NEDEN YAVRU KUŞ YEME DÜŞER DÜŞMEZ NEDEN AYRILMALIDIR.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tengelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

tengelli

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kenan tengelli
Meslek
işçi
İlgi Alanı
HERKESE SELAMLAR. yabancı kuş yetiştiricileri neden yavruları yeme düşer düşmez ayırıyor ve bizim ülkemizdede azda olsa bu artık uygulanıyor. sizce bunun nedenleri nelerdir ben bir kaç nedenini biliyorum ama en doğrusunu daha bu ay kuşlarımı yemlerken farkketin bu konu hakkındaki size göre sebebi nelerdir paylaşırsanız sevinirim. ben kendi bildiklerimi daha sonra sizlerin yazılarından sonra yazacağım. şimdiden teşekürler.

bence bunun tek bir sebebi var:
*yavru yeme düşünce haliyle yemliğe inecektir. Yemliğin orda da diğer kuşlar onu dövecekler. Yani yavruları diğer kuşlardan korumak için ayırıyolar.
Ama ben öyle yapmadım: Ben yuvanın içine bir kaba yem koydum yavrular orda yediler hiç çıkmadılar. Haliyle dayağıda yemediler. :hhh:

polllat' Alıntı:
*yavru yeme düşünce haliyle yemliğe inecektir. Yemliğin orda da diğer kuşlar onu dövecekler. Yani yavruları diğer kuşlardan korumak için ayırıyolar.
Ama ben öyle yapmadım: Ben yuvanın içine bir kaba yem koydum yavrular orda yediler hiç çıkmadılar. Haliyle dayağıda yemediler. :hhh:

bencede

123_123' Alıntı:
polllat' Alıntı:

bencede

eyw katıldığın için teşekkürler.......

tabiki bu sebeplerden biri bende bu sebebi favori sebep olarak biliyordum. ama deneyimlerim bundan daha önemli sebepler olduğunu gösterdi ? bu sebep doğru ama başka bir kaç sebep daha var ?

tengelli' Alıntı:
tabiki bu sebeplerden biri bende bu sebebi favori sebep olarak biliyordum. ama deneyimlerim bundan daha önemli sebepler olduğunu gösterdi ? bu sebep doğru ama başka bir kaç sebep daha var ?

ee nedir abi? söylede bizde bilgilenelim....

Benim bildiğim kadarı ile yaruyu yem yemeye başlayınca anne babadan , ve eke damızlıkların bulunduğu kümesten ayırıp sadece yavruların bulunduğu kümese almanın birkaç vantajlı tarafı var . Bunlar yem yemeyi öğrenen yavrunun artık daha sakin bir otamda, kuşçu ağzı ile ezilmeden sağlıklı bir şekilde gelişimini sürdürmesi açısından faydalı olur .
Uçurulacak eğitim verilecek performans yavruları nın antremanında kolaylık sağlamak , için faydalı olur.
Eke damızlık yavru bakan kuş ve uçurulan yavruların beslenmesi de ayrı olur damızlıklar daha çok yem tüketir ve günde birkaç defa yavru ya iyi bakmasını sağlamak için yemlenir .
Uçanlar ise sadece akşam üstü iyice doyurulur , sabah az yem verilir ki uçarken dolu kursakla bunalmasınlar antremanları daha verimli olsun .
Aynı kümeste karışık olunca kuşların beslenmesi de beraber olur istrer istemez , yemlemede ayırma yapmaya çalışılırsa da zamankaybı olur, uçurulmaya ayırılacak kısıtlı zaman daralır .
Şu an aklıma gelen sebepler bunlar .
Ben imkan dahilinde ise kesinlikle eke damızlıklar ile yavruların antreman alan kuşların ayrı kümeslerde bakılmasının faydalı olacağına inanı yorum ..
Şu an benim böyle bir şansım yok, kuşlarım karışık bu yüzden yavru uçurmada sıkıntılarım oluyor ,ayrıca çok yem le iyi beslenen yavrular çok çabuk kızışıyor ve eş almak istiyor , hatta damızlıkların yuvalarına saldıran kızma erkekler yavrulara zarar verebiliyor, bazen kızmayavru dişiler bile eş almaya çalıştıkları damızlık başka kuşla eşli ve yavrulu erkeğin yuvasını zarar veriyor , öz dişiyle yuvada kavga ediyor, hatta yumurta ve yavrulara zarar veriyor buve buna benzer çok sorunlar emeklerin heba olmasına yolaçıyor, ..
Kümesim oldukça geniş olmasına rağmen bol yuvalıklı olmasına rağmem sürekli bu yeni yetmeleri kontrol ediyorum ,ki önceden tedbir almaya çalışayım . Yani özetle damızlıkla yavruların uçanların yeri nin ayrı olamsının çok fazla avantajı var .. selamlar.ŞEREF

şimdi bu sebeplerin hepsi doğru ama ek olarak şunlar var kuş kesinlikle sitres yaşar yani dövme olayından dolayı bunun için yuvaya yem konulmalı yazıldı ama ek olarak zeminde yavrunun kendini kollaması gereken alanlar oluşturulmalı bu dövme suyu içmeyi geç ögrenmesini bu sebepten doğan hastalıkları oluşturuyor bunları üst sebeplerde yazmış sayılırız. ama şu en önemlisi kümesteki bakıcılar eğer çok güzel bakıcıysa kümeste yeme düştüğü halde yem istiyen yavrular olacak yeme düştüğünden anne babası bakmayacak doğal olarak yada cok az kusacak bu yavrulardan akıllı olanları neler yapar ? şu işlemi yapıyorlar yavruya kustugu halde yavruların büyümediğini görünce her akşam hava karardıktan sonra yaptığım özel yemlemede seyretme ihtiyaçı duydum yeni yeme düşen yavrular diğer anne babanın yavrusuna kusmaya başlamasında duyduğu seste anında orda bitiyor ve çaktırmadan kendine kusturuyor heralde tesadüf dedim ve bu işi yapan yavruyu ayırdım bu sefer başka bir yavrununda bunu yaptıgını gördüm bu sebeplerden dolayı diğer yavrular tehlikeye giriyor. yeme düşen yavru eğer kümesten alınırsa diğer yavrular daha rahat büyür. ve yeme düşen anne babanın kusma işlemini hala devam ettirmemesiyle anne ve babayıda korumuş oluyoruz ve bu yavrular kendi içlerinde büyüdüğünde daha sitressiz bir ortamla tüye girmeleri kolaylaşıyor.

yeme düşen yavrular diğer anne babanın yavrusuna kusmaya başlamasında duyduğu seste anında orda bitiyor ve çaktırmadan kendine kusturuyor

bence en önemli neden bu sizce daha önemlisi varsa paylaşırsanız sevirim.

saolun bilgiler için abilerim tşk a.e.o
KUBİLAY saygılarımla......

Üsteki yazılanlara ilaveten;

Genc yavruları , anaç kümeslerde bekleyen en büyük hastalık, Adenovirus (genç yavru hastalığıdır),bu hastalık anaç kuşları etkilemez, genç yavrular tüyden cıkana kadar,yavru kümeslerinde tutulur.

gökay' Alıntı:
Üsteki yazılanlara ilaveten;

Genc yavruları , anaç kümeslerde bekleyen en büyük hastalık, Adenovirus (genç yavru hastalığıdır),bu hastalık anaç kuşları etkilemez, genç yavrular tüyden cıkana kadar,yavru kümeslerinde tutulur.

bu hastalığın adı ne onu pek bilmiyorum ama böyle bir gerçek var kart kuşlara bir şey olmazken yavrular ölür. konuyu değiştirmeden kısa not geçiyorum ben yavru pek ayırmam mecbur kalmadan kalan sağlar benim hesabı şu faydasını gördüğümden eğer yavru kart kuşların arsında baş çelenkleri atana kadar yaşarsa daha hiç sorun yaşanıyorum ve hiç hasta olduklarını görmüyorum.

evet bu yontem damizlik larin yavru performansini yukseltmeye yonelik girisimlerden biridir...

Geri