Neden Öldü ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakan_34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

hakan_34

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan Baskın
Meslek
Serbest
İlgi Alanı
Kediler
Dişi miskim 2 gün önce yumurtladı fakat yumurtanın kabuğu biraz inceydi, bundan önceki yumurtasıda kabuğu çok inceydi yumurtlarken daha kırılmıştı. bu sabah kuşlara baktığımda miski yerde ölmüş bir biçimde yatıyordu sebebine bir anlam veremedim acaba yumurtlayamadığınıdan olabilir mi 2 yumurtayı yumurlamaıştı çünkü daha, ilk kez bu kuş böyle birşey yaptı ve öldü daha önce altından 5-6 takım yavru alınmıştı. sizce neden olabilir hiç bir sağlık problemi yoktu aşağı yukarı 6-7 yaşındaydı.

yumurtladigi yumurtalar ince kabukluyduysa vitamin mineral eksikligindendir.

vadesi dolmuş (:..büyük bi ihtimalle senin gözlemleyemediğin bi rahatsızlığı vardır..yumurtalarından anladığıma görede direnci zayıf bi hayvanmış.bişeyler deyişmeli... demekki kümesinde veya sende hata veya eksik bişeyler olabilir.bi düşün bakalım..benim tavsiyem yem çeşitliği kırılmış ufalanmış midye kabukları aynı şekilde tuğla tozu hafif mangal odun kömürü külü ve kireçli taşlardan bi karışımla (KOKTEYL GİBİ OLDU AMA) kuşlarına biraz sağı solu karıştırıp eşelenme şansı verirsen belki daha neşelii ve sağlıklı olurlar..

muhtemelen ince kabuktan dolayı yumurta içinde dağılmıştır, kanamasıda hemen durmadıysa bundan dolayı da ölmüş olabilir, yani doğum felci ölümü.

mineral eksikliği değildir diye düşünüyorum çünkü yumurta kabuğundan, mineral taşlarına ve toptrak olmak kaydıyla her türlü mieral var eğer öyle olsaydı diğer kuşlarınkide öyle olurdu diye düşünütorum kümeste 12 yumurta var hiçbirinde böyle bişey olmadı sadece bu kuşta başıma geldi. Mesut bey in dediği gibi olabailir diye düşünüyorum, hasan beyin dediği gibi belkide vadesi doldu kuşun.

hakan_34' Alıntı:
mineral eksikliği değildir diye düşünüyorum çünkü yumurta kabuğundan, mineral taşlarına ve toptrak olmak kaydıyla her türlü mieral var eğer öyle olsaydı diğer kuşlarınkide öyle olurdu diye düşünütorum kümeste 12 yumurta var hiçbirinde böyle bişey olmadı sadece bu kuşta başıma geldi. Mesut bey in dediği gibi olabailir diye düşünüyorum, hasan beyin dediği gibi belkide vadesi doldu kuşun.
yumurta içerde kırıldıysa kusun ölümüne sebeb olur zehirler

kuscu_marik' Alıntı:
hakan_34' Alıntı:
yumurta içerde kırıldıysa kusun ölümüne sebeb olur zehirler
peki bu nu nasıl önleyebiliriz veya kuşun bu rahatsızlığını yunmurtanın kırıldığını anlıyacağımız bir şey var mı?

kuşa yardım edebileceğimiz birşey veya

Geri