Neden uçmuyorlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bayat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

bayat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
turan kagan
Meslek
doktor
İlgi Alanı
Arkadaslar aranıza yeni katıldım güzel bir olusum olmus emegi gecenlere tesekkurler...

Ben yeni basladım bu ise elimde malatya cinsi kuslar var kumese alıstılar bir sorun yok fakat ben kuslarımı ucurmak ıstıyorum kumesin yeri falan musait bahcede ne yapmayılım kuslar surekli kumese giriyorlar bir çatı boyu falan ucup hemen geri geliyorlar yardımlarınızı bekliyorum

malatya kuslarını genelde tavuk gibi besliyorlar bu nedenle çogu yatık kalıyor uçanlar oynayanlarda var ama çogu iyi bir performans sergilemiyor. sizinkide muhtemelen onlardandır

merhabalar,arkadaşa katılıyorum birçokları süs kuşu olarak besliyor,bence yavrularını uçurmayı dene daha iyi olur :slm:

cevap için teşekkürler....

su an iki tane yavru var ucmaya hazırlar bunları nasıl alıstırmalıyım ucurmaya özel bir yöntemi var mı neler yapmalıyım (:

merhabalar ,aslında bu sorunlar için kuşun cinsine göre malatya ırkı bölümüne konu açarsan çok daha iyi olur besleyen arkadaşlarla direkt görüşürsün,benim bildiğim paçaları uzun, kesiyorlarmı yoksa öylede uçabilirlermi,anlatabilmişimdir umarım. :slm:

kardeş yavruları uçmaya alıştırmak için yanına bir kaç tane iyi uçabilen başka dama konmayan etrafını bilen kuşun olması gerekir.yavrular onların yaptıklarını yaparak uçmaya alışırlar onlar yükselince yavrular da yükselir alçalınca alçalır yavruları böyle uçurmaya özen göseter aksi takdirde daha tecrübeli olmadıkları için en ufak pırıltıda hemen inerler başka dama konmaya alıştılar mı bi daha düzeltmesi zor olur.....saygılar

:ne: Arkadaşlar bendede aynı sorun war.70 80 tane taklacı kuşum war.Kuşculuğa yeni başladım,kuşları salıyorum 3,4 tanesi uçuyor,diğerleride onların ardından hemen uçmadan dama konuyorlar.Uçan kuşlarda onları görünce,iniyorlar.Napmam lazım bi yardım ederseniz çok sewinirim.Şİmdiden herkeze Ty.

şimdi arkadaşlar kuşlar dama çatıya konmaya alıştımmı daha unutturamassınız zora gelince catıya konarlar. siz yeni yavrulardan başlıyacaksınız kuşları uçurmaya.birde yavruları uçurdunuz zaman en fazla 4 tane olarak uçurun.çatıya dama konmak istedikleri zaman nefes bile aldırmadan kovalayın.taklacı ise kuşlarınız bir kaç gün yada bir iki hafta içinde takla atmaya çalışırlar takla atarlar .bu aşamadan sonra takla atma olayını çoaltırlar yükseklerde takla atmaya başlarlar daha sonra yukarı dikilir ve öyle takla atmaya başlarlar sonraki aşamada kuşlar artık kümesi hedef alarak alçaktan inmeye çalışır takla atmaya başlarlar bu süre ye gelince kuşlarınızı teker teker uçurmanız lazım. sonra kuşlarınızı artık bir sporcuya antıraman verircesine teker teker uçuracak zevk ala ala izliyceksiniz.umarım anlamışsınızdır.yazıyla ancak bukadar anlatabildim kusura bakmayın saygılarımla kolay gelsin

:hungur: Ya kardeş ben bu kuşları ihaleden aldım iyi para werdim.Bunları korkutarak uçursam yanında torpil atsam,şemsiye açsam uçmazlarmı zora gelince hemen komşunun damına konuyorlar. AMq bizde komşunun damına çıkamıyoruz.Napmam lazım ?

latif.bayındır' Alıntı:
:hungur: Ya kardeş ben bu kuşları ihaleden aldım iyi para werdim.Bunları korkutarak uçursam yanında torpil atsam,şemsiye açsam uçmazlarmı zora gelince hemen komşunun damına konuyorlar. AMq bizde komşunun damına çıkamıyoruz.Napmam lazım ?

Arkadasim ihaleden aldigin kuslarin hepsi ucacak diye birsey yok.3-4 tanesi ucuyorsa sen onlari ucurmaya devam et digerlerini ucurma yoksa ucanlarda bir mudded sonra ucmazlar.
Yavrularini alip o ucan 3-4 kusla egitimlerini veririsin.

70-80 tane taklaciyi ayni anda hepsini ucuramazsin , taklaciyi zaten grup halinde ucurman hata.
Taklaci guvercin tek ucurulur , ama 2-3lu grup halinde de ucurabilirsin..70-80 tanesini ucurmaya calisirsan vay haline :p

2-3 metrelik bir zopa bul , ucuna siyah poset bagla..catiya konan kusu , zopayi sallayarak ucmaya zorlayabilirsin.
Bol sanslar.

Geri