neden yuvaya girmiyorlar???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan silik dumanlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kubilay aydın
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar benim kuşlar kümese girmez oldular kümesin yanında eşe atmak için felan yaptığım tuğla yığınları vardı akşam olunca oraya cıkıyorlardı tuğlaları kaldırdım iki gündür kümese girerlerdi bugün baktım yan tarafa biraz daha küçük bir kümes yaptım 2 çift oraya girmiş aslında dokunmazdım fakat kümese yuvalık yapmamıştım tünekler vardı hep acba neden kümese girmiyorlar fare var fakat fareden kaçmıyorlar bizzat gördüm zaten bizim burdakiler tarla faresi küçük sıcaktan girmiyorlar desem havalar soğuk soğuktan desem dışarda durmaz rahat edemiyorlar desem önceden duran kuş neden şimdi durmuyor lütfen yardım edin arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

• DSC01314.webp
    DSC01314.webp
    162.5 KB · Görüntüleme: 1,785
  • DSC01037.webp
    DSC01037.webp
    156.2 KB · Görüntüleme: 1,892
  • DSC01315.webp
    DSC01315.webp
    172.9 KB · Görüntüleme: 1,632
valla buna bi çare bulan varsa şimdiden tebrik ederim. Benim kuşlarda girmiyor... Akşam karanlık olunca tutuyorum kümese koyuyorum. Ama bu 3-5 gündür Allah nazadan saklasın girmeye başladılar belkide zevk meselesi :)

..............SİNAN ÖZTEKİN.............

Akşamlarıda girmiyor ve ürkek davranışları varsa genellikle yuvada çekindikleri (gördükleri) birşey vardır. (kedi, fare, sansar, gelin kadı vss..)

abicim o nasıl bir kümes öyle ya üstü sadece sac önü bildigin ev penceresi yuvalıklar desen uydurma yaww biraz özen gösterin ya tavuk degil güvercin besliyoruz.....

Kuşları sürekli dışarıda bırakıyorsanız içeri girmemeleri mümkün olabiliyor.
Bir de kuşları aç bırakıp uçumdan sonra kümeste doyurmak (veya yine uçup indikten sonra kümese bir avuç yem atmak) kümese girmeye alışmaları açısından faydalı olabilir.
Tabi bir de yuvanın da kuşları ürkütebilecek unsurlara karşı kontrol edilmesi gerekir.

benim o kümeste ilk yılım ve 14 tane yavru yumurta toplam üretim aldım eğer benimkini beğenmediysen sen koyda görelim seninki ne kadar iyiymiş

Kümeste kullanılan teller büyük. Aralığı daha az olan teller seçmelisin. Serçe, sansar,fare gibi canlıların girmemesi gerekli. Elek tellerinden kullanabilirsin.

hüseyin abi benimde ilk başta aklıma geldi fakat bende kediler var güvercinlere zarar vermiyor onun için fare ve serçe sorunum yok sansara gelince 7 yıl kadar hiç sansar görmedim köpekler sayesinde

Geri