Benim bildiğim kadarı ile yaruyu yem yemeye başlayınca anne babadan , ve eke damızlıkların bulunduğu kümesten ayırıp sadece yavruların bulunduğu kümese almanın birkaç vantajlı tarafı var . Bunlar yem yemeyi öğrenen yavrunun artık daha sakin bir otamda, kuşçu ağzı ile ezilmeden sağlıklı bir şekilde gelişimini sürdürmesi açısından faydalı olur .
Uçurulacak eğitim verilecek performans yavruları nın antremanında kolaylık sağlamak , için faydalı olur.
Eke damızlık yavru bakan kuş ve uçurulan yavruların beslenmesi de ayrı olur damızlıklar daha çok yem tüketir ve günde birkaç defa yavru ya iyi bakmasını sağlamak için yemlenir .
Uçanlar ise sadece akşam üstü iyice doyurulur , sabah az yem verilir ki uçarken dolu kursakla bunalmasınlar antremanları daha verimli olsun .
Aynı kümeste karışık olunca kuşların beslenmesi de beraber olur istrer istemez , yemlemede ayırma yapmaya çalışılırsa da zamankaybı olur, uçurulmaya ayırılacak kısıtlı zaman daralır .
Şu an aklıma gelen sebepler bunlar .
Ben imkan dahilinde ise kesinlikle eke damızlıklar ile yavruların antreman alan kuşların ayrı kümeslerde bakılmasının faydalı olacağına inanı yorum ..
Şu an benim böyle bir şansım yok, kuşlarım karışık bu yüzden yavru uçurmada sıkıntılarım oluyor ,ayrıca çok yem le iyi beslenen yavrular çok çabuk kızışıyor ve eş almak istiyor , hatta damızlıkların yuvalarına saldıran kızma erkekler yavrulara zarar verebiliyor, bazen kızmayavru dişiler bile eş almaya çalıştıkları damızlık başka kuşla eşli ve yavrulu erkeğin yuvasını zarar veriyor , öz dişiyle yuvada kavga ediyor, hatta yumurta ve yavrulara zarar veriyor buve buna benzer çok sorunlar emeklerin heba olmasına yolaçıyor, ..
Kümesim oldukça geniş olmasına rağmen bol yuvalıklı olmasına rağmem sürekli bu yeni yetmeleri kontrol ediyorum ,ki önceden tedbir almaya çalışayım . Yani özetle damızlıkla yavruların uçanların yeri nin ayrı olamsının çok fazla avantajı var .. selamlar.ŞEREF