen gibi binada besliyon kuş kacırıyon ama evet kuşların yeri benimsemesi lazım önce dışarıda yemle eşle enseye düşsün daha sonra ayar olan birkaç kuşunu yor ve bir yere konsunlar ama konmadan peşlerine ayarsız kuşuda at ve kuşlarını yere indir .oda peşlerinden gelicektir tam üstünden gidicekken eşini sal yere bu işlemi yaparak kuşunu ayar edebilirsin ii akşamlar tutakcı emoşş :D

selam arkadaşlar.SİNOPLU arkadaşa çok teşekkür ederim.en güzelini uyguluyor.aldığımız kuşu eğer bir kaç gün serbest bırakır üzerine gitmezsek ve iyi ortam sağlarsak fazla sorun yaşamayız.tabii bazı kuşlar damarlıdır.eşini yavrusunu bırakır yine sahibine döner.onlara bişey kar etmez.2-3 yıl sonrada olsa giderler.

bizim arkadaş komşusundan kuş aldı ama kuşu satıyorlar heryerden geri geliyor gelince geri vermiyorlar arkadaş çatıya attı kanatlarını çekti orda besledi sonra tekrar kanatlarını çekti çatıda beslemeye devam sonra kuşu uçurdu kuş evine gitti dam yatı inemedi sonra geri geldi, bir daha da evine gitmedi evler arası mesafe 200 metre ama arada ev falan yok

Geri